Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

O πιο κομπλεξικός λαός του κόσμου!!

Κουβέντα που δεν λέγεται. Είμαστε π.χ. Καραγκιόζηδες. Ποιος θα το πει στα ίσα, ότι είμαστε καραγκιόζηδες σα λαός, σα κοινωνία. Κανείς δεν θα το πει. Γράφει ο αποδυτηριάκιας Και ποιος την είπε την κουβέντα που δεν λέγεται; Κάποιος του κατεστημένου. Κάποιος που ήταν στο παιχνίδι, όχι ένας αδικημένος, αντιστασιακός, διαμαρτυρόμενος.
Ποια η κουβέντα; Είμαστε ο πιο κομπλεξικός λαός του κόσμου. Την είπε ο Άγγελος Χαριστέας, πρωταθλητής Ευρώπης και αγαπημένος του Ότο Ρεχάγκελ.
Δεν έχει σημασία αν έχει δίκαιο ο σέντερ-φορ της Ελλάδος στο Εύρω 2004. Ούτε αν συμφωνείς, διαφωνείς μαζύ του. Μετράει ότι ενώ σήμερα δεν είναι μέλος της αποστολής της εθνικής, δηλαδή ένας απ' αυτούς που τα “άκουσαν” για το 3-0 της Κολομβίας, είπε αυτό που δεν λέγεται. Που δεν συνηθίζεται να λέγεται.
Και πάμε παρακάτω, επειδή ο Χαριστέας την έκανε ακόμα πιο βαρειά την κουβέντα του: “Ποιοι είναι αυτοί που κάνουν κριτική στην εθνική ομάδα με τα tweets; Διάφορα παιδάκια που δεν έχουν κάνει τίποτα στη ζωή τους και κρίνουν”. Εδώ σταματάμε. Παίρνουμε βαθειά αναπνοή.
Τι εννοεί ο παίκτης; Εγώ, όπως κάθε παίκτης της εθνικής ομάδας έχω κάνει κάτι. Αυτός που με κρίνει ποιος είναι; Τι έχει κάνει στη ζωή του; Έτσι ξηγιέται ο Άγγελος Χαριστέας, ο οποίος θίγει συνειδητά, ασυνείδητα, δεν ξέρω, το τεράστιο φαινόμενο του αιώνα μας. Ποιο είναι αυτό;
Ο κάθε πίτουρας λέει τη μαλακία του. Φοβερό. Και η “άποψη” του χάλια δημοσιεύεται. Η αποθέωση της παρακμής. Ο τίποτας, το άδειο μύδι, να σκάει μύτη και λέει Είμαι κι εγώ εδώ.
Έχουμε τελειώσει. Ένα βήμα, πριν, και δεν το έχουμε πάρει πρέφα.

ΠΟΙΟ ΙΤΑΛΟΣ έδειξε τους όρχεις του στους Αγγλους (!!!), αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Για σκέψου. Να χάνει η Ελλάδα 3-0 από την Κολομβία και επιτόπου να κοπανάει ένα tweet υπουργός της φίλης Τουρκίας “Καλά να πάθουν οι αδελφές που 400 χρόνια τους γαμ...με”. Επίσημο πρόσωπο, ρε, και φόρα παρτίδα να εκφράζεται σα χουλιγκάνικο πρεζόνι, που ξέχασε να πάρει τη δόση του.
Κι όμως, γίνονται κι αυτά, όχι σε βάρος της Ελλαδάρας ομαδάρας από τον προαιώνιο εχθρό της, την Τουρκία. Πιάσε πάσα, δικέ μου.
Ο αντιπρόεδρος της Γερουσίας της Ιταλίας Μαουρίτσιο Γκασπάρι, από το κόμμα του παιχνιδιάρη Σύλβιο Μπερλουσκόνι, αμέσως μετά τη νίκη με 2-1 επί της Αγγλίας τουητάρισε το απίθανο: “Γαμ...με του Άγγλους, αυτά τα επιτηδευμένα αρχ...α”. Το είδα στο BBC και δεν το πίστευα!
Φοβερά πραγμάτα. Ποιο είναι τα φοβερά και τρομερά πράγματα; Δεν παίζεται, ρε, το BBC. Και γαμώ το φλέγμα της Βρετανίας πάσης. Οι άνθρωποι έκαναν ανάλυση της λέξης “κολιόνι” που σημαίνει “όρχεις” και που χρησιμοποιεί ο Ιταλός αρχιγερουσιαστής. Επειδή η αντίστοιχη λέξη στα αγγλικά έχει δύο έννοιες, είναι και “όρχεις”, είναι και η οπή του πρωκτού.
Φοβερά πράγματα. Μόνον γλωσσολόγο της ιταλικής και λατινικής γλώσσας από την Οξφόρδη δεν κάλεσαν στο BBC για να αναζητήσουν την ετυμολογία της λέξης “κολιόνι”, από πού κρατάει η ρίζα της.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: