Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Καθυστερεί κι άλλο η ψήφιση του νέου νομοσχεδίου!!

Καθυστερεί κι άλλο η ψήφιση του νέου νομοσχεδίου!
Όσοι περιμένουν την ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου (λέγε με Σούπερ Λίγκα και Football League για τα λεφτά του ΟΠΑΠ ή Παναθηναϊκό για να προχωρήσει το θέμα με τους Άραβες) θα χρειαστεί να περιμένουν μερικές μέρες παραπάνω. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολιτικές εξελίξεις καθυστερούν κι άλλο το νέο νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τις 15 Φεβρουαρίου!

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διατάξεις για τη βία, τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, το ντόπινγκ και τη δυνατότητα να εισέλθουν ξένοι επενδυτές στις ΠΑΕ, επρόκειτο να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, αλλά κάτι τέτοιο τελικά δεν θα συμβεί.

Οι πολιτικές εξελίξεις που αφορούν την υπογραφή του PSI και γενικότερα τα θέματα της ελληνικής οικονομίας, μπλοκάρουν τη δεδομένη χρονική στιγμή οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη σε επίπεδο νομοθετικού έργου. Η πολιτική ηγεσία έκρινε πως το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό δεν επείγει και πως προηγούνται άλλα, πολύ σοβαρότερα θέματα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να πιθανολογείται ότι ο νέος αθλητικός νόμος θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής τη μεθεπόμενη εβδομάδα, γύρω στις 15 Φεβρουαρίου. Κι αυτό είναι βεβαίως, το πιο αισιόδοξο σενάριο.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί, είναι πως η εξέλιξη αυτή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα κυρίως στο χώρο του ποδοσφαίρου. Διότι φημολογείται έντονα τις τελευταίες ημέρες πως ο ΟΠΑΠ δεν προτίθεται να ανοίξει την «κάνουλα», ούτε προς τη Σούπερ Λίγκα, ούτε προς την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής, αν προηγουμένως δεν ψηφιστεί ο νόμος. Και μην ξεχνάμε ότι τα πρωταθλήματα της Β’ και της Γ’ Εθνικής έχουν διακοπεί αποκλειστικά για οικονομικούς λόγους.

Επίσης, η καθυστέρηση που υπάρχει αναβάλει και τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, καθώς είναι γνωστό πως οι υποψήφιοι επενδυτές περιμένουν την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα τους επιτρέψει να κάνουν –και με το νόμο- τις κινήσεις τους.

* Μετά και το Δ.Σ. της ΕΠΟ την Πέμπτη, κυκλοφόρησε πως ομοσπονδία και πολιτεία «τα βρήκαν» στο κομμάτι των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία τελικά (και σύμφωνα με όσα ελέχθησαν στο χθεσινό συμβούλιο) δεν θα δίνει πιστοποιητικά στις ομάδες. Από την ΕΠΟ έλεγαν ότι η πολιτεία έχει συμφωνήσει. Από την πολιτεία έλεγαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως η ΕΕΑ ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο. Ίδωμεν… Πάντως θέμα με τη ΦΙΦΑ δεν φαίνεται πως θα υπάρξει…

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: