Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Την Ασημάκη την άκουσες κύριε Παπούλια;

Λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η αθλήτρια της Εθνικής γυναικών και κορυφαία πολίστρια στον κόσμο για το 2011, Αλεξάνδρα Ασημάκη σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Γράφει ο Δήμος Μπουλούκος.
Την Ασημάκη την άκουσες κύριε Παπούλια;
Στο gazzetta.gr. Έστελνε μήνυμα προς τους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες: «Να μην έρθει κανείς στο αεροδρόμιο».
Παρότι άνθρωπος χαμηλών τόνων, εκείνη τη στιγμή μίλησε το συναίσθημα που νιώθει στο μέγιστο βαθμό τον τελευταίο καιρό, αυτό της κοροϊδίας! Για να φτάσουν στο βάθρο του Ευρωπαϊκού και λίγους μήνες νωρίτερα στο χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο, οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας ήταν κυριολεκτικά μόνες τους.
Χωρίς κολυμβητήρια λόγω έλλειψης πόρων για αγορά καυσίμων, χωρίς ρουχισμό, χωρίς χρήματα, χωρίς κανέναν στο πλευρό τους κατάφεραν και πάλι να ανέβουν ψηλά. Και ευτυχώς για τα 13 κορίτσια, κανείς πολιτικός δεν τόλμησε να πάει στο αεροδρόμιο, παρά μόνο φίλοι και συγγενείς, όσοι δηλαδή τις αγαπάνε και τις στηρίζουν όλο αυτό τον καιρό.
Δυστυχώς, το μόνο ατόπημα έγινε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, που λίγα λεπτά μετά τον τελικό απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην Εθνική ομάδα, με την υπογραφή του Κάρολου Παπούλιο!
Σε μια εποχή που βρίσκουν μόνο κλειστές πόρτες, τα συγκεκριμένα κορίτσια δεν χρειάζονται ένα ακόμα γράμμα ή τηλεγράφημα με τις συνηθισμένες ατάκες περί «του μεγαλείου της ψυχής» ή «πόσο υπερήφανους μας κάνατε». Ούτε καν μία ακόμη πρόσκληση στο Προεδρικό Μέγαρο με τα συνοδευτικά βαρύγδουπα σχόλια για το σωστό πρότυπο που αποτελούν για τη νεολαία της χώρας.
Χρειάζονται και δικαιούνται, πάνω απ΄ όλα, λύσεις στα καθημερινά προβλήματα τους από ανθρώπους που μπορούν να τις δώσουν, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Και προσοχή, δεν ζητάνε χρήματα, αλλά κάποιες διευκολύνσεις. Δεν ζούνε, άλλωστε, στον κόσμο τους να απαιτούν υπερφίαλα πράγματα σε μια εποχή που κόβονται μισθοί και συντάξεις και ολοένα μεγαλώνουν οι στρατιές των ανέργων.
Θέλουν, όμως, ένα μόνιμο κολυμβητήριο για προπόνηση, επαγγελματική αποκατάσταση που ούτως ή άλλως έχουν εξασφαλίσει λόγω διακρίσεων και μια θέση γυμναστή σε σχολείο, για τον προπονητή τους Γιώργο Μορφέση, ο οποίος –αν και απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας ούτε αναπληρωτής δεν διορίζεται!
Κι όλα αυτά τα θέματα, κύριε Παπούλια, δεν επιλύονται με τηλεγραφήματα (αν και πιστεύω ότι το συγκεκριμένο τηλεγράφημα το απέστειλε κάποιος υπάλληλος της Προεδρείας, με κεκτημένη ταχύτητα από παλιότερες εποχές που όλοι έστελναν συγχαρητήρια), ούτε με βολτούλες από το Προεδρικό Μέγαρο.
Η Ελλάδα, στη φάση που βρίσκεται, χρειάζεται πράξεις και λύσεις από ανθρώπους που μπορούν να τις δώσουν. Και ο πρώτος πολίτης πρέπει επιτέλους να «ξεφορτωθεί» τον άχαρο και διακοσμητικό ρόλο του και να αναλάβει πρωτοβουλίες.
Από λόγια χορτάσαμε όλοι εδώ και καιρό..

Δεν υπάρχουν σχόλια: