Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Κασελάκης: «Ομάδα με την πλήρη έννοια της λέξης»

Έφτασε η στιγμή που και ο Λεωνίδας Κασελάκης μπορεί να γίνεται πρωταγωνιστής στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Τεράστιο το κέρδος... Σημαντική και η βελτίωση του 22χρονου φόργουορντ. Η συνεισφορά του στο να πετύχει ο Δικέφαλος την 12η νίκη του στο πρωτάθλημα το βράδυ της Τετάρτης ήταν καθοριστική. Άλλωστε για αυτόν είχε μιλήσει με καλά λόγια ο Σούλης Μαρκόπουλος την Τρίτη το μεσημέρι. Και τα λόγια του έπιασαν τόπο λίγες ώρες αργότερα. Η νίκη επί του ΚΑΟΔ ήταν δύσκολη, αγχωτική και χρειάστηκε σκυλίσια άμυνα. Ορισμένοι παίκτες μεταξύ των οποίων και ο Κασελάκης έλεγαν μετά το τέλος του ματς ότι ο ΠΑΟΚ ανεξήγητα δέχθηκε 46 πόντους στο ημίχρονο.

Τελικά με αυτή την επιβάρυνση των λιγοστών γκαρντ, μπορεί ο ΠΑΟΚ να παίζει τέτοια άμυνα για 40 λεπτά...; Ο Λεωνίδας Κασελάκης μιλώντας στο «Μ» τόνισε...

«Αυτό είναι το ζητούμενο. Το πρωτάθλημα κρίνεται από την διάρκεια του. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στα δύσκολα ματς που έρχονται. Εγώ βγάζω το καπέλο στον Ντόνι και στον Κώστα για την υπερπροσπάθεια. Δεν... κλέβουν στην άμυνα, δεν λουφάρουν. Είναι και ο Λάζος που καθοδηγεί σαν τελευταίος παίκτης. Γίνεται ομαδική δουλειά και έτσι έρχονται οι αντοχές. Έτσι θα κρατήσουμε ρυθμό για να έρθουν και άλλες νίκες. Ο ΠΑΟΚ έχει πίεση και αυτές οι νίκες μα δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε».

-Τι σου λέει το 12 στα 16;
«Είναι η καλή δουλειά της ομάδας. Εντάξει, μπορεί και να μην λέει και τίποτε ιδιαίτερο γιατί το πρωτάθλημα είναι σε κρίσιμη καμπή και απαιτείται συνέχεια και συνέπεια, αλλά και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να ικανοποιηθούν και τα όνειρα των οπαδών μας που όποτε μπορούν στηρίζουν».

-Τελικά αυτά τα όνειρα πια ποιά είναι;
«Έχουμε συζητήσει μεταξύ μας και έχουμε συμφωνήσει ότι θέλουμε να παίζουμε όμορφο κπάσκετ, να μην έχουμε το άγχος του αποτελέσματος. Να παίζουμε σωστά και ο κόσμος να ευχαριστιέται. Στο τέλος μαζί να κάνουμε την υπέρβαση. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να βλέπουμε μακριά, έτσι θα χάσουμε το μυαλό μας. Τώρα σκεφτόμαστε μόνο το Περιστέρι και πως θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες αυτού του ματς. Ταμείο στο τέλος...».

-Η αλλαγή για σένα είναι μεγάλη. Άλλο πιο πιεστικό περιβάλλον και διαφοροποίηση θέσης. Νοιώθεις την πίεση;
«Παίζω μπάσκετ από τα επτά μου χρόνια. Και πέρσι με τον Φλεβαράκη χρησιμοποιήθηκα και σε θέση τρία και τέσσερα. Για ένα είναι σημαντικό να δουλεύω για να βελτιώσω τις αδυναμίες μου. Ήρθα στον ΠΑΟΚ γνωρίζοντας ότι με τον κόουτς Μαρκόπουλο έχω τύχη να το πετύχω. Θέλω νάμαι κομμάτι της ομάδας και έτσι νοιώθω τώρα, δεν σκέφτομαι το πως θα πετύχω πολλούς πόντους, το πως θα αναδειχθώ. Η πίεση για τον ΠΑΟΚ είναι μεγάλη γιατί ο ίδιος ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος και όλοι έχουν μεγάλες απαιτήσεις. Πρέπει να μάθω να ζω με αυτή την πίεση και να μου κάνει καλό, να μην με αγχώνει».

-Λείπεις από το σπίτι σου για πρώτη φορά. Πως το έχουν πάρει οι δικοί σου;
«Είμαι τυχερός γιατί έχω την απόλυτη στήριξη τους. Θέλουν να πετύχω. Βλέπουν στην τηλεόραση τα παιχνίδια μας, ο πατέρας μου υποστηρίζει πλέον τον ΠΑΟΚ και εγώ θέλω να αφοσιωθώ στην ομάδα ψυχή και σώμα».

-Ένοιωθες αμήχανα όταν πρωτοήρθες, αγχώθηκες για το πως θα ενταχθείς στο σύνολο σε μια τελείως νέα διαδιακσία για σένα;
«Έτσι πίστευα πριν έρθω, ότι θα είναι δύσκολη η προσαρμογή μου. Από την πρώτη στιγμή όμως όλοι με αγκάλιασαν. Οι προπονητές, οι συμπαίκτες μου... Είμαστε ομάδα με την έννοια της λέξης, εξ ού και τα κεράσματα κυρίως από τον Λάζο, δεν υπάρχουν εγωισμοί, δεν υπάρχει ο παίκτης που θα βάλει τον εαυτό του πάνω από το σύνολο».

-Τα κεράσματα πάντως έχουν να κάνουν και με αργοπορίες στην προπόνηση...
«Μπορεί να το κάνουμε επίτηδες. Και εγώ κάποια στιγμή θα το κάνω επίτηδες για να έρθει η ώρα μου να κεράσω. Αυτό είναι το δέσιμο... Για αυτό μου αρέσει που είμαι εδώ».

-Ήταν η νίκη επί του Ολυμπιακού η μεγαλύτερη σου συλλογική επιτυχία;
«Ναι... Μην ξεχνάμε ότι κερδίσαμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Και είχαμε και απουσίες. Δώσαμε και πήραμε χαρά από τον κόσμο μας και αυτό ήταν σημαντικό».

-Η λογική της Ελληνικής ομάδας και η συγκέντρωση ταλέντων όπως ο Χρυσικόπουλος τι σου λέει;
«Είναι ένας παράγοντας που ο ΠΑΟΚ προχωρά. Έτσι το ψυχικό δέσιμο είναι μεγαλύτερο. Τον Λίνο τον ξέρω, έχει πολύ ταλέντο, παίζει σε πολλές θέσεις και πρόκειται για σημαντική επένδυση. Η κίνηση είναι πολύ καλή. Και του χρόνου άλλωστε μαζί θα παίζουμε εδώ. Το θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι έχει μπασκετική διοίκηση και έχουν... μάτι. Σκέφτονται το μέλλον και έτσι δημιουργείται κίνητρο για τον κόσμο».

-Είχε και Γκαρσία το ματς... Ζήλεψες την αποθέωση;
«Ο κόσμος αγαπά τον Γκαρσία, έχει δεθεί μαζί του. Ήταν μια συμβολική κίνηση να έρθει στο γήπεδο στο πλαίσιο του ενιαίου ΠΑΟΚ. Αυτό ακούσαμε ότι επιδιώκει και ο κ. Σαβίδης, το είπε στην γιορτή που διοργάνωσε. Όσο για την ζήλια...; Εμείς παίζαμε εκείνη την ώρα και δεν είχαμε το μυαλό να αισθανθούμε τόσο έντονα την υποδοχή στον Γκαρσία. Ο κόσμος είναι δεμένος με το ποδόσφαιρο. Εμείς δεν παρακαλάμε, Είμαστε εδώ, παίζουμε, παλεύουμε, βρισκόμαστε ψηλά, κερδίζουμε. Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος δίνει άλλη δυναμική στην ομάδα».

-Η προοπτική Ευρωπαικής συμμετοχής...;
«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος και στην Ευρώπη, έχει παράδοση. Θάθελα να πάιξω με την ομάδα σε Ευρωπαική διοργάνωση, είναι ένα από τα όνειρα μου. Με τον ΠΑΟΚ στην Ευρωλίγκα θα είναι ωραία...».

-Οι κολλητοί σου στην ομάδα...;
«Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος. Με όλα τα παιδιά πάμε μια χαρά. Με τον Τσαιρέλη λόγω ηλικίας, με τον Λάζο που είμαστε στο ίδιο δωμάτιο, με τον Μαργαρίτη και τον Θεοδωράκο ως γείτονες στο Πλαγιάρι, με τον Κώστα... Θα αδικούσα κάποιον. Οι σχέσεις μας είναι πρώτα φιλικές και μετά μπασκετικές».

-Έξι μήνες μόνιμα στην Θεσσαλονίκη... Πως σου φαίνεται;
«Μου αρέσει πολύ. Η Περαία και η βόλτα στο κέντρο κυρίως... Με τις προπονήσεις του κόουτς δεν είχα ευκαιρία να την γυρίσω όλη, αλλά οι γιορτές στο κέντρο ήταν καταπληκτικές».

-Από χόμπι πως πας...;
«Παίζω και βλέπω τένις. Είχε σχέση με το άθλημα ο πατέρας μου και κόλλησα. Θαυμάζω τον Φέντερερ...».

-Με τον Μπάνε έχεις παίξει;
«Όχι αλλά δεν έχει τύχη μαζί μου, όπως εγώ δεν θα έχω τύχη μαζί τους το μπάσκετ».

-Κάτι μου λέει ότι είσαι καλοκαιρινός τύπος...
«Έτσι είναι. Μου αρέσει πολύ το καλοκαίρι, τα νησιά και οι παραλίες με άμμο. Ίσως γιατί σαν Μαρουσιώτης μου έλλειψη η άμεση επαφή με την θάλασσα».

-Καλά ο Φέντερερ... Από μπάσκετ τι παίζει;
«Βλέπω πολύ Ευρωλίγκα, τα πλέι οφ του ΝΒΑ. Θαυμάζω τον Κόμπι, τον Νοβίτσκι, τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη... Και αν πρόκειται για παίκτης την θέση μου σούπερ είναι ο Κιριλένκο. Προσπαθώ να παίρνω γενικά στοιχεία από πολλούς».

-Μουσική, φαγητό...;
«Ακούω τα πάντα και προτιμώ το σπιτικό φαγητό. Κανελόνια, παστίτσιο... Προσπαθώ πάντως να προσέχω την διατροφή, αλλά όταν μαγειρεύει η μαμά.... Δεν πίνω αλκοόλ και να φανταστείς έγινα και ρεζίλι μερικές φορές γιατί δεν μπορούσα να ανάψω πούρο μετά από επιτυχίες Ηλυσιακού και Εθνικής. Όλοι οι συμπαίκτες μου τράβηξαν μερικές ρουφιξιές, εγώ όχι...».

-Μια που ανέφερες την Εθνική... Μεγάλη πορεία και τίτλοι με τις μικρές Εθνικές. Με την πρώτη ομάδα...;
«Είναι ένα από τα όνειρα μου, βασική φιλοδοξία μου. Θα είναι ευτυχία και τιμή. Το έχω στο μυαλό μου, αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά, η Εθνική έχει τεράστιους παίκτες, δεν είναι εύκολο. Μόνο όμως μέσα από το σύλλογο μπορεί να έρθει κάτι τέτοιο, οπότε για την ώρα... μόνο ΠΑΟΚ».

-Το μήνυμα σου στο κόσμο...;
«Είναι κρίσιμη η καμπή στο πρωτάθλημα και θέλουμε την στήριξη του. Η διοίκηση κάνει μεγάλη προσπάθεια για την εξυγίανση και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Έτσι θα επιστρέψει η αίγλη και η δύναμη... Εμείς θέλουμε να φτάσουμε στο τέλος της σεζόν, να κοιταχθούμε στο καθρέπτη και να πούμε ότι κάναμε ότι μπορούσαμε, ότι φτάσαμε στα όρια μας για να προχωρήσει η ομάδα. Να αισθανθούμε ότι δεν πήγαινε παραπάνω. Τότε ναι θα είμαστε γεμάτοι και ευχαριστημένοι με ότι και αν έχουμε κάνει. Και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά αν έχουμε και τους φιλάθλους μας δίπλα μας».

O Λεωνίδας Κασελάκης που βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία χρειάζεται 11 ακόμα πόντους για να φτάσει τους 400 στην καριέρα του στην Α1.

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: