Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Απήγγειλε… Σεφέροβιτς!!

Με μία αντεπίθεση… ποίημα στο τέλος που κατέληξε με γκολ του Σεφέροβιτς, η Ελβετία νίκησε (2-1) το Εκουαδόρ, ξεκινώντας με το δεξί στο πρώτο παιχνίδι του Ε’ ομίλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Απήγγειλε… Σεφέροβιτς!
Η δικαίωση του Ότμαρ Χίτζφελντ! Η εθνική ομάδα της Ελβετίας ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, επικρατώντας με σκορ 2-1 του Εκουαδόρ, χάρη σε δύο αλλαγές του Γερμανού τεχνικού!

Η ομάδα της λατινικής Αμερικής προηγήθηκε στο 22’ με τον Ενέρ Βαλένσια, ωστόσο ο Μεχμέντι -σχεδόν με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο- έφερε το ματς στα ίσα (48'), με τον, Σεφέροβιτς να δίνει τη νίκη στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του με γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Το Εκουαδόρ είναι αυτό που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, με την Ελβετία να δυσκολεύεται αρκετά στην ανάπτυξή της. Έπρεπε να περάσουν 13 λεπτά για έρθει η πρώτη τελική φάση της ομάδας του Ότμαρ Χίτζφελντ, όπου από εκείνο το σημείο και έπειτα, πήραν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Όμως, με αυτό άφησαν αρκετούς κενούς χώρους, με αποτέλεσμα το Εκουαδόρ να εκμεταλλευτεί τους γρήγορους παίκτες που διαθέτει και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές ο Μοντέρο κέρδισε ένα φάουλ, σαν κοντινό κόρνερ, με τον Αγιόβι να το εκτελεί και τον -ανενόχλητο από την άμυνα της Ελβετίας- Ενέρ Βαλένσια να κάνει το 1-0 στο 22’. Η Ελβετία προσπάθησε να αντιδράσει, κυρίως με τους ποιοτικούς της παίκτες, αλλά μία η ατυχία, μία ο Ντομίνγκες σταματούσαν τις προσπάθειές τους, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ.

inner

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ότμαρ Χίτζφελντ πέρασε τον Μεχμέντι στον αγωνιστικό χώρο, με τον επιθετικό της Φράιμπουργκ να φέρνει το ματς στα ίσα στο 48’! Η Ελβετία συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, πιέζοντας τους παίκτες του Ρουέδα, ωστόσο δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει κάποια άλλη αξιόλογη φάση στην εστία του Εκουαδόρ. Αντίθετα, οι Μοντέρο και Ενέρ Βαλένσια δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Μπενάλιο, με τον τερματοφύλακα των Ελβετών να αντιδρά σωστά. Στο 78’ οι Ελβετοί σκόραραν με τον Ντρμιτς, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο παίκτης της ομάδας του Ότμαρ Χίτζφελντ υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και όλα έδειχναν πως το 1-1 θα είναι το τελικό σκορ. Ωστόσο, η δεύτερη αλλαγή του Ότμαρ Χίτζφελντ, ο Σεφέροβιτς χάρισε στην ομάδα του το τρίποντο, με γκολ που σημείωσε -ύστερα από ωραία αντεπίθεση- στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ελβετία (Χίτζφελντ): Μπενάλιο, Λιχστάινερ, Φον Μπέργκεν, Ινλέρ, Τσάκα, Μπεχράμι, Ροντρίγκες, Στόκερ (46’ Μεχμέντι), Ντρμιτς (75’ Σεφέροβιτς), Ντζουρού, Σακίρι.

Στον πάγκο: Ζόμερ, Μπούρκι, Ζίγκλερ, Σεντέρος, Λανγκ, Μπαρνέτα, Τζεμαϊλί, Φερνάντες, Γκαβράνοβιτς, Σχαρ.

Εκουαδόρ (Ρουέδα): Ντομίνγκες, Γκουαγκουά, Εράσο, Παρέδες, Νομπόα, Μοντέρο (77’ Ρόχας), Αγιόβι, Καϊσέδο (70’ Αρόγιο), Ε. Βαλένσια, Α. Βαλένσια, Γκρουέσο.

Στον πάγκο: Μπανγκέρα, Μπόνε, Ιμπάρα, Μέντες, Μίντα, Χ. Αγιόβι, Μπαγκουΐ, Σαριτάμα, Μαρτίνες, Ατσιλιέρ.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: