Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Έπρεπε να διώξουν Σάντος-Έγινε ό,τι φοβόμουν!!

"Φορτωμένος" ο Νίκος Αλέφαντος με την Εθνική και τον Πορτογάλο τεχνικό, παραδίδει μαθήματα προπονητικής μέσω του sportdog: "Τώρα με ακούνε οι πατατάκηδες"! Και οι δύο ομάδες ξεκινήσανε αργά, η Κολομβία δεν έδειχνε κάτι το ιδιαίτερο, αργή ομάδα ήταν και αυτή, το τέμπο βόλευε την Εθνική μας. Προδοθήκαμε από την άμυνα, πριν το ματς είχα δηλώσει ότι ήθελα τον Μόρα μέσα, και ότι επίσης έπρεπε αυτή η ομάδα να έχει τρία σέντερ μπακ όπως η Ολλανδία την οποία τώρα ανακάλυψαν οι πατατάκηδες. Θυμάστε για ποια ομάδα μίλαγα συνέχεια πριν το Μουντιάλ, πόσες στήλες είχα αφιερώσει στο 5-3-2 του Φαν Χάαλ και πώς το ανέλυα. 5-1 λοιπόν διέλυσε την Ισπανία.
Φάγαμε γρήγορα το πρώτο γκολ, το πρόβλημα στα χαφ- όχι μόνο στην άμυνα- ήταν εμφανές, και ακόμα περισσότερο το πρόβλημα στους κυνηγούς. Έγινε αυτό που φοβόμουν και έλεγα, ότι το πρόβλημα στους σέντερ φορ θα μας στοιχίσει, φαινόταν αυτό από τα φιλικά, δεν παίρναμε ούτε ένα γκολ από τους κυνηγούς.
Οι ακραίοι επίσης δεν πήγαν καλά, ούτε ο Σαλπιγγίδης, ούτε ο Σαμαράς, και όχι μόνο δεν βοήθησαν επιθετικά, δεν έδωσαν βοήθεια και στους πλάγιους μπακ μας. Ο Σαμαράς κουβάλαγε τη μπάλα…
Έχω πει πολλές φορές ότι με αυτό το υλικό που έχει αυτή η Εθνική ήμουν απαισιόδοξος. Μόνο με τη Βολιβία μου άρεσε η ομάδα αλλά σαν τη Βολιβία ξέραμε ότι δεν θα βρίσκαμε τόσο αδύναμη ομάδα στο Μουντιάλ. Σε κάθε στήλη έλεγα ότι αυτή η Εθνική δεν έχει σχέση με την Εθνική του 2004, ότι είναι πολύ κατώτερη, και έλεγαν ότι τα ισοπεδώνω όλα.
Ο Σάντος ήταν σε κακή μέρα. Θυμάστε όταν ανακοίνωσε ότι δεν θέλει να συνεχίσει στην Εθνική μετά το Μουντιάλ, βγήκα και είπα προς την ΕΠΟ «διώξτε τον τώρα. Βρείτε από τώρα καινούργιο προπονητή και πηγαίνετε με τον καινούργιο στο Μουντιάλ. Είναι κακό για την ψυχολογία των παικτών να ξέρουν ότι έχουνε προπονητή που έπειτα θα φύγει, καλύτερα να πάνε με τον καινούργιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο».
Ο Σάντος έβλεπε τον Ροντρίγκες της Μονακό να αλωνίζει πίσω από το σέντερ φορ, έκανε όλο το παιχνίδι αυτός και πάταγε περιοχή, αλλά δεν τον περιόρισε. Έβγαινε από πίσω και έφτανε στα σέντερ μπακ μας ανενόχλητος. Έκανε και το τρίτο γκολ.
Στις στατικές φάσεις η Εθνική μας δεν έπιανε σωστά τους αντιπάλους. Έχει γίνει μεγάλη συζήτηση από μεγάλους ξένους προπονητές για το τι είναι καλύτερο να κάνεις στις στημένες φάσεις, ζώνη ή μαν του μαν. Και έχει επικρατήσει ότι πιο σωστό είναι το μαν του μαν. Εμείς τους αφήναμε ελεύθερους στην περιοχή μας.
Τραγέλαφος ήταν το τελευταίο 20λεπτο, αντί η Εθνική μας να ανέβει, έγινε χειρότερη. Με αυτή τη σαλάτα που ανακάτεψε ο Σάντος βγάζοντας τον Κονέ για να βάλει τον Φετφατζίδη πίσω από τον φορ, τον Τοροσίδη δεξί χαφ και τον Μανιάτη δεξί μπακ. Ανακάτεψε την ομάδα. Ο Φετφατζίδης πάντα έλεγα, από τότε που το συζητούσαν και στον Ολυμπιακό, ότι δεν κάνει για αυτή τη θέση, διότι είναι πολύ κοντός, δεν μπορεί να απειλήσει πίσω από τον κυνηγό, δεν έχει και χώρο για να κάνει ντρίμπλες, χάνεται στα αντίπαλα κορμιά ανάμεσα, αυτός θέλει χώρο στην πτέρυγα.
Και ο Καρνέζης δεν είναι καλά, το είχε δείξει απ’ τα φιλικά.
Αυτοί παίζανε με τον Γιέπες 39 χρονών στην άμυνα και δεν το εκμεταλλεύτηκε αυτό ο Σάντος να του στέλνει παίκτες πάνω του.
Πάμε στην πεντάρα της Ολλανδίας επί της Ισπανίας. Η Ισπανία έχει καλό υλικό, αλλά είναι ξεζουμισμένοι οι παίκτες της, τα έχουν δώσει όλα τόσα χρόνια, έχει φανεί και από την Μπαρτσελόνα ότι ο κύκλος τους κλείνει. Στο β’ ημίχρονο ο Φαν Χάαλ το συζήτησε με τον Ρομπέν και άλλους παίκτες, και κάνανε εκπληκτικά αυτό που δοκίμαζαν στα φιλικά. Από τα 3 τελευταία φιλικά της Ολλανδίας, στα δύο είχαν παίξει 5-3-2.
Θυμάστε τους δημοσιογράφους να ασχολούνται με την Ολλανδία στα φιλικά; Θυμάστε να σας λένε για το 5-3-2; Από ποιον διαβάζατε τότε μόνο για την Ολλανδία; Να τα κύριοι.
Το 5-3-2 για το οποίο με έλεγαν ντεμοντέ και ότι είναι αμυντικό σύστημα. Πάρε 5 γκολ να έχεις, και απέναντι σε ποια ομάδα, στην πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία.
Είδατε λοιπόν αυτά που ανέλυα τις προηγούμενες μέρες για την Ολλανδία. Είδατε τον Ρόμπεν να αλωνίζει σε θέση φορ μαζί με τον Φαν Πέρσι, όχι να χαραμίζεται ο Ρόμπεν στην πτέρυγα να κυνηγάει τα αντίπαλα μπακ. Είδατε επίσης 2 κόφτες σκυλιά και τον Σνάιντερ πίσω από τον Φαν Πέρσι και τον Ρόμπεν. Είδατε τα μπακ να βγαίνουνε, είδατε τον Ρόμπεν να κάνει πράγματα και θάματα για τον οποίο έχω πει επανειλημμένως ότι είναι ο μόνος παίκτης που μου άρεσε να βλέπω στην Μπάγερν που τη χάλασε ο Γκουαρντιόλα με το τίκι- τάκα. Είδατε ότι πέθανε το τίκι τάκα, είδατε τι έπαθε η ανούσια κατοχή μπάλας, είδατε ότι το μοντέρνο ποδόσφαιρο είναι να κλείνεις τους χώρους πίσω και να φεύγεις με 2 μπαλιές βολίδα στην αντεπίθεση. 5 γκολ έβαλε η Ολλανδία, μπορούσε μάλιστα να βάλει 6 και 7.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: