Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

«Είμαι σίγουρος για την ομάδα μου»

Η Εθνική ομάδα δεν θα επηρεαστεί ψυχολογικά από την ήττα από την Κολομβία στην πρεμιέρα της διοργάνωσης υποστήριξε ο Φερνάντο Σάντος σε συνέντευξη Τύπου…

«Είμαι σίγουρος για την ομάδα μου»
Σίγουρος πως η Εθνική ομάδα δεν θα επηρεαστεί ψυχολογικά από την ήττα στην πρεμιέρα από την Κολομβία δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος σε δηλώσεις του πριν την σημερινή προπόνηση.

Στις δηλώσεις του ο πορτογάλος τεχνικός στάθηκε στη αμυντική λειτουργία όλης της ομάδας επισημαίνοντας ότι αυτό πρέπει να αλλάξει…

«Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με την αμυντική γραμμή αλλά με όλη την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Θα συζητήσουμε με τους παίκτες για να το διορθώσουμε στα επόμενα παιχνίδια», ήταν το σχόλιό του.

Μετά από σχετική ερώτηση που δέχθηκε ο Φερνάντο Σάντος ξεκαθάρισε ότι ακόμη και τώρα δεν θα άλλαζε τις επιλογές για την αρχική 11άδα που παρέταξε κατά της Κολομβίας.

«Οι αρχικές επιλογές μου φαίνονται σωστές. Γενικά η ομάδα πήγε καλά. Έκανε ευκαιρίες αλλά μας έλειψε το γκολ. Τα γκολ που δεχθήκαμε ήταν στιγμές αδράνειας που δεν είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και δεν έχει να κάνει με έναν παίκτη αλλά με όλη με όλη την ομάδα. Τα γκολ αυτά θα τα δεχόμαστε με οποιονδήποτε παίκτη. Ήταν γκολ της πλάκας μπορώ να χαρακτηρίσω.
Ο Καρνέζης έκανε 1-2 επεμβάσεις σημαντικές. Δεν δημιούργησε πολλές καλές φάσεις η Κολομβία αλλά πέτυχε τρία γκολ… Αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει», τόνισε και συνέχισε:

«Περισσότερο φταίμε εμείς για τα γκολ που δεχθήκαμε και όχι ο αντίπαλος και το πόσο μας προβλημάτισε αυτός με την απόδοσή του. Για εμάς είναι κρίμα το γεγονός αυτό. Δεχθήκαμε το γρήγορο γκολ αλλά αντιδράσαμε σωστά. Δημιουργήσαμε καλές ευκαιρίες για γκολ. Η εικόνα που είχαμε είναι πως θα μπορούσαμε να αντιδράσουμε και να γυρίσουμε το ματς. Το είδα και στα πρόσωπα των παικτών. Σε στιγμή αδράνειας όμως και πάλι δεχθήκαμε και άλλο γκολ. Έπαιξε ρόλο και η ευκαιρία που χάσαμε με τον Γκέκα στιγμή που φάνηκε ότι η ομάδα έχασε ηθικό.
Όταν όμως χάνεις με 3-0 όμως δεν μπορείς να μιλήσεις για αδικία. Πρέπει να αναλύσουμε τον αγώνα και να μην κάνουμε και πάλι τα ίδια λάθη», τόνισε.

Ο Φερνάντο Σάντος απέφυγε να απαντήσει εάν θα κάνει κάποιες αλλαγές στην 11άδα για το παιχνίδι με την Ιαπωνία στη συνέχεια διευκρίνισε για τη δήλωση που έκανε πως κάποιοι παίκτες του ήταν εκτός… mood Μουντιάλ!

«Εννοούσα ότι στο τελευταίο γκολ δεν ήταν οι παίκτες σε Μουντιάλ. Στα τελευταία δέκα λεπτά κάποιοι παίκτες φάνηκαν να μην έχουνε καταλάβει ότι ήμασταν στο Μουντιάλ. Στη διοργάνωση όμως αυτή παίζουν ρόλο τα γκολ. Και μπορούν να δώσουν ή όχι μια πρόκριση. Νομίζω ότι αντιμετώπισαν το ματς σαν ένα παιχνίδια πρωταθλήματος. Όχι πως το κάνανε επίτηδες αλλά ίσως να μην είχαν συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό μπορεί να είναι ένα γκολ», πρόσθεσε.

«Όχι δεν έχω δει να επηρεάζονται οι παίκτες από το γεγονός ότι γνωρίζουν ότι εγώ θα αποχωρήσω», ανέφερε ο Φερνάντο Σάντος μετά από σχετική ερώτηση και κατέληξε:

«Δεν υπάρχει σίγουρα αρνητική επιρροή. Ίσα ίσα που νιώθω ότι όλοι οι παίκτες θέλουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να τελειώσουμε όλοι σωστά την διοργάνωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: