Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Γκαγκάτσης αντί Μαρινάκη

Με δικηγόρο τον Βασίλη Γκαγκάτση πραγματοποιήθηκε η απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τις δηλώσεις του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού μετά τη διαιτησία του Γιώργου Δαλούκα στον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό. Ποιοι οι ισχυρισμοί του πρώην προέδρου της ΕΠΟ επί του κατηγορητηρίου. Τι είπε ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΕΚ στην απολογία του Σταύρου Αδαμίδη.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ ισχυρίστηκε πως οι δηλώσεις του κ. Μαρινάκη έγιναν όχι με την ιδιότητα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά ως αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και επικαλέστηκε τη διάταξη που αναφέρει ότι τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ κρίνονται μόνο από τη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας. Παράλληλα σημείωσε ότι η τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη ήταν για τον συγκεκριμένο διαιτητή κι όχι για τη διαιτησία γενικότερα. Όσον αφορά την κατηγορία περί δημιουργίας αποστροφής στο φίλαθλο κοινό με τις δηλώσεις αυτές, ο Βασίλης Γκαγκάτσης, τόνισε πως τα εισιτήρια στους αγώνες της Σούπερ Λίγκα ήταν αυξημένα μετά τον αγώνα αυτό. Τέλος, αναφορικά με τη φράση του κ. Μαρινάκη περί εγκλήματος κατά της Ελλάδας, παραδέχτηκε πως ήταν υπερβολική, αλλά ανέφερε ότι δικαιώθηκε για τις τοποθετήσεις του και ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η αξιοπιστία.

Στην απολογία του Γιάννη Μώραλη (παρέστη ως μάρτυρας) για τις κρίσεις κατά του διαιτητή Σταθόπουλου στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού απέναντι στον Ηρακλή, ο Βασίλης Γκαγκάτσης τόνισε πως από τη στιγμή που η ΚΕΔ τιμώρησε με τέσσερις αγωνιστικές τον εν λόγω ρέφερι, διαπίστωσε τα ίδια λάθη με αυτά που επισήμανε ο δ’ αντιπρόεδρος των «ερυθρολεύκων».

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρο Αδαμίδη, που κλήθηκε σε απολογία για τις δηλώσεις του μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης για τον διαιτητή Κουκουλάκη, εκπροσώπησε ο νομικός σύμβουλος της «Ένωσης», Χάρης Γρηγορίου. «Ο κ. Αδαμίδης είχε ηθική υποχρέωση να τοποθετηθεί. Τη δυσφήμιση και την απαξίωση του επαγγέλματος την έκανε ο κ. Κουκουλάκης που δεν έδωσε τέσσερα πέναλτι», τόνισε ο κ. Γρηγορίου, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια αφύπνισης των οργάνων διαιτησίας από τον πρόεδρο της ΠΑΕ. Δικαιολογώντας τη φράση του προέδρου της ΑΕΚ, πως το πρωτάθλημα δεν θα τελειώσει, τόνισε ότι «… ήταν μια μεταφορική φράση και αναπαριστά την αγωνία του κ. Αδαμίδη».

Από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δόθηκε προθεσμία δέκα ημερών για να κατατεθούν υπομνήματα και επιπλέον στοιχεία, συνεπώς η απόφαση δεν αναμένεται νωρίτερα από τις 20 Οκτωβρίου. Οι κληθέντες σε απολογία «απειλούνται» με τιμωρία που μπορεί να κυμαίνεται από μία έγγραφη επίπληξη μέχρι πρόστιμο ή και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους. Την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί ενώπιον του ίδιου οργάνου και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την ανακοίνωσή της για τη διαιτησία στον αγώνα Ολυμπιακός-Ολυμπιακός Βόλου, ενώ σε απολογία έχουν κληθεί και οι… κύκλοι της διοίκησης των «ερυθρολεύκων» για την ανεπίσημη απάντηση της διοίκησης στην τοποθέτηση των «πρασίνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: