Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

«Αυτό που ζητούσε ο ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας και μίλησε για το νομοσχέδιο που μπήκε σε διαβούλευση με το οποίο ο Ιβάν Σαββίδης θα μπορέσει να πληρώσει και να ξοφλήσει όλα τα χρέη του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την καθυστέρηση που υπήρξε:
«Χρειαζόταν μια καθυστέρηση γιατί υπήρχαν κάποιες ατέλειες στο νομοσχέδιο και στο όνομα της τελειότητας καθυστερήσαμε ελαφρώς. Είναι ένα νομοσχέδιο που προσπαθεί να αφαιρέσει τα λάθη του παρελθόντος. Αφαιρέσαμε τα λάθη και κάναμε ένα νομοσχέδιο το οποίο βοηθάει πολύ κόσμο. Υπήρχε μια ανησυχία από την πλευρά του ΠΑΟΚ και σε τελική ανάλυση αυτό που ζητούσε η ομάδα είναι συμβατό με αυτό που προβλέπει το νομοσχέδιο».
Για το αν θα υπάρχει πρόβλημα με την Τρόικα:
«Αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι κάτι καινούριο. Είχε διευθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην γίνει αποδεκτό. Έχει μια διαφορετική κατεύθυνση, προσπαθεί να αποφύγει τα παλιά λάθη και δεν νομίζω πως θα αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος». Η επιχειρηματολογία μας είναι πολύ καλή και δεν θα υπάρξει πρόβλημα».
Για το πότε θα μπει το νομοσχέδιο σε διαδικασία ψήφισης:
«Θα τελειώσει η διαβούλευση και θα μπει το νομοσχέδιο στην διαδικασία της ψήφισης σύντομα».
Για τα κατασχετήρια που δίνει η εφορία:
«Αυτό δεν είναι η αρμοδιότητα μου. Όλο το νομοσχέδιο ήταν συναρμοδιότητα μας αλλά τον έλεγχο τον είχε η Γενική Γραμματεία Εσόδων. Οι λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τα υπόλοιπα ανήκουν στις σχετικές υπηρεσίες. Το άκουσα το θέμα και θα ενδιαφερθώ αλλά δεν μπορώ να «σκορπίσω» πολύ γιατί θα χαθούμε. Περιμένω εξηγήσεις για το θέμα για να δω τι συμβαίνει. Αν δεν επιβεβαιώσω την καταγγελία δεν μπορώ να προβώ σε κανένα συμπέρασμα».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: