Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Πουλινάκης: «Σε καλό σημείο για τα χρέη»

Εκτός του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, αισιόδοξος για οριστική συμφωνία όλων των αρμόδιων φορέων στο θέμα της αποπληρωμής των παικτών, εμφανίστηκε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ο Μάνθος Πουλινάκης.

Πουλινάκης: «Σε καλό σημείο για τα χρέη»

«Το πρώτο μας μέλημα είναι να εξυγιανθεί οικονομικά η ομάδα κι ύστερα να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στην βαθμολογία», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΟΦΗ.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Μάνθος Πουλινάκης στην εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη:

«Αυτό το ζήτημα τέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν μας ζητήθηκε από τον πρόεδρο της Football League, κάθε ομάδα να καταθέσει μια πρόταση για το πώς θα βγει οικονομικά η σεζόν.

Εκτός από τον διακανονισμούς, καταθέσαμε πλάνο παίρνοντας ως παράδειγμα το γαλλικό μοντέλο. Προτείναμε λοιπόν -για να μην ξαναξεφύγουν οι ομάδες- οι ΠΑΕ από τα στάνταρ έσοδά τους, να κρατούν το 40% για το μεταγραφικό τους μπάτζετ και το υπόλοιπο 60% για τη σταδιακή αποπληρωμή των ποδοσφαιριστών.

Με αυτό τον μηχανισμό κανείς δεν θα μπορεί να παρεκκλίνει τον σχεδιασμό του. Όπως εμείς σεβόμενοι τους πιστωτές μας, δεν κάναμε υπερβολικές κινήσεις για την ενίσχυσή μας τον χειμώνα.

Είναι κάτι δύσκολο λόγω έλλειψης υποδομής ωστόσο με τη βοήθεια των κ.κ. Σαρρή και Μώραλη είμαστε σε καλό σημείο.
Έχει συμφωνήσει η Superleague με τον ΠΣΑΠ, ενώ σύμφωνη εμφανίζεται και η ΕΠΟ.

Στόχος μας είναι να ξεχρεώσουμε τους παίκτες, γι’ αυτό και κινούμαστε προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Και φυσικά για να αποφύγουμε κυρώσεις, που θα ακυρώνουν την παρουσία μας στο γήπεδο».

Για την αγωνιστική πορεία του ΟΦΗ: «Είναι συλλογική η προσπάθεια. Έχουμε καλή συνεργασία, λειτουργούμε σαν οικογένεια και αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Επίσης δεν θέλουμε να μιλάμε για Ευρώπη. Το πρώτο μας μέλημα είναι να εξυγιανθεί οικονομικά η ομάδα κι ύστερα να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στην βαθμολογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: