Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

«Ήρθα σε μεγάλη ομάδα»

Στην Ελλάδα βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής ο Λουτσιάνο Φιγκερόα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, τον οποίο χαρακτήρισε «μεγάλη ομάδα, με κόσμο και ιστορία».

«Ήρθα σε μεγάλη ομάδα»
Άργησε, αλλά τα κατάφερε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα ο οποίος λίγο μετά τις 6 το απόγευμα πάτησε επί ελληνικού εδάφους.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Αργεντινός, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος, τόνισε πως το «τριφύλλι» είναι μεγάλη ομάδα και θα βρει το δρόμο του παρά τα προβλήματα, ενώ αναφέρθηκε και στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Ο 31 ετών επιθετικός αναμένεται να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Όλα δείχνουν πως αυτό θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος της σεζόν και δυνατότητα επέκτασής του για άλλα δύο χρόνια, κάτι στο οποίο στάθηκε και ο ίδιος στις δηλώσεις του.

«Ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα που έχει πολύ κόσμο και πλούσια ιστορία. Αυτή την περίοδο μπορεί να περνάει κάποιες δύσκολες στιγμές, αλλά όπως συμβαίνει με τις μεγάλες ομάδες, θα βρει το δρόμο της. Ήξερα τον Παναθηναϊκό. Είχα ακούσει αρκετές φορές να γίνεται κουβέντα για τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό που θεωρούνται σημαντικές ομάδες στο εξωτερικό. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα εδώ. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, να πετύχουμε τους στόχους μας και γιατί όχι να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας».

Σχετικά με το κατά πόσο είναι έτοιμος να βοηθήσει άμεσα, ο Φιγκερόα τόνισε: «Πριν από τρεις μήνες έκανα εγχείρηση στον αστράγαλο. Χρειάζομαι ακόμα λίγο για να επανέλθω οριστικά, κάτι που πιστεύω πως δεν θα αργήσει να συμβεί. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι διαθέσιμος να βοηθήσω την ομάδα το συντομότερο δυνατόν. Δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις. Δουλειά μου είναι να βάζω γκολ και σκοπός μου να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα. Αυτό που μου λείπει είναι να κάνω προπόνηση με τη μπάλα. Ελπίζω ο αστράγαλος μου να ανταποκριθεί όπως πρέπει. Θα μιλήσω με τον προπονητή και θα του εξηγήσω την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Από πλευράς φυσικής κατάστασης είμαι εντάξει, αλλά μου λείπει να προπονηθώ κανονικά με την ομάδα».

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, ο Φιγκερόα θα προσπαθήσει να ηγηθεί (με βάση το πλούσιο βιογραφικό του) της γραμμής κρούσης του Παναθηναϊκού στην προσπάθεια που κάνει για είσοδο στο πλέι οφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: