Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Σιγά τα μεγαθήρια…!!

«Ντου από Παντού» για ποιο λόγο η Εθνική μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση, ακόμα και μετά την ήττα από την Κολομβία. Εντάξει, ρε μάγκες, με την γκρίνια μετά την ήττα, αλλά μήπως να τα βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά; Για καθίστε λίγο, δηλαδή. Με ποιους έχει να παίξει από εδώ και πέρα η εθνική; Με την Ολλανδία του Φαν Πέρσι και την Ιταλία του Πίρλο; Όχι, βέβαια. Με την Ιαπωνία και την Ακτή Ελεφαντοστού θα παλέψει για μια θέση στον ήλιο.
«Έγραφε» ό,τι έστελνε μέσα
Εδώ, λοιπόν, τι αποδείχθηκε χθες; Ότι οι διαφορές είναι μικρές. Η Κολομβία κέρδισε 3-0, αλλά με λίγη τύχη η εθνική θα μπορούσε να χάσει όχι μόνο με μικρότερο σκορ, αλλά να τσιμπήσει και κανέναν βαθμό. Ειδικά αν σκόραρε στις μεγάλες ευκαιρίες μετά τα δυο πρώτα γκολ. Η Κολομβία ό,τι έστελνε μέσα, έγραφε. Ενώ η Ελλάδα, όχι.
Να χάσει βαθμούς
Δεν λέω ότι η εθνική μας έκρυψε την μπάλα. Όχι, όμως, ότι το κάνανε και οι άλλοι. Δηλαδή, η Κολομβία έδειξε ανίκητη; Μέτρια ήταν. Δεν μπορεί να χάσει βαθμούς στη συνέχεια;
Κι από αυγό, τίποτα
Ή μήπως τρόμαξε κανείς από την Ιαπωνία; Όλο τρέξιμο κι από αυγό τίποτα. Βάλανε ένα γκολ και περίμεναν ότι θα πάρουν το τρίποντο.
Τι μπέσα
Ακόμα και η Ακτή, όμως, δεν εντυπωσίασε. Όταν, δηλαδή, έχεις τόσα αστέρια και περιμένεις να μπει ο Ντρογκμπά στα 30φεύγα του και με ένα πόδι για να σε βοηθήσει, τότε τι μπέσα να έχει αυτή η ομάδα; Κέρδισε, αλλά δεν εγγυάται ότι θα κάνει το ίδιο και στα επόμενα ματς. Δεν έχει ισορροπία στο παιχνίδι της.
Να γυρίσει το χαρτί
Η εθνική, λοιπόν, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να ηρεμήσει. Και να κοιτάξει να μην κάνει ξανά τόσα λάθη μαζεμένα. Δεν χρειάζεται να παίξει μπάλα όπως η Ολλανδία. Απλά να είναι λίγο συγυρισμένο το παιχνίδι της, να ρισκάρει και λίγο παραπάνω ο Σάντος με Φετφατζίδη και Κονέ μαζί στην ενδεκάδα και μπορεί να γυρίσει το χαρτί. Γιατί όχι;
Όλοι παίζονται
Χθες, δηλαδή, όλα πήγαν στραβά. Με τρείς – τέσσερις ευκαιρίες η Κολομβία έκανε τρία γκολ και η εθνική με τις διπλάσιες, κανένα. Δεν γίνεται να υπάρχει τέτοια γκαντεμιά και στη συνέχεια. Ο όμιλος αποδεικνύει ότι όλοι οι αντίπαλοι παίζονται. Σιγά τα μεγαθήρια, δηλαδή.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: