Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ο «Λίο» και τα λιοντάρια!!

Της βγήκε η ψυχή, αλλά τα κατάφερε! Σε ένα μέτριο βράδυ της, η Αργεντινή χρειάστηκε μια «μαγική» έμπνευση του Λιονέλ Μέσι για να επικρατήσει 2-1 της εξαιρετικής Βοσνίας που… έκλεψε τις εντυπώσεις!

Ο «Λίο» και τα λιοντάρια!
Άγχος, πολύ άγχος, αλλά φινάλε… γλυκό!

Η Αργεντινή όχι μόνο δεν έπεισε στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ, αλλά αν δεν ήταν ο Λιονέλ Μέσι να αποδείξει για ποιο λόγο είναι ο ηγέτης της, πιθανώς να είχε πέσει «θύμα» έκπληξης!

Χάρη σε ένα φοβερό γκολ του «Λίο» (κι ενώ είχε προηγηθεί το πιο γρήγορο αυτογκόλ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, του Κολάσινατς στο 3'), η «μπιανκοσελέστε» επικράτησε 2-1 της εξαιρετικής Βοσνίας, που αν και πρωτάρα, αν και έφυγε απογοητευμένη απ' το «Μαρακανά» (δεν ήταν αρκετό το γκολ του Ιμπίσεβιτς στο 85'), κατάφερε να... κλέψει τις εντυπώσεις!

Αφεντικό εξ' αρχής πλέον βαθμολογικά οι Λατινοαμερικάνοι κι ενώ η πρώτη αγωνιστική στον έκτο όμιλο ολοκληρώνεται την Δευτέρα με το ματς της Νιγηρίας κόντρα στο Ιράν.

Το ματς:

Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε καλύτερη (μεταμεσονύκτια) εκκίνηση! Διότι πριν καν συμπληρωθούν τρία λεπτά, η Αργεντινή είχε πετύχει τον πρώτο της στόχο. Να σκοράρει. Έστω κι αν δεν προήλθε απ’ την ίδια το γκολ, αλλά χρειάστηκε να… επέμβει ανεπιτυχώς ο Κολάσινατς, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του! Κι εκεί που θα μπορούσες να πεις «πάει, θα καταρρεύσει η Βοσνία», έγινε το… ανάποδο! Η παρέα του Τζέκο πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ήταν εξαιρετικά διαβασμένη (αναγκάζοντας τον Μέσι να γυρνάει στο κέντρο για να πάρει μπάλα) και έδειχνε έτοιμη να… επιστρέψει.

Η ομάδα του Σούσιτς προσπαθούσε με συνεχείς εναλλαγές να κυκλοφορήσει την μπάλα και να «χτυπήσει» την κατάλληλη στιγμή. Κι αυτό την ώρα που οι Λατινοαμερικάνοι περίμεναν τα ΠΑΝΤΑ απ’ τον Μέσι (που είχε βδέλλα πάνω του τον εξαιρετικό Μπέσιτς), με τον Αγουέρο να έχει… χαθεί ανάμεσα στις Συμπληγάδες (Μπίτσακσιτς, Σπάχιτς) και τον Ντι Μαρία να είναι… απλώς παρών. Ενδεικτικό πως η «μπιανκοσελέστε» έφτασε στο 32’ για να… ισχυριστεί πως απείλησε τον Μπέγκοβιτς (στο καλό σουτ του Μασεράνο). Και βάσει η εικόνας, η Βοσνία δεν άξιζε να βρίσκεται πίσω στο σκορ. Κι αν ο Ρομέρο δεν έλεγε εντυπωσιακά «όχι» στην κεφαλιά του Λούλιτς, πιθανώς να είχαμε ισορροπία.

Δεν… τσούλαγε το σύστημα της Αργεντινής. Και πέραν όλων εμάς, το ‘βλεπε και ο Σαμπέγια. Γι’ αυτό και φρόντισε να ρίξει μέσα Ιγκουαΐν και Γκάγκο (αντί των Μάξι, Καμπανιάρο), αλλάζοντας τα πλάνα του και θέλοντας να δώσει στήριγμα στον Αγουέρο, ελευθερώνοντας παράλληλα τον «Λίο». Και δικαιώθηκε πλήρως για τις επιλογές του! Διότι αυτά που μόλις αναφέραμε, έγιναν πράξη. Σε ένα μαγικό σόλο του αστέρα της Μπαρτσελόνα που άφησε τον έναν μετά τον άλλο αντίπαλό του να τον κοιτάνε –κι αφού προηγήθηκε εξαιρετικό τακουνάκι του Ιγκουαΐν-, εκτέλεσε εξίσου εντυπωσιακά τον Μπέγκοβιτς (65’) και έδωσε το σύνθημα για πανηγυρισμούς στις εξέδρες!

Οι βάσεις για τη νίκη είχαν μπει. Οι Αργεντίνοι έπαιζαν πολύ απελευθερωμένα, δίχως κανένα άγχος και την ίδια ώρα οι διορθωτικές κινήσεις της Βοσνίας έμοιαζαν απλώς διαδικαστικές, καθώς ουσιαστικά φαίνονταν να ‘χουν παραδώσει… πνεύμα. Κι ενώ η ροή του ματς έδειχνε πως πάμε για λήξη… χαλαρή, ο Ιμπίσεβιτς (είχε περάσει σαν αλλαγή) έβαλε μια μίνι… φωτιά στα τελευταία λεπτά, όταν ξεχάστηκε απ’ την άμυνα των Λατίνων και πλάσαρε υποδειγματικά. Οι όποιες ελπίδες των εξαιρετικών Βόσνιων σταμάτησαν, όμως, εκεί. Γιατί και να 'θελαν στο φινάλε να... τινάξουν τα πάντα στον αέρα, η Αργεντινή δεν άφησε άλλα περιθώρια και έστω με πολύ άγχος, κράτησε το 2-1 που την έβαλε σε θέση οδηγού για την πρόκριση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αργεντινή (Σαμπέγια): Ρομέρο, Γκαράι, Καμπανιάρο (46’ Γκάγκο), Ζαμπαλέτα, Ντι Μαρία, Μέσι, Μάξι Ροντρίγκεζ (46’ Ιγκουαΐν), Μασεράνο, Ρόχο, Φερνάντεζ, Αγουέρο (87’ Μπίλια)

Βοσνία (Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Μπίτσακσιτς, Σπάχιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Μισίμοβιτς (74’ Μεντούγιναν), Τζέκο, Μούιτζα (69’ Ιμπίσεβιτς), Λούλιτς, Χαΐροβιτς (71’ Βίσκα)

Γήπεδο: «Μαρακανά» Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: