Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΚΥΠΕΛΛΟ: Στον τελικό ο Παναθηναϊκός

http://www.novasports.gr/media/69021.jpg

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη, προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έμειναν στο 0-0 με τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα, αλλά τσέκαραν το εισιτήριο αφού είχαν κερδίσει με 3-1 στο πρώοτ ματς στο ΟΑΚΑ.
Στο κατάμεστο γήπεδο «Ζωσιμάδων», οι Ηπειρώτες προσπάθησαν να ανατρέψουν τα προγνωστικά με δυναμικό ξεκίνημα και αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Ενα γρήγορο γκολ θα άλλαζε τα πάντα, όμως η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου στάθηκε άτυχη στη φάση του 31ου λεπτού, όταν η κεφαλιά του Κοντογουλίδη βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα. Αργότερα, με σουτ του Μενδρινού και νέα κεφαλιά του Κοντογουλίδη προσπάθησε ο ΠΑΣ να πάρει «κεφάλι» στο σκορ, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Οσο ο χρόνος κυλούσε, οι «πράσινοι» πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, σ΄ ένα δυνατό και ενίοτε σκληρό παιχνίδι που προκάλεσε εντάσεις όπως αυτή του 69ου λεπτού, μετά από ένα μαρκάρισμα του Καζναφέρη στον Βύντρα. Ενταση που αποτυπώθηκε και στο… σημειωματάριο του διαιτητή, με τον Σαριέγκι και τον Κώτσιο να αποβάλονται στα τελευταία λεπτά με κόκκινη κάρτα. Βαρύ το πλήγμα για τον Βάσκο αμυντικό του Παναθηναϊκού, που θα χάσει τον τελικό του Κυπέλλου, καθώς ήταν ήδη τιμωρημένος με κίτρινες κάρτες για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Κίτρινες: Αράς, Κώτσιος, Καζναφέρης – Ζιλμπέρτο, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι

Κόκκινες: Σαριέγκι (86΄-δεύτερη κίτρινη), Κώτσιος (+90΄-δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Ζαφειρόπουλος, Στάθης, Κώτσιος, Κούσας, Σκαρντουέλι, Μπουχάν (89΄ Βαρτζιώτης), Μενδρινός (71΄ Μιχαλόπουλος), Καζναφέρης, Τζανής (71΄ Μπακαγιόκο), Αράς, Κοντογουλίδης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (77΄ Νίνης), Λέτο (75΄ Χριστοδουλόπουλος), Ρουκάβινα (66΄ Σαλπιγγίδης), Σισέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: