Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Γκολ, γκολ, γκολ...!

O Mιχάλης Τσαμπάς γράφει για το Μουντιάλ που γίνεται με το... καλημέρα «φουλ» ελκυστικό,χάρη στα πολλά γκολ, τις ανατροπές και τις εκπλήξεις! Με τον πιο γλαφυρό τρόπο το είχε τονίσει κάποτε μέσα από τις οθόνες της (πάλαι ποτέ κραταιάς) ΕΡΤ ο Γιάννης Αργυρίου. «Γελάμε από χαρά, γιατί το γκολ είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα που πέρασε από γενιά σε γενιά και μνημονεύεται ακόμη και στις... μέρες μας. Αν θυμάμαι καλά την είχε πει σε αγώνα Euro και όχι Μουντιάλ αλλά μικρή σημασία έχει.
Το γκολ είναι πεμπτουσία είτε μπαίνει στα γήπεδα της Βραζιλίας, είτε μπαίνει στα... ξερά της ΕΠΣΑ. Οπότε υπό αυτή την έννοια έχουμε κάθε λόγο να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια από χαρά για τα όσα βλέπουμε ως τώρα στα πρώτα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μπορεί η εικόνα της εθνικής κόντρα στην Κολομβία να μας έσβησε λίγο το χαμόγελο και την ελπίδα για την συνέχεια, όμως αν δούμε την διοργάνωση στο σύνολο της σαφώς και το πρόσημο είναι θετικό.
Το βασικότερο βλέπουμε γκολ. Ως την ώρα που γράφονται οι γραμμές τούτες, δεν έχει υπάρξει ματς χωρίς κάποια ομάδα να πανηγυρίζει και για να μιλήσουμε και με στοιχηματικούς όρους όλα είναι over με εξαίρεση το ματς του Μεξικού με το Καμερούν, όταν ακυρώθηκαν 2 πεντακάθαρα τέρματα. Η χαρά του τηλεθεατή δηλαδή που είναι αραχτός σε καναπέ ή μπαλκόνι κι απολαμβάνει μπάλα.
Αυτό ζητάει, να μπαίνουν γκολ. Να έχει δράση. Μάλιστα... ζεσταίνεται ακόμη περισσότερο όταν στο πρόγραμμα υπάρχουν μεγάλα ματς και θεαματικά όπως ήταν για παράδειγμα το Ιταλία-Αγγλία, όταν υπάρχουν ιστορικοί θρίαμβοι που ξέρει ότι θα τους διηγηθεί και στα εγγόνια του όπως η πεντάρα της Ολλανδίας επί των Ισπανών, αλλά και όταν υπάρχουν ανατροπές τύπου Ακτής και εκπλήξεις σαν αυτή της Κόστα Ρίκα! Με λίγα λόγια ακόμη κι αν για πολλούς τα ωράρια είναι δύσκολα και δεν μπορούν να το... ξημερώσουν, αυτό το Μουντιάλ αξίζει να το παρακολουθήσεις ειδικά αν και στην περίπτωση αυτή βρίσκουν εφαρμογή τα λόγια του σοφού λαού ότι «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».
Εξάλλου και το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι όπως οι τελευταίοι μήνες στον στρατό. Κάθε μέρα που περνάει δεν γυρίζει πίσω... Κάθε γκολ που χάνεται live κι «ένα εκατομμύριο φορές» να το δεις στο ριπλέι δεν θα έχει την ίδια μαγεία της στιγμής. Κανείς αγώνας δεν είναι ίδιος με άλλον. Ακόμη και οι «αντιτουριστικές» Ονδούρες ή το Ιράν κάποια... πινελιά έχουν να δώσουν έτσι ώστε να σπαταλήσετε λίγο από τον χρόνο σας για να τις δείτε.
Άλλωστε και αυτό είναι το Μουντιάλ. Δεν είναι μόνο Μέσι, Νεϊμάρ, Κριστιάνο και Πίρλο. Είναι και αυτά τα... αστεράκια που από το πουθενά «σκάνε» μέσα σε 3 ή 4 ή 5 ματς και μας κάνουν για λίγες ημέρες να τα συζητάμε και να ψαχνόμαστε με την πάρτη τους! Έστω κι αν στην συνέχεια μετατραπούν σε «Σκιλάτσι» της εποχής και χαθούν από τον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: