Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Οκκάς: «Δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού»

Οκκάς: «Δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού»
Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός θα έχει δύσκολο έργο στο κυριακάτικο ντέρμπι στην έδρα του ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Γιάννης Οκκάς, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, αφού τα τελευταία χρόνια σπάνια ο Ολυμπιακός είναι στο -5 και πάει στην Τούμπα για να πάρει βαθμούς», τόνισε ο πρώην επιθετικός των δύο ομάδων. «Σε όποιο πρωτάθλημα και αν έχει πάει ξεχωρίζει και χθες κατάφερε να πετύχει ένα χατ-τρικ. Του εύχομαι τα καλύτερα», το σχόλιο του Κύπριου φορ για την πορεία του Γκέκα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Οκκάς στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για την πορεία του Φάνη Γκέκα στην Τουρκία, όπου έχει πετύχει έξι γκολ σε πέντε αγώνες με τη φανέλα της Σαμσουνσπόρ

«Ήρθα στην Ελλάδα όταν ο Φάνης ήταν στην Καλλιθέα. Μπράβο στο παιδί για αυτά που έχει πετύχει. Όταν κάνεις μία καριέρα πρέπει να την κάνεις βήμα-βήμα. Σε όποιο πρωτάθλημα και αν έχει πάει ξεχωρίζει και χθες κατάφερε να πετύχει ένα χατ-τρικ. Του εύχομαι τα καλύτερα. Ο Φάνης είναι ένας τύπος ποδοσφαιριστής, ο οποίος του αρέσει να παίζει στο όριο του οφσάιντ και έχει επαφή με τα δίχτυα. Τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές κρίνονται μόνο όταν σκοράρουν. Ο Φάνης έχει φροντίσει να έχει συχνή επαφή με τα δίχτυα. Τέτοιου είδους παίκτες, αν έχουν καλούς χαφ - όπως είχα και εγώ στον Ολυμπιακό - να σερβίρουν καλές ασίστ, μπορούν να κάνουν τέτοια πράγματα».

Για την πορεία της Ανόρθωσης

«Οι τρεις ομάδες (Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση) είναι μόνιμα στην κορυφή του πρωταθλήματος. Η ΑΕΛ είναι στην τετράδα και διεκδικεί τον τίτλο. Μάλιστα, έχει την καλύτερη άμυνα μαζί με την Ανόρθωση. Έχουν κάνει μία καινούργια ομάδα και κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Την επόμενη εβδομάδα την υποδεχόμαστε στην έδρα μας. Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι. Είναι καλό να ξέρεις ποιον έχεις να αντιμετωπίσεις. Είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Πρώτη φορά σε τέτοια φάση να είναι τέσσερις ομάδες τόσο κοντά. Έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για όλους. Έχει ανέβει επίπεδο στο κυπριακό πρωτάθλημα».

Για τη φετινή πορεία του ΑΠΟΕΛ στο Champions League

«Είναι τρελή η πορεία του ΑΠΟΕΛ στη διοργάνωση. Τα παιδιά έχουν κάνει φοβερή προσπάθεια. Φυσικά, αυτό τους επηρέασε στο πρωτάθλημα. Αλλά μετά από αυτή την πορεία τι να πεις… Είναι φυσιολογικό να σου στοιχίζει τέτοια πορεία στο πρωτάθλημα, έχει συμβεί και σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Σημασία έχει ότι είναι στους “16”, θα αντιμετωπίσει τη Λιόν και νομίζω ότι έχει τύχη να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Πιστεύω ότι το ΑΠΟΕΛ έχει την ικανότητα να γνωρίζει καλά τους αντιπάλους του και για αυτό έφτασε ως εδώ. Πάντως, ότι και αν γίνει στους αγώνες με τη Λιόν, σημασία έχει η πορεία που έχει κάνει φέτος».

Για το μέλλον του

«Το συμβόλαιό μου λήγει το καλοκαίρι και η διοίκηση της Ανόρθωσης μου έχει προτείνει συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο. Τουλάχιστον για ακόμη έναν χρόνο θα είμαι στην ομάδα».

Για την οικονομική κατάσταση της Κύπρου

«Μπορεί το κυπριακό ποδόσφαιρο να δείχνει καλά σημάδια, όμως δεν μπορώ να σας κρύψω ότι υπάρχουν δυσκολίες. Ωστόσο, είναι πιο ελεγχόμενα τα πράγματα στην Κύπρο. Ίσως αυτές οι δυσκολίες να μας κάνουν καλό. Οι ομάδες να μάθουν να ξοδεύουν τα χρήματα πιο προσεκτικά. Υπάρχουν αρκετές δυσκολίες σε πολλές ομάδες. Το θέμα της Ελλάδας - όσον αφορά τα ποδοσφαιρικά θέματα - βρίσκονται στις βασικές συζητήσεις μας και μιλάμε συνεχώς για την κατάσταση σε ομάδες, όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και άλλους ιστορικούς συλλόγους».

Για την καλύτερη περίοδο στην καριέρα του

«Στην Ανόρθωση πήρα τα πρώτα μου πρωταθλήματα. Στην Ελλάδα, όμως, είναι διαφορετικό το επίπεδο. Πέρασα πολύ ωραία στον ΠΑΟΚ, μετά από δεκαπέντε χρόνια καταφέραμε να πάρουμε ένα τρόπαιο, έστω και Κύπελλο. Ήταν δύο ξεχωριστές τριετίες στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Στην ΑΕΚ, δυστυχώς, είχαμε πολλά προβλήματα. Δεν προλάβαμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά μείναμε από… βενζίνη εκεί. Οι τριετίες ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού ήταν κάτι ξεχωριστό».

Για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Αυτό που μπορούμε να πούμε για τον ΠΑΟΚ είναι ότι μετά τις απώλειες του Βιεϊρίνια και του Κοντρέρας έχασε λίγο από τη δύναμή του, όμως ο ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα είναι ΠΑΟΚ. Είναι μεγάλη ομάδα και για αυτό το έργο του Ολυμπιακού θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, αφού τα τελευταία χρόνια σπάνια ο Ολυμπιακός είναι στο -5 και πάει στην Τούμπα για να πάρει βαθμούς».

Για την καριέρα του στην εθνική Κύπρου

«Έχω 106 συμμετοχές στην εθνική. Είχα πολύ ψηλά αυτή την ομάδα και με αυτό το ρεκόρ νιώθω πολύ ευχαριστημένος με τον εαυτό μου. Έχω δώσει πολύ αγώνα για να φτάσω εδώ που είμαι και χαίρομαι για το επίτευγμά μου. Μετά τον κ. Αναστασιάδη, ήρθε ο κ. Νιόπλιας που έχει πολύ δύσκολο έργο. Οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές περνούν μία κρίση και ελπίζω η ΚΟΠ να βρει μία λύση».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ για την απόκτηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου

«Πρώτη φορά το ακούω. Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο. Προσπάθησαν να πάρουν έναν παίκτη από την Τσέλσι στον ΑΠΟΕΛ και δεν γνωρίζω περισσότερα για αυτό το θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: