Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Τους… βούτηξαν απ’ τον λαιμό!!

Αποφασισμένη να βγει ζωντανή απ’ τον εμφύλιο με την Φιορεντίνα εμφανίστηκε η Ρόμα. Οι τζιαλορόσι (έχασαν πέναλτι που προήλθε από «βουτιά»), πήραν προβάδισμα πρόκρισης χάρη στο 1-1 στο «Αρτέμιο Φράνκι»

Τους… βούτηξαν απ’ τον λαιμό!
Το πρώτο βήμα για να πάρει αυτή το εισιτήριο από την Φιορεντίνα, έκανε η Ρόμα. Στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους «16» του Europa League, οι «τζιαλορόσι» έμειναν όρθιοι χάρη στο 1-1 και πλέον έχουν το πάνω χέρι ενόψει του επαναληπτικού, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη (19/3) στο «Ολίμπικο».

Καλύτερο ξεκίνημα για τους γηπεδούχος στο παιχνίδι. Με την ώθηση του γεμάτου γηπέδου οι παίκτες του Μοντέλα πίεσαν την άμυνα της Ρόμα, που δεν άργησε να κάνει την «στραβή». Ο Ίλισιτς έπειτα από όμορφη ενέργεια του Σαλάχ πήρε την μπάλα και με δυνατό σουτ έγραψε το 1-0 στο 17ο λεπτό. Ο χρόνος κυλούσε και τα πράγματα δυσκόλευαν για τη Ρόμα. Σε διάστημα δύο λεπτών έχασε με τραυματισμούς τους Ντε Ρόσι και Μανωλά, ενώ η κίτρινη κάρτα του Ναϊνγκολάν τον θέτει εκτός μάχης για την ρεβάνς. Στο φινάλε του ημιχρόνου πάντως οι «τζιαλορόσι» ανέβηκαν. Η Φιορεντίνα τους έδωσε μέτρα στο γήπεδο και πίεσαν για την ισοφάριση, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Όπως τελείωσε έτσι ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο στο «Αρτέμιο Φράνκι». Η ομάδα του Μοντέλα έχοντας το σκορ υπέρ της, έδωσε προτεραιότητα στην άμυνα και μαζί τα ηνία στη Ρόμα. Οι παίκτες του Γκαρσιά παρότι είχαν τον έλεγχο δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ιδιαίτερους κινδύνους, ενώ οι γηπεδούχοι έδειξαν να βολεύονται με τις αντεπιθέσεις. Το ματς πήρε φωτιά στο 60’, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι στην βουτιά του Ιτούρμπε, όμως ο Λιάγιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νέτο από την «άσπρη βούλα». Από εκεί και πέρα τα νεύρα κυριάρχησαν και από τις δύο μεριές, αλλά τελικά οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τον στόχο τους. Ο Κεϊτά ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα στο 77’ και έκανε με κοντινή κεφαλιά το 1-1. Μετά το τέρμα του έμπειρου μέσου, «τζιαλορόσι» κράτησαν την ισοπαλία και πλέον έχουν το προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικό.

Σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο αγωνίστηκαν οι Τοροσίδης και Χολέμπας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: