Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Κονέ: «Έχει παίκτες με ποιότητα η Ιαπωνία»

Καλά γνωρίζονται μεταξύ τους Ιαπωνία και Ελλάδα, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Κονέ, ενώ τόνισε ακόμη ότι κόντρα στην Κολομβία φάνηκαν οι επιθετικές αρετές της ομάδας και στάθηκε στις στιγμές αδράνειας.

Κονέ: «Έχει παίκτες με ποιότητα η Ιαπωνία»
Σύνολο με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που παίζει καλά σε επίθεση και άμυνα χαρακτήρισε την Ιαπωνία, την οποία θα αντιμετωπίσει τα ξημερώματα της Παρασκευής η Εθνική Ελλάδα, ο Παναγιώτης Κονέ. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός επισήμανε ότι οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά, ενώ αναφερόμενος στη δική του επισήμανε πως στοίχισαν οι στιγμές αδράνειας κόντρα στην Κολομβία και πως φάνηκαν κάποιες από τις επιθετικές αρετές της.

«Θα μας ενημερώσει ο προπονητής για τον αντίπαλο. Έχει κάποιους παίκτες με ποιότητα, όπως ο Χόντα, ο Καγκάβα και ο Ναγκατόμο. Θα μας μιλήσει το τεχνικό τιμ και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να είμαστε έτοιμοι. Είναι οργανωμένη ομάδα. Επιτίθεται καλά και αμύνεται καλά. Τους ξέρουμε και μας ξέρουν», σχολίασε για την αναμέτρηση με την Ιαπωνία.

Για την χαμένη ευκαιρία που είχε ο ίδιος στο πρώτο ματς: «Στοιχίζει στην ομάδα όταν χάνονται ευκαιρίες, διότι η δική μου ήταν μετά το γκολ που δεχθήκαμε. Ήμασταν καλά οργανωμένοι μετά το 1-0 και το αντιληφθήκαμε, κάνοντας νοήματα ο ένας στον άλλον. Πεισμώνει έναν αθλητή, όταν χάνει ευκαιρίες. Ελπίζω να μου βγει αυτό, μέσω του αποτελέσματος».

Ερωτηθείς αν αποτελεί ευκαιρία για αυτόν η συμμετοχή στο Μουντιάλ, αποκρίθηκε: «Ευκαιρία είναι κάθε στιγμή που αγωνίζεσαι στην Εθνική ομάδα. Δεν το βλέπω σαν ευκαιρία και για να αποδείξω. Σίγουρα υπάρχει βάρος και πίεση στις μεγάλες διοργανώσεις. Ο προπονητής με επέλεξε και μου δείχνει εμπιστοσύνη, όπως και οι συμπαίκτες του. Πάντα μπαίνω στο γήπεδο για το καλύτερο και αυτό θα κάνω και στη συνέχεια. Η Εθνική έδειξε ότι έχει παίκτες τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν παίκτες νεαροί με ταλέντο που μπορούν να προσφέρουν όπως ο Ταχτσίδης, Ο Σάμαρης, ο Φέτφα. Όλοι εμείς που βρισκόμαστε στην ομάδα, θέλουμε να βρεθούμε στο επίπεδο των παικτών που ήταν στην ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Ο κάθε παίκτης αποκτά αυτοπεποίθηση, όταν παίζει».

Για την απόδοση της ομάδας στο παιχνίδι με την Κολομβία και τις ευκαιρίες που δεν αξιοποίησε: «Δεν γίνεται από τη μια ημέρα στην άλλη να αλλάξουμε πολλά και να αποκτήσουμε υψηλά επίπεδα κατοχής της μπάλας. Δείξαμε κάποιες από τις αρετές μας στο επιθετικό κομμάτι, αλλά οι αδράνειες μας στοίχισαν».

Για τα μη αγωνιστικά θέματα που απασχολούν τη Βραζιλία, με αφορμή τις φυσικές καταστροφές στο Νατάλ. «Ελπίζω να φροντίσουν ώστε να γίνουν όλα καλά και πρώτα είναι ο άνθρωπος και όλα τα άλλα έπονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: