Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Η Θεσσαλονίκη ζει (ξανά)!

Η Α1 έχει πάρει… φωτιά. Το ενδιαφέρον είναι έντονο και επιτέλους τα μάτια δεν πέφτουν μόνο πάνω στους δύο «αιώνιους», Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Γράφει ο  Νίκος Βαγγέλης

Η Θεσσαλονίκη ζει (ξανά)
Αυτοί είναι η βιτρίνα, όμως σιγά-σιγά στην επιφάνεια αρχίζουν και αναδύονται κι άλλες, παλιές δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ.

H φιλόδοξη AEK του Μάκη Αγγελόπουλου κάνει τις πιο εντυπωσιακές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, όμως θα πρέπει να δούμε αυτή την προσπάθεια σε βάθος χρόνου.
Τη δεδομένη στιγμή, τα μάτια μας είναι καθηλωμένα στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματικά παράγεται έργο. Και μάλιστα, έργο υψηλού επιπέδου, χωρίς να υπάρχει πακτωλός χρημάτων. Πρώτος στην… εκκίνηση της «συμπρωτεύουσας» είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει αποβάλει τις αμαρτίες του παρελθόντος, παραδίδοντας εν λευκώ τα κλειδιά της ομάδας στον Σούλη Μαρκόπουλο και σταδιακά αλλάζει επίπεδο. Χωρίς να υπάρχει βιασύνη και δίχως κινήσεις εντυπωσιασμού. Πορεύεται με ό,τι όπλα έχει και ανεβαίνει ένα-ένα τα σκαλιά στη σκάλα της επιτυχίας.
Τα χρέη των προηγούμενων ετών αρχίζουν να αποπληρώνονται και το backround γίνεται διαυγές. Η ομάδα γίνεται αρκετά πιο ελκυστική και κάθε χρόνο η αγωνιστική πρόοδος είναι εμφανής. Εξάλλου, η παρουσία του μετρ των επιτυχιών Σούλη Μαρκόπουλου στον πάγκο αποτελεί εγγύηση.
Ο έμπειρος τεχνικός ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και δεν θέλει να αφήσει το έργο του στη μέση, χτίζοντας πάνω σε γερά θεμέλια. Γι” αυτό και αρνήθηκε προ μηνών την δελεαστική πρόταση του Ολυμπιακού, προτιμώντας να μην πάει στο ΣΕΦ και στην Ευρωλίγκα, αλλά να μείνει στην… ταπεινή Πυλαία.
Εξαιρετική δουλειά γίνεται και στον Άρη, ο οποίος βέβαια βρίσκεται… μισό βήμα πίσω από τον συμπολίτη του. Ο Βαγγέλης Αγγέλου ξεκίνησε από πέρυσι με μύρια εμπόδια την προσπάθεια εξυγίανσης των «κιτρίνων», όμως το κάλεσμα της Αναντολού Εφές τον «ανάγκασε» να αφήσει το έργο του ημιτελές, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Μίλαν Μίνιτς.
Φέτος, η διοίκηση του Άρη έκανε το κόλπο γκρόσο και παρότι έχασε τον Λευτέρη Μποχωρίδη που πήγε στον Παναθηναϊκό, πήρε από τον εξάστερο έναν από τους αθόρυβους συντελεστές του περσινού νταμπλ. Τον Δημήτρη Πρίφτη. Παράλληλα, «έχτισε» την ομάδα εξολοκλήρου γύρω από τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ και δικαιώνεται σε απόλυτο βαθμό.
Ο αριστερόχειρας πάουερ φόργουορντ έχει βρει τον νέο του μέντορα στο πρόσωπο του Δημήτρη Πρίφτη και οι εμφανίσεις του έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, όντας ο απόλυτος MVP της φετινής Α1. Παρότι δεν έχει συμπληρώσει ακόμα 20 χρόνια ζωής.
Χωρίς να έχει στα χέρια του μεγάλο προϋπολογισμό, ο προπονητής του Άρη επέλεξε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, με παίκτες εργαλεία και πάνω απ” όλα πιστούς στρατιώτες. Η «απόσβεση» είναι άμεση και έχει αδιάψευστο μάρτυρα. Τις επιδόσεις πάνω στο παρκέ, όπου οι Θεσσαλονικείς βγάζουν αύρα υγείας.
ΥΓ Βασικό συστατικό τόσο για τον Άρη, όσο και για τον ΠΑΟΚ είναι ότι ξαναβρίσκουν τη χαμένη τους αξιοπιστία και έχουν κερδίσει τον κόσμο τους…

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: