Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Κόντης: «Μόνη λύση για τον Άρη οι επενδυτές, όποιος με κατηγορεί ας έρθει στα δικαστήρια»

Ο άλλοτε εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου μίλησε αναλυτικά για την εποχή που βρισκόταν στον Άρη, τη Λέσχη, τον κ. Σκόρδα, για την περίπτωση ΑΦΜ αλλά και τον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση του Άρη:
«Δε γνωρίζω τους περισσότερους στη διοίκηση του Άρη αλλά δε νομίζω να είχαν ασχοληθεί οι περισσότεροι πιο πριν με το ποδόσφαιρο. Κάνουν μεγάλη προσπάθεια αλλά δύσκολη. Όταν ομολογεί ο πρόεδρος της ομάδας πως δεν έχει χρήματα τα πράγματα είναι δύσκολα. Η Λέσχη και η ΠΑΕ θα έπρεπε να στραφούν στην ενίσχυση με κάποιον επενδυτή. Θα μου πείτε, τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Εγώ όμως έτρεχα στο εξωτερικό να βρω χρήματα χωρίς να έχω υποχρέωση. Πρέπει κάτι να γίνει να βρεθεί ένας χορηγός».

Για τη Λέσχη Φίλων Άρη:
«Ήταν λάθος που έμειναν οι μετοχές στη Λέσχη. Ας μη κρυβόμαστε πίσω από δάχτυλο μας. Η Λέσχη είναι ωραίο πράγμα αλλά όταν έρθει η ώρα της κρίσης δε μπορεί να λειτουργήσει σαν μεγαλομέτοχος. Δε μπορεί να κλείσει τις τρύπες ας πούμε. Δε μπορεί να γίνει αυτό στον Άρη και με τα προβλήματα που υπάρχουν δε μπορούμε να ζητάμε από τον κόσμο να συνεισφέρει όταν πλέον και το 10ρικο για κάθε οικογένεια είναι σημαντικό. Και με τον κ. Σκόρδα είχαμε επιχειρήσει να κάνουμε μια διαφορετική μορφή διοίκησης και είχαμε στραφεί προς τα έξω να βρούμε επενδύτες και χορηγούς. Εγώ το ήθελα αλλά δεν ευνοούσαν οι συνθήκες. Ο κόσμος ζούσε μια ευφορία με την ομάδα στο αγωνιστικό και πίστευε πως και στο οικονομικό βαδίζουν παράλληλα. Για εκείνη την εποχή ίσως να μπορούμε να πούμε πως καλώς δεν το ήθελε, έβλεπε πως τα πράγματα να βαίνουν καλώς και δεν περίμενε πως η ομάδα θα έφτανε εδώ. Καλή είναι η συνετή πολιτική και η μείωση του μπάτζετ. Βλέπετε όμως με αυτή την πολιτική τα χρέη να έχουν μειωθεί ή να έχουν αρχίσει να μειώνονται;»

Για τη δημιουργία των χρεών:
«Αυτοί που ήταν τότε στη Λέσχη δεν είχαν σκοπό να κρύψουν κάποια πράγματα αν ήξεραν πως θα φανούν την επομένη. Πιστεύω πως δεν υπήρχε γνώση και σαφής αντίληψη της κατάστασης. Και εγώ προσωπικά δεν είχα αντίληψη της κατάστασης. Ήξερα πως χρωστάμε αλλά δεν ήξερα το πόσο. Όλα αυτά ξεκίνησαν από όταν σταμάτησε η ΜΑΡΦΙΝ να δίνει τα λεφτά στο σύλλογο. Με τα σημερινά δεδομένα ο Άρης θα εισπράξει καθαρά 2,5 εκατομμύρια από τα τηλεοπτικά και με τα λεφτά του ΟΠΑΠ θα παει λίγο παραπάνω από τα 4 εκατομμύρια, αν προσθέσουμε και τα διαρκείας και τα εισιτήρια των αγώνων. Καταλαβαίνετε πως και με μηδενικά χρέη να άρχιζε η χρονιά, σήμερα κάποιος θα έπρεπε να βάζει χρήματα. Τα έξοδα είναι πάντα 1,200.000 ευρώ συν τα άλλα έξοδα, π.χ οι μετακινήσεις ή οι πολλοί προπονητές που άλλαξαν φέτος κλπ. Οι ομάδες κάνουν ανοίγματα και δε σημαίνει πως πάντα κάποιος βάζει χέρι. Πρέπει να τρέξουν να βρουν κάποιον να αναλάβει την ομάδα. Αν του χρόνου γίνει το ίδιο και περιμένουν από τα μικρά παιδιά να σηκώσουν το βάρος της ομάδας δεν θα καταφέρουν τίποτα. Δε μπορεί ο Άρης να χαροπαλεύει να πέσει ή αν μην πέσει. Ο Άρης πρέπει να διεκδικεί την Ευρώπη».

Για το αν είναι ηθικά μέρος του προβλήματος:
«Θέλω να πω πως εμένα μου ζητήθηκε να απομακρυνθώ από τον Άρη όταν ο Άρης δεν αδειοδοτήθηκε. Φέτος που δε θα αδειοδοτηθεί πάλι ο Άρης, θα διωχθεί αυτή η διοίκηση όπως η προηγούμενη ή θα υπάρχει η δικαιολογία πως υπήρχαν χρέη; Γιατί και όταν ήμουν εγώ υπήρχαν χρέη. Οι διοικήσεις οι επόμενες θα έχουν σαν άλλοθι τα χρέη; Πρέπει να μπούμε σε μια λογική στην οποία όλοι να αναζητήσουν όπου μπορούν και να βρουν χρήματα. Δε γίνεται να τα περιμένουμε όλα από το 99 και αν και μέρα η ΕΠΟ δεν δεχτεί να πούμε πως βουλιάζουμε και ψάχνουμε ΑΦΜ».

Για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον Άρη:
«Εγώ δε μιλάω σαν κάποιος που θέλει να επανέλθει. Εγώ μιλάω σαν κάποιος που θέλει να βοηθήσει. Αυτοί οι τσαρλατάνοι που με έβλεπαν νόμιζαν πως φοράω τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Με όποια ομάδα συνεργάζομαι φοράω τη φανέλα της».

Για το αν συνεργάζεται με τον Ολυμπιακό:
«Έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου και επαγγελματικά μπορεί να συνεργαστώ με πολλές ομάδες. Αυτή τη στιγμή δε συνεργάζομαι με τον Ολυμπιακό, στο μέλλον ίσως συνεργαστώ».

Για το που πήγαν τα χρήματα που σπαταλήθηκαν εκείνη την περίοδο:
«Το διοικητικό συμβούλιο το σημερινό γνωρίζει ότι από το 2006 μέχρι το 2009 μικροί παίκτες του Άρη που είχαν συμβόλαιο 1000 ευρώ δεν τα έπαιρναν ποτέ και τα χρήματα πήγαιναν αλλού; Εγώ δε θα έβγαινα να ξεφτιλίζω την ομάδα. Αυτά που έχω πει θα ειπωθούν στα κατάλληλα άτομα και μένει να μπουν να το ελέγξουν. Για μένα βγαίνουν και λενε πως πήρα δανεικά από τον Άρη ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το βλακώδες μυαλό τους καταστρέφει την ομάδα. Η ομάδα με υποχρέωνε σε αδήλωτη εργασία. Εγώ δεν τους εκβίασα ποτέ. Τους είπα διορθώστε το αυτό γιατί θα έχετε πρόβλημα με την εφορία κλπ. Ο Κοντής ξέρει να προστατεύει τα συμφέροντά του αλλά ο καθένας θα πάρει αυτό που δικαιούται. Πλέον δε θα είμαι το καλό παιδί».

Για τον Σκόρδα:
«Για τον κ Σκόρδα έχω αποφάσεις πρώτου βαθμού και υπάρχει πιθανότητα φυλάκισης. Θα κληθεί να μου πληρώσει αποζημιώσεις. Το πιο σιχαμένο είναι αυτό που κάνουν αυτά τα άτομα, που πανε στα δικαστήρια και δεν εμφανίζονται ποτέ. Ας πανε στον εισαγγελέα να τα πουν».

Για το αν θα ήταν λύση για τον Άρη η πτώση στη Δ΄ Εθνική και το σβήσιμο των χρεών:
«Κατηγορηματικά όχι. Αν παει ο Άρης στη Δ Εθνική δύσκολα θα ανέβει συν του ότι θα χάσει πάρα πολλά από την απογοήτευση των οπαδών του. Μην ξεχνάμε πως τα τελευταία χρόνια ο Άρης δημιούργησε οπαδούς. Δε θα γίνει αρειανοκτονία τώρα γιατί κάποιοι σκέφτονται να πάρουν καινούργιο ΑΦΜ. Αυτό το γαϊτανάκι τέλειωσε όπως πολλά αλλά στην Ελλάδα».

Για το πως απαντάει σε αυτούς που λενε πως ήρθε φτωχός και έφυγε πλούσιος:
«Αν θέλετε να πείτε πως κάποιος έβγαλε χρήματα δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα. Για τον εαυτό μου μπορώ να αποδείξω γιατί έχω δείξει στοιχεία. Μπορώ να κυνηγήσω όποιον παπαγάλο βγαίνει και μιλάει για το όνομα μου. Αυτοί δε με ξέρουν. Εγώ πριν ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο και με τον Άρη, ήμουν πλοίαρχος. Σπούδασα, ταξίδεψα και μπορούσα να βγάζω πάνω από 10 χιλιάρικα. Ο πιο αξιοπρεπής από τους πρώην προέδρους του Άρη ήταν ο κ. Καραμπέρης. Τον θυμάμαι να δουλεύει για την ομάδα μέχρι το βράδυ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: