Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

«Πάση θυσία νίκη»

Ο Γιώργος Σαμαράς μιλώντας στο site της FIFA, ξεκαθάρισε ότι στόχος της Εθνικής απέναντι στην Ιαπωνία είναι πάση θυσία η νίκη. «Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε θετική σκέψη», τόνισε.

«Πάση θυσία νίκη»
Μπορεί να μην ήρθε η νίκη στο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας απέναντι στην Κολομβία αλλά το κλίμα δεν έχει διαφοροποιηθεί με τους διεθνείς να διατηρούν τη θετική σκέψη που έχουν από την πρώτη στιγμή.

Μάλιστα, αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο θα είναι πολύ σημαντικό για να έρθει και η νίκη απέναντι στην Ιαπωνία στο δεύτερο παιχνίδι της στο Μουντιάλ 2014, όπως επεσήμανε ο Γιώργος Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της FIFA.

Ο διεθνής επιθετικός χαρακτήρισε πως πάση θυσία πρέπει να έρθει η νίκη στο ματς με τους Ιάπωνες, ενώ έκανε και τον απολογισμό του για την κακή αρχή με την Κολομβία.

«Έχουμε πολλά να δώσουμε στο Παγκόσμιο, αλλά νομίζω ότι κάτι δείξαμε στο παιχνίδι με την Κολομβία. Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Στα πρώτα 5-6 λεπτά δεν δείξαμε να είμαστε 100% έτοιμοι και δεχθήκαμε ένα κακό γκολ. Μετά από αυτό είχαμε την κατοχή της μπάλας, ασκήσαμε πίεση και δημιουργήσαμε αρκετά ευκαιρίες. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο... Η Κολομβία δεν είχε ευκαιρίες, όπως εμείς, αλλά κατάφερε να πετύχει τρία γκολ. Κάτι που σημαίνει πως είτε είναι δίκαιο, είτε άδικο το αποτέλεσμα, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε», τόνισε –αρχικά- και συνέχισε:

«Ξέρουμε τι περίμεναν όλοι από την Ελλάδα: Να είμαστε 11 παίκτες πίσω από την μπάλα, να αμυνόμαστε, να αμυνόμαστε, να αμυνόμαστε και να τα δώσουμε τα πάντα για να κρατήσουμε το μηδέν. Νομίζω όμως οτι αυτό που είδαν είναι μία ομάδα που της αρέσει να επιτίθεται, να κυκλοφορεί την μπάλα καλά και να προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες. Βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο για να νικήσουμε την Κολομβία και η φιλοσοφία μας αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει. Ελπίζουμε όμως να φέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο παιχνίδι με την Ιαπωνία, στο οποίο πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε», ανέφερε.

Για το παιχνίδι με την Ιαπωνία ανέφερε…

«Είναι ένα παιχνίδι το οποίο πρέπει πάση θυσία να το νικήσουμε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα, μέχρι το επόμενο παιχνίδι, είναι να έχουμε θετική σκέψη. Να συνεχίσουμε να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Οι ευκαιρίες που κάναμε με την Κολομβία, είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε. Την επόμενη φορά μπορεί εμείς να κερδίσουμε και αυτό είναι κάτι που χρειαζόμαστε.

Είναι σίγουρα μία πολύ καλή ομάδα. Ξέρουμε ατομικά τους παίκτες τους και μέχρι την σέντρα θα τους μάθουμε ως ομάδα. Θέλουμε να δούμε ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία τους. Πού αφήνουν ανοιχτούς χώρους τους οποίους μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες», δήλωσε και κατέληξε σχολιάζοντας εάν τον απασχολεί το γεγονός ότι δεν γνωρίζει ακόμη που θα αγωνίζεται στη νέα αγωνιστική σεζόν.

«Δεν είναι πρόβλημα. Είμαι 100% συγκεντρωμένος στην Εθνική ομάδα και μόλις τελειώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα δω τί επιλογές έχω και το που θα συνεχίσω την καριέρα. Το μόνο περίεργο συναίσθημα, οφείλω να παραδεχθώ, είναι πως δεν είμαι παίκτης της Σέλτικ, πλέον. Είχα 7 θαυμάσιες σεζόν στην Γλασκόβη. Μεγάλωσα εκεί, τόσο σαν άνθρωπος, όσο και σαν παίκτης. Στο κάτω κάτω, ήταν μία απόφαση που δεν την έλαβα εγώ αλλά από εμένα... Άλλοι την πήραν. Τώρα κοιτάζω για κάτι καινούργιο, αλλά αυτό θα γίνει μετά το Μουντιάλ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πάντα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και είτε είναι στην Αφρική, στην Λατινική Αμερική, στην Ευρώπη ή στην Ασία, είναι μεγάλο συναίσθημα το να είσαι μέλος της Εθνικής σου ομάδας. Μέρες σαν και αυτή της ήττας από την Κολομβία πονάνε... Αλλά είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: