Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Βγαίνει η απόφαση για τις γερμανικές αποζημιώσεις!!

Βγαίνει η απόφαση για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Κάλλιο αργά, παρά ποτέ! Σήμερα Παρασκευή, αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, για την υπόθεση της αποζημίωσης από το γερμανικό κράτος των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο Βοιωτίας, στις 10 Ιουνίου 1944.

Στη Διεθνή Δικαιοσύνη προσέφυγε η Γερμανία εναντίον της Ιταλίας για την απόφαση ιταλικού δικαστηρίου που αποφάνθηκε υπέρ του Διστόμου. Το Βερολίνο θεωρεί ότι κατά παράβαση της αρχής της ετεροδικίας, η Ρώμη έχει εγκρίνει κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου.

Οι κατασχέσεις αφορούν ευθέως θύματα του ναζισμού στην Ιταλία, αλλά σχετίζονται και με την απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, που επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο και επιδίκασε 28 εκατομμύρια ευρώ στα θύματα του Διστόμου.

Παρά τις προσπάθειες της γερμανικής πλευράς, να αποκλειστεί παρέμβαση της Ελλάδας υπέρ της Ιταλίας στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, το δικαστήριο απέρριψε τις εντάσεις των Γερμανών.

Έτσι, μπόρεσε ο καθηγητής Στυλιανός Περράκης, να παρουσιάσει τεκμηριωμένα τις ελληνικές θέσεις στην υπόθεση της ωμότητας που διέπραξαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, το Σάββατο 10 Ιουνίου 1944, στο Δίστομο, όταν και μέσα σε λίγες ώρες εξόντωσαν 228 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 117 γυναίκες και 111 άντρες, ανάμεσά τους 53 ανήλικα παιδιά.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ του Mega στο παρακάτω video

Δεν υπάρχουν σχόλια: