Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΠΑΟΚ-Σπαρτα Ρόντερνταμ 1-0

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο φιλικό του επί ολλανδικού εδάφους νίκησε με 1-0 την Σπάρτα Ρότερνταμ δίχως πάντως να δείξει το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο. Ωστόσο η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ήταν αποτελεσματική και έφτασε στη νίκη χάρη στο εντυπωσιακό βολέ του Μπρούνο Τσιρίλο στο 32’. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά είχε κακή ανάπτυξη στο πρώτο ημίχρονο αλλά ισορρόπησε το παιχνίδι στο δεύτερο και πέτυχε αυτό που έχει θέσει σαν πρωταρχικό στόχο ο Σάντος, δηλαδή να κερδίζει έστω και άσχημα.

Το ματς στο «Χετ Κάστελ», έδρα της Σπάρτα Ρότερνταμ, παρακολούθησαν 2-3 χιλιάδες ανάμεσα τους 100-150 Ελληνες που μαζεύτηκαν από τις πόλεις της Ολλανδίας για να δουν τον ΠΑΟΚ.

Ο Φερνάντο Σάντος όπως είχε προαναγγείλει παρέταξε τον ΠΑΟΚ σε διάταξη 4-3-3.

Τερματοφύλακας ο Χαλκιάς, δεξί μπακ ο Κοντρέρας, αριστερό ο Λίνο και στο κέντρο της άμυνας οι Μπιζέρα και Τσιρίλο. Ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν αμυντικό χαφ με τους Φωτάκη δεξιά του και Σορλέν στα αριστερά. Ο Κονσεϊσάο αγωνίστηκε στην δεξιά πτέρυγα, ο Φιλομένο στην αριστερή και στο κέντρο της επίθεσης ο Μουσλίμοβιτς.

Η ολλανδική ομάδα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο στα πρώτα λεπτά και στο 16’ είχε δοκάρι σε φαλτσαριστό σουτ του Στρούτμαν.

Στο 27' είχαμε αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ καθώς ο Φωτάκης ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι και έδωσε την θέση του στον Αμπουμπακάρι.

Ο ΠΑΟΚ σταδιακά βελτίωσε την απόδοση και έχασε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 32’ όταν μετά από σέντρα του Σορλέν από τα αριστερά, ο Μουσλίμοβιτς έπιασε την κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας της Σπάρτα αρχικά απέκρουσε ενώ με δεύτερη προσπάθεια μάζεψε την μπάλα προ Φιλομένο.

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ απέφερε καρπούς καθώς ο «Δικεφάλος» του Βορρά άνοιξε το σκορ με ένα υπέροχο γκολ του Τσιρίλο στο 37’. Μετά από διώξιμο του Σελίνγκα σε κόρνερ του Κονσεϊσάο η μπάλα έφτασε στον Ιταλό αμυντικό ο οποίος με απίστευτο βολέ στη κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σπάρτα.

Στην αρχή του δεύτερου μέρους ο Κρέσιτς αντικατέστησε τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια και ο Σνάουτσνερ πέρασε στην θέση του Τσιρίλο με τον Κοντρέρας να μετατίθεται στο κέντρο της άμυνας.

Οι Ολλανδοί απείλησαν στο 51’ όταν η κοντινή κεφαλιά του Πέπον πέρασε άουτ. Ωστόσο Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε αρκετά βελτιωμένος στην ανασταλτική του λειτουργία σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Ο Φερνάντο Σάντος πέρασε τον Βασίλη Κουτσιανικούλη στην θέση του Φιλομένο στο 62’ και ο νεαρός διεθνής Ελληνας μεσοεπιθετικός τέσσερα λεπτά αργότερα με ωραία προσπάθεια τροφοδότησε τον Κονσεϊσάο ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή άουτ.

Στην συνέχεια είχαμε ένα παιχνίδι κέντρου με τους παίκτες του Σάντος να ελέγχουν τον ρυθμό έχοντας πρωτίστως στο μυαλό τους πώς να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ.

Στο 78’ ο Μουσλίμοβιτς συνεργάστηκε άψογα με τον Κουτσιανικούλη και ο τελευταίος σούταρε στη κίνηση αλλά ο Σελίγνκα έδιωξε σε κόρνερ.

Οι Ολλανδοί άσκησαν μεγαλύτερη πίεση στα τελευταία λεπτά και στο 79’ ο Κρέσιτς έδιωξε με εντυπωσιακή απόκρουση την κεφαλιά του Αντελέγιε.

ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ: Σελίνγκα, Μποακίε, Αντελέγιε, Φαν Γκέσελ (46' Φαν Μπέρεν), Σλάινγκαρντ, Πέπον (68' Ρόζε), Στρότμαν, Ντουπλάν, Φάλκενμπουργκ, Μπάκενς, Τζον

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (46΄ Κρέσιτς), Κοντρέρας, Λίνο, Μπιζέρα (78΄ Μαλεζάς), Τσιρίλο (46΄ Σνάουτσνερ), Γκαρσία, Φωτάκης (λ.τρ. 28΄ Αμπουμπακάρι), Σορλέν (78΄ Βερόν), Κονσεϊσάο, Φιλομένο (61΄ Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς (78΄ Αναστασάκος).

Οι «ασπρόμαυροι» θα επιστρέψουν το απόγευμα της Πέμπτης (23/7) στη Θεσσαλονίκη.

Σάντος: «Πρέπει να έχουμε συνείδηση που είμαστε»

Ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε μετά τον αγώνα: «Νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι έδειξε ξεκάθαρα ότι η ομάδα δεν είναι κοντά εκεί που θέλουμε και πρέπει να έχουμε συνείδηση γι΄ αυτό. Το πιο σημαντικό, εν όψει του αγώνα που έχουμε για το Γιουρόπα Καπ με τη Βαλερένγκα, δεν είναι να παίξουμε θεαματικό ποδόσφαιρο, γιατί αυτή τη στιγμή ξεκάθαρα δεν μπορούμε να το κάνουμε. Δεν είμαστε έτοιμοι από άποψη φυσικής κατάστασης και τα στοιχεία που μας λείπουν πρέπει να τα αναπληρώσουμε με άλλα χαρακτηριστικά, δύναμη, αυτοθυσία, να είμαστε πιο ομάδα από την αντίπαλό μας. Εχουμε οκτώ-εννιά μέρες μπροστά μας να βελτιωθούμε. Είμαι σίγουρος ότι έτσι όπως έχουμε συνηθίσει την ομάδα, με πνεύμα αυτοθυσίας, θα διορθώσουμε κάποια πράγματα και στον ευρωπαϊκό προκριματικό γύρο που έχουμε θα κερδίσουμε», είπε αρχικά ο τεχνικός του «Δικεφάλου» και πρόσθεσε:

«Από το να χάσεις και να παίξεις όμορφα, είναι προτιμότερο να μην παίξεις καλά και να κερδίσεις. Πρέπει να έχουμε συνείδηση τί μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή. Μιλάμε σαν να έχουμε κάνει προετοιμασία δύο μήνες, δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Εχουμε μόλις είκοσι μέρες δουλειάς. Αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν είναι έτοιμη να ελέγχει ολοκληρωτικά το παιχνίδι. Ό,τι έχουμε δοκιμάσει είναι προς την κατεύθυνση να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα στο επίσημο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας στη Νορβηγία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: