Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Πέρασε καιρός!!

Την πρώτη τους νίκη σε Μουντιάλ μετά από 16 ολόκληρα χρόνια επιδιώκουν στη μεταξύ τους αναμέτρηση απόψε Ιράν και Νιγηρία για τον έκτο όμιλο.

Πέρασε καιρός
Σε έναν όμιλο όπου η Αργεντινή είναι το μεγάλο φαβορί και η Βοσνία έχει ήδη δείξει τα δόντια της, Ιράν και Νιγηρία γνωρίζουν καλά πως πρέπει να αρχίσουν με νίκη αν θέλουν να ελπίζουν σε πρόκριση στους «16», στην αποψινή τους συνάντηση στην Κουριτίμπα (22:00, ΝΕΡΙΤ).

Οι «αετοί» προέρχονται από την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, αλλά δεν έχουν νίκη σε Μουντιάλ μετά το 1-0 επί της Βουλγαρίας το 1998 μετρώντας έκτοτε δύο ισοπαλίες και έξι ήττες. Το Ιράν, που έχει στον πάγκο του τον Κάρλος Κεϊρός και προκρίθηκε έχοντας παθητικό μόλις πέντε γκολ σε δέκα ματς προκριματικών, δεν τα πηγαίνει καλύτερα, αφού η μοναδική της νίκη σε εννιά παιχνίδια σε τελική φάση είχε έρθει επίσης πριν από 16 χρόνια στα γήπεδα της Γαλλίας, με 2-1 κόντρα στις ΗΠΑ.

Μόλις μια φορά έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες, το 1998 στο Χονγκ Κονγκ, με τη Νιγηρία να επικρατεί 1-0.

Πιθανές συνθέσεις:

Ιράν (Κεϊρός, 4-5-1): Χακίκι, Χοσεϊνί, Σαντέκι, Μονταζέρι, Πουλάντι, Νεκουνάμ, Τεϊμουριάν, Ντεγιάγκα, Χείντάρι, Χαϊσάφι, Γκοσανεϊχάντ.

Νιγηρία (Κέσι, 4-4-2): Ενγεάμα, Άμπροουζ, Ομπαομπόνα, Ομερούο, Ετσιεζίλε, Ονάζι, Μίκελ, Μούσα, Μόουζες, Οντεμβίνγκι, Εμενίκε.

Διαιτητής: Κάρλος Βέρα (Ισημερινός).
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: