Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Γλυκιά ήττα – πρόκρισης για Λυών

«Γλυκιά» ήττα γνώρισε η Λιόν από τη Μπορντό στον αγώνα ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ με 1-0, ωστόσο, οι «λιονέ» ήταν αυτοί που πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης μετά τη νίκη τους στο «Ζερλάν» με 3-1. Αντίπαλος της ομάδας του Κλοντ Πιελ στον ημιτελικό θα είναι η Μπάγερν Μονάχου, που πήρε μεγάλη πρόκριση μέσα στο «Ολντ Τράφορντ».
Η Μπορντό κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο 45λεπτο. Εφτασε δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ και η υπεροχή της καρποφόρησε στην εκπνοή του ημιχρόνου, με την προβολή-γκολ του Τσαμάκ, μετά τη σέντρα του Τρεμουλινάς. Προηγήθηκαν, η μεγάλη ευκαιρία των «γιρονδίνων» στο 18΄ με τον Γκορκίφ να πλασάρει τον Γιορίς και να στέλνει τη μπάλα άουτ και στο 44΄ το οριζόντιο δοκάρι μετά το φοβερό σουτ του Ντιαρά από μεγάλη απόσταση.
Ενώ θα περίμενε κανείς ότι η Μπορντό θα γινόταν ακόμη πιο πιεστική στο β΄ ημίχρονο, εντούτοις οι γηπεδούχοι φάνηκαν απειλητικοί στα τελευταία 10 λεπτά. Στο 81΄ ο Σανέ απέτυχε να σκοράρει με κεφαλιά, στην πιο καλή στιγμή των «γιρονδίνων» στο διάστημα αυτό.

Διαιτητής: Αλμπέρτο Μαγιένκο (Ισπανία)
Κίτρινες: Σισόκο, Γκοναλόν, Τουλαλάν, Κάλστρομ, Ντελγκάδο

ΜΠΟΡΝΤΟ (Λοράν Μπλαν): Καρασό, Σανέ, Σιανί, Πλανούς, Τρεμουλινάς, Πλασίλ (86΄ Καβενάγκι), Ντιαρά (71΄ Σαλμέ), Τζούσιε (78΄ Γκουφράν), Γκορκίφ, Γουέντελ, Τσαμάκ
ΛΙΟΝ (Κλοντ Πιελ): Γιορίς, Ρεβεγιέρ, Κρις, Μπουμσόνγκ (78΄ Μποντμέρ), Σισόκο, Τουλαλάν, Γκοναλόν, Κάλστρομ, Μπάστος (89΄ Εντερσον), Ντελγκάδο, Γκομί (67΄ Πιάνιτς)

Δεν υπάρχουν σχόλια: