Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Βεντούρα: «Άρης υψηλού επιπέδου»

ventura_bari.jpgΤην ανωτερότητα του Άρη αναγνώρισε ο τεχνικός της Μπάρι, Τζιανπιέρο Βεντούρα κάνοντας λόγω για μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Από κει και πέρα απόλυτα ικανοποιημένος είναι ο Ιομάρ Μαζίνιο από το νικηφόρο, φιλικό τεστ, με τη Μπάρι. Στη σημερινή προπόνηση πήραν μέρος όλοι οι παίκτες εκτός από τον Κουλουχέρη. Το gazzetta.gr είναι στο Σαν Βιτζίλιο.

Ο Τζιανπιέρο Βεντούρα είχε να πει μόνο καλά λόγια για τον Άρη μετά το χθεσινό φιλικό, «παρά το υψηλό επίπεδο των αντιπάλων μας, νομίζω πως τα πήγαμε καλά», δήλωσε ο τεχνικός της Μπάρι. Στη συνέχεια μάλλον τα μπέρδεψε, καθώς είπε πως ο Άρης είναι μια ομάδα που έχει Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και για αυτό το λόγο ήταν πιο έτοιμος για το παιχνίδι. Πάντως, τόσο ο Άρης όσο και η Μπάρι ξεκίνησαν πάνω-κάτω, την ίδια ημερομηνία τη φετινή τους προετοιμασία.

Η προπόνηση

Αποθεραπεία και λίγες ασκήσεις με μπάλα περιελάμβανε η σημερινή πρωινή προπόνηση του Άρη στο Σαν Βιτζίλιο. Ο Ιομάρ Μαζίνιο δε θέλησε να ζορίσει τους παίκτες του, μετά το χθεσινό νικηφόρο φιλικό με της Μπάρι (2-1). Στο πρόγραμμα πήραν μέρος όλοι οι ποδοσφαιριστές των «κιτρίνων», εκτός από τον Θέμη Κουλουχέρη, που έκανε βάρη στο γυμναστήριο, καθώς αισθάνεται ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Οι Αμπρέου, Πρίττας και Νέτο που δεν αγωνίστηκαν χθες, για προληπτικούς λόγους, προπονήθηκαν σήμερα κανονικά. Ο Μαζίνιο έμεινε ικανοποιημένος τόσο από την εμφάνιση, όσο και από τη νίκη επί της Μπάρι, «Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και ανάπτυξη και φθάναμε εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Στην άμυνα παίξαμε καλά και σκληρά. Βγάλαμε κάποια πρώτα συμπεράσματα αλλά έχουμε ακόμη χρόνο μπροστά μας.

Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για το πρώτο επίσημο παιχνίδι μας», ανέφερε ο τεχνικός του Άρη. Το επόμενο φιλικό των «κιτρίνων», θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, στο Μπολζάνο, με αντίπαλο τη Σιένα. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει τελικά στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) και όχι στις 20:00, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη. Η ομάδα από την Τοσκάνη κέρδισε χθες με 8-0 την ερασιτεχνική Τονέτζα στο δεύτερο φετινό, φιλικό της, τεστ. Το περασμένο Σάββατο είχε προηγηθεί το 9-1 επί της, επίσης ερασιτεχνικής, Ντιμάρο.

*Εκτενή αναφορά στη χθεσινή νίκη του Άρη έχουν σήμερα οι ιταλικές, αθλητικές εφημερίδες. Η «Γκατζέτα ντελο σπορτ» αναφέρει πως «ο Μπαρέτο δεν αρκούσε για τη Μπάρι, ήττα με 1-2 από τον Άρη, αλλά άρεσε ο Αλβάρεζ», ενώ η «Τούτοσπορτ» γράφει «η Μπάρι παραδόθηκε στον Άρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: