Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Όταν τη "σκότωσε" ο Χαριστέας!!

Οταν θα γίνει απόψε η σέντρα, σε συνθήκες ψύχους, στην αναμέτρηση της Νυρεμβέργης με την Ντόρτμουντ, οι φίλαθλοι της πρώτης μπορεί και να θυμηθούν τον Αγγελο Χαριστέα. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Όταν τη "σκότωσε" ο Χαριστέας
Σε μία από τις λίγες καλές στιγμές της θητείας του σε αυτήν ο νυν επιθετικός του Παναιτωλικού είχε σφραγίσει την τελευταία επικράτησή της επί της Μπορούσια. Ηταν Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007 και με ωραίο διαγώνιο σουτ στο 90' είχε διαμορφώσει το τελικό 2-0 για τους Φράγκους.
Αυτή είναι και η μοναδική ήττα των Βεστφαλών από τη Νυρεμβέργη στα τελευταία είκοσι τρία παιχνίδια τους. Η αξία της, όμως, είναι μεγάλη. Αποτελεί κομμάτι της σεζόν που αποδείχτηκε η τελευταία της ανυποληψίας τους και της αγωνιστικής τους μιζέριας. Τους έβρισκε, τη βραδιά της αναμέτρησης, στη 13η θέση της βαθμολογίας, μόλις τρεις πόντους πάνω απ' τη ζώνη του υποβιβασμού.
Είχαν προπονητή τον Τόμας Ντολ και στη βασική ενδεκάδα μόλις τέσσερις ποδοσφαιριστές που υπάρχουν ακόμα στο ρόστερ. Από αυτούς βασικοί παραμένουν ο τερματοφύλακας Βάιντενφελερ και ο αμυντικός χαφ Κελ, ο Μπλαστσικόβσκι είναι αναπληρωματικός (παίζει τώρα επειδή είναι τραυματίας ο Γκέτσε) και ο Κρίνγκε απλά υπάρχει. Οι τέσσερις της άμυνας (Αμεντικ, Μπρζένσκα, Ρόμπερτ Κόβατς, Ντεντέ) και οι Τίνγκα, Πέτριτς, Κλίμοβιτς είναι «αλλού».
Το τέλος της σεζόν σήμανε την έναρξη της εποχής του Γιούργκεν Κλοπ. Αυτός μαζί με τον αθλητικό διευθυντή Μίχαελ Τσορκ, που με την εξαιρετική δουλειά του στα οικονομικά έβγαλε μέσα σε έξι χρόνια την Μπορούσια απ' τα «μαύρα κι άραχλα» ταμεία, άλλαξαν την πορεία της.
Και τα δέκα εκατομμύρια ευρώ που θα κοστίσει στην Ντόρτμουντ το νέο συμβόλαιο (έως το 2016) του Κλοπ και των συνεργατών του στην τεχνική ηγεσία ουδέν ρίσκο αποτελούν. Μόνο θεμέλιο περαιτέρω εξέλιξης, ισχυροποίησης και εξασφάλισης ότι περιπτώσεις όπως ο Αγγελος Χαριστέας το 2007 θα αποτελούν για την Ντόρτμουντ εξαιρέσεις (ηττών) στον κανόνα (των επιτυχιών).
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: