Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Παραιτήσου

Οι επιλογές του, από την αρχή της σεζόν, ήταν τραγικές. Εκανε rotation ακόμη και στα ματς της Ευρώπης για να έχει… φρέσκους τους παίκτες, οι οποίοι όμως κάθε Σάββατο σέρνονταν.
Κι όμως, όταν τον προσλάβανε, ήρθε εν μέσω βαΐων και κλάδων, ως αυτός που θα οδηγήσει την ομάδα στη Γη της Επαγγελίας. Σε τίτλους, καθιέρωση.
Αποτελούν κριτήριο κάτι προκριματικά ματς στην Ευρώπη ενάντια σε κάτι ανύπαρκτες σκοπιανές ομάδες ή σε μικρομεσαίες τούρκικες; Όχι δα. Κριτήριο αποτελούν τα ματς του Σαββατοκύριακου, στο πρωτάθλημα. Εκεί όπου ο εν λόγω προπονητής απέτυχε παταγωδώς.
Ηρθε η ώρα λοιπόν να φύγει από μόνος του, αφού δεν υπάρχει κανείς να του πει ότι απολύεται. Μιλάμε για το απόλυτο χάος!
Και φυσικά έχει χαθεί κάθε έλεγχος.
Ο Γιοβάνοβιτς τη μια αποθεώνει εαυτόν για την επιλογή του να παίξει στη Λίβερπουλ και την άλλη λέει πως θέλει να φύγει γιατί ήρθε λόγω Μπενίτεθ. Και Μπενίτεθ δεν υπάρχει.
Ο Τζέραρντ περπατάει. Κυριολεκτικά περπατάει, όχι επειδή το κάνει επίτηδες, απλώς έχει «σκάσει» μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ο Ρέινα απώλεσε κάθε αυτοπεποίθηση, το γκολ που πνίγει με την Αρσεναλ στο 91’ είναι ενδεικτικό, αλλά δεν φταίει μόνος του. Φταίει κι αυτός που επέλεξε τους αμυντικούς που παίζουν μπροστά του και τον εκθέτουν.
Τζέιμι Κάραχερ, σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου, ώρα για σύνταξη και καμιά θέση στις ακαδημίες.
Τον Αουρέλιο τον αφήσαμε ελεύθερο, δεν βρήκε ομάδα και με λίγο κλαψομούνι, επέστρεψε στο Ανφιλντ.
Κοντσέσκι, φίλε μου, είσαι για τον προπονητή (;) σου ό,τι ήταν και ο Αμπονσά για τον Μπάγεβιτς. Πήγαινε σε καμιά Νορθάμπτον. Απλά δεν κάνεις.
Ο Πάουλσεν δεν αξίζει ούτε όσα το δεξί πόδι του Μασεράνο. Μαλάκες ήταν στη Γιουβέντους που τον άφησαν, μετά χαράς, να φύγει;
Κάιτ/Κάουτ/Κούιτ, όπως κι αν σε λένε, φοράς μια τιμημένη φανέλα. Δεν είναι Ουτρέχτη ή Φέγενορντ η Λίβερπουλ. Πες τους τι είσαι, είσαι φορ, είσαι εξτρέμ, είσαι «μπουκαδόρος»; Τι είσαι; Πες τους το, να παίζεις. Αλλιώς δρόμο για την Καρλάιλ.
Και, κυρίως, εσύ. Ναι, εσύ, τιμημένε Ρόι. Δεν είναι Φούλαμ η Λίβερπουλ να βγαίνεις από την 7η αγωνιστική και να λες ότι θα δοθεί μεγάλη μάχη για την παραμονή. Για την παραμονή; Δεν είδες, μόλις ξεστόμισες την παπαριά σου, ότι έτριξε η τροπαιοθήκη πίσω σου; Ναι, αυτή η τροπαιοθήκη που καθιέρωσαν τη Λίβερπουλ ως τη μεγαλύτερη αγγλική ομάδα.
Απλώς δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Παραιτήσου, ούτως ή άλλως θα απολυθείς από τους νέους ιδιοκτήτες. Την ιαχή «Νταλγκλίς! Νταλγκλίς! Νταλγκλίς!» προχθές, που χάσαμε από την Μπλάκπουλ, δεν την άκουσες;
For the record, ο Ρόι είπε μετά το εν λόγω ματς: «Μετά από 35 χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου δεν νομίζω ότι έχασα ξαφνικά την ικανότητά μου ως προπονητής». Δεν την έχασες, Ρόι, απλά δεν την είχες ποτέ.
Στο διάολο, Ρόι Χόντγκσον.      
Επιμέλεια : Koubanezos

Δεν υπάρχουν σχόλια: