Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Μπενζε-μαμ!!

Χορταστική -κι ενδεικτική των προθέσεων της- ήταν η πρεμιέρα της Γαλλίας στο Μουντιάλ! Με πρωταγωνιστή τον Μπενζεμά, οι «τρικολόρ» έβαλαν τρία γκολ (3-0) κι είχαν δυο δοκάρια με την άμοιρη Ονδούρα.

Μπενζε-μαμ!
Με άγριες διαθέσεις μπήκε στο Μουντιάλ η Γαλλία!

Έστω κι αν η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν προσφέρεται για θριαμβολογίες, οι «τρικολόρ» ήταν παραγωγικοί και με πρωταγωνιστή τον Μπενζεμά έφτασαν στο 3-0 επί της Ονδούρας.

Βάζοντας δυο γκολ (45’ πεν, 72’) και… προκαλώντας άλλο ένα (αυτογκόλ του Βαγιαδάρες στο 48’) ο επιθετικός της Ρεάλ οδήγησε τους Γάλλους σε μια άνετη επικράτηση.

Σοβαρή η ομάδα του Ντεσάν, δεν στάθηκε στην ατυχία των δυο δοκαριών του πρώτου μέρους κι εκμεταλλευόμενη άψογα και την αποβολή του Παλάσιος, έκανε ιδανικό ξεκίνημα στη διοργάνωση.


Το ματς

Την τελευταία φορά που η εθνική Ονδούρας σκόραρε σε Μουντιάλ είχαν γεννηθεί… τέσσερις μόλις παίκτες της. Και της Γαλλίας οι επιθετικοί όμως -που είχαν γεννηθεί όλοι σε αντίστοιχη περίπτωση- έβλεπαν το τέρμα σαν σπιρτόκουτο. Κι αντί για δίχτυα, σημάδευαν δοκάρια! Παρόλο λοιπόν που δυσκολεύονταν απ’ το αμυντικό τείχος που βρήκαν απέναντί τους, οι «τρικολόρ» το διέσπασαν. Και μάλιστα δυο φορές.

Το σουτ ωστόσο του Ματουιντί και η κεφαλιά του Γκριεζμάν είχαν την ίδια κατάληξη: Το οριζόντιο του Βαγιαδάρες! Ενώ όμως εκείνος κι οι συμπαίκτες του πίστευαν πως το ψυχωμένο (και ενίοτε δυνατό) παιχνίδι θα τους κρατούσε όρθιους, ήταν αυτό ακριβώς που τους πρόδωσε. Γιατί αρκούσε ένα άγαρμπο μαρκάρισμα του Παλάσιος (στον Πογκμπά) για να πάρει -ο ίδιος το δρόμο για τ’ αποδυτήρια και ο Μπενζεμά το «δώρο» από το πέναλτι.

Αυτό ήταν. Όλα έγιναν εύκολα για τη Γαλλία. Κι ακόμα ευκολότερα αμέσως μετά την ανάπαυλα. Όταν ο Μπενζεμά αποφάσισε ότι δε χρειαζόταν κανέναν άλλο για να σχολάσει οριστικά το γάμο. Πρώτα λοιπόν τελείωσε άψογα μια φάση (όταν χρειάστηκε η τεχνολογία γραμμής για ν’ αποδειχθεί ότι έγινε τελικά το 2-0). Κι επειδή… νευρίασε που το γκολ χρεώθηκε τελικά στον Βαγιαδάρες, του ξετίναξε μόνος του τα δίχτυα λίγο αργότερα.

Κάπως έτσι, μοναδικό ενδιαφέρον στο ματς απέμεινε το πόσα θα γράψει το κοντέρ. Είτε της Γαλλίας, είτε το προσωπικό του Μπενζεμά. Παρόλο λοιπόν που ο Ντεσάν επίτηδες δεν τον συμπεριέλαβε στις αλλαγές (για να τον διευκολύνει στο στόχο του πρώτου σκόρερ) ο επιθετικός της Ρεάλ δεν έφτασε στο χατ-τρικ. Χωρίς αυτό να μειώνει, βέβαια, την εξαιρετική του παρουσία που σημάδεψε το δυναμικό ξεκίνημα της Γαλλίας στο Μουντιάλ.



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Εβρά, Βαράν, Σακό, Ντεμπισί, Καμπάιγ (65’ Μαβουμπά), Ματουιντί, Πογκμπά (57’ Σισοκό), Γκριεζμάν, Βαλμπουενά (77’ Ζιρού), Μπενζεμά

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρουφιέ, Λαντρό, Καμπελά, Μανγκαλά, Σανιά, Ντιν, Ρεμί, Κοσιελνί, Σναϊντερλέν

ΟΝΔΟΥΡΑ (Χοσέ Σουάρες): Βαγιαδάρες, Ιζαγκίρε, Φιγκερόα, Μπερνάρντες (46’ Ο. Τσάβες), Μπέκελες, Γκαρίδο, Ο. Παλάσιος, Εσπινόσα, Ναχάρ (58’ Κλάρος), Μπένγκτσον (46’ Γκαρσία), Κόστλι

Στον πάγκο έμειναν οι: Λόπες, Εσκομπέρ, Μόρτες, Χ. Παλάσιος, Γουίλσον, Μ. Μαρτίνες, Ντελγάδο, Μπόνιεκ, Ρ. Μαρτίνες, Μ. Τσάβες

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Estadio Beira-Rio», Πόρτο Αλέγκρε Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: