Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

"Είμαστε στο σωστό δρόμο..."

Αισιόδοξος ότι τα αποτελέσματα των ερευνών του ΣΔΟΕ αναφορικά με την απόκρυψη καταθέσεων και λογαριασμών παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου θα οδηγήσουν στη διαφάνεια δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο διευθυντής του σώματος, Γιάννης Καπελέρης.

«Πριν τελειώσει κάποιος έλεγχος και υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις της υπηρεσίας. Διενεργούνται έλεγχοι προς αυτή την κατεύθυνση, εξετάζονται οι ροές καταθέσεων, η προέλευση αυτών και σε τι στόχευαν. Θεωρώ πως είμαστε σε καλό δρόμο. Οι διαδικασίες αυτές θέλουν το χρόνο τους, αλλά θεωρώ πως θα υπάρξει αποτέλεσμα», δήλωσε, ενώ για το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης των ερευνών επισήμανε: «Ο χρόνος δεν είναι στη δική μας ευχέρεια. Δεν έχει να κάνει με τη δική μας πρόθεση και τη δική μας ταχύτητα, καθώς ζητούνται στοιχεία και από υπηρεσίες του εξωτερικού. Όσο πιο γρήγορα απαντήσουν, τόσο πιο γρήγορο θα είναι το αποτέλεσμα. Η οικονομική δραστηριότητα κάποιων παραγόντων έχει να κάνει και με εταιρείες του εξωτερικού. Όταν θέλουμε ένα ασφαλές αποτέλεσμα, πρέπει να ελέγξουμε τα πάντα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην σπιλωθούν πρόσωπα».

Ο κ. Καπελέρης επιβεβαίωσε τους ελέγχους σε λογαριασμούς παραγόντων τα ου ποδοσφαίρου. «Πράγματι, γίνονται έλεγχοι. Δεν γνωρίζω αν είναι 52 ή 55 ή 40, αλλά ελέγχονται οι λογαριασμοί αρκετών παραγόντων στο χώρο του αθλητισμού. Ελέγχουμε τις ροές των χρημάτων, αν τυχόν οδηγούν σε φοροδιαφυγή ή σε ξέπλυμα χρήματος», δήλωσε, ενώ ερωτηθείς αν γίνονται τέτοιοι έλεγχοι και σε λογαριασμούς διαιτητών, που απαγορεύεται βάσει νόμου να παίζουν στοίχημα, απάντησε: «Έχουμε μία άριστη συνεργασία με την ΕΠΟ. Είμαστε στη φάση που ανταλλάσσουμε πληροφορίες, στα πλαίσια της αμοιβαίες συνδρομής και με έναν κοινό στόχο».

Ένα σημαντικό ζήτημα έχει να κάνει με την αγορά κερδισμένων δελτίων από «καλοθελητές». Ο διευθυντής του ΣΔΟΕ δήλωσε για το θέμα: «Δεν είναι δυνατό στη σημερινή εποχή, που έχουμε ξεκινήσει αγώνα κατά της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, να δίνουμε τη δυνατότητα σε πράκτορες να αποδίδουν κέρδη μέχρι 20.000 ευρώ ανά δελτίο. Θεωρώ αυτό το ποσό τεράστιο. Είναι πολύ εύκολο αν κάποιος γνωρίζεται με κάποιον πράκτορα και στο πρακτορείο υπάρχουν κάποιοι τυχεροί, να αγοράσει κάποια δελτία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: