Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Πρόταση για την εξυγίανση της ΑΕΚ!!

Συγκεκριμένη πρόταση για τη διάσωση και εξυγίαση της ΠΑΕ ΑΕΚ, κατέθεσαν οι μικρομέτοχοι. Βασικός πυρήνας της πρότασης είναι η αυξομείωση του μετοχικού κεφαλαίου και η έκδοση νέων μετοχών με τιμή εκδόσεως 0,33 ευρώ η καθεμία.
Πρόταση για την εξυγίανση της ΑΕΚ
Αυτές οι μετοχές, θα πρέπει να διατεθούν στο ευρύ κοινό φιλάθλων και μέσα από την προτεινόμενη αύξηση του Μ.Κ. να γίνει διακανονισμός του ομολογιακού δανείου της Morgan Stanley.
Αναλυτικά η πρόταση των μικρομέτοχων, όπως την αποκαλύπτει το Contra.gr:
"ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.
Από το τέλος του 2009, πολλοί από εμάς, μέλη του Α.Σ. Α.Ε.Κ. και μικρομέτοχοι της Π.Α.Ε., μετέχοντες στις Γ.Σ. είχαμε επισημάνει και έχουν καταχωρηθεί οι απόψεις μας στα πρακτικά των συνελεύσεων, τους φόβους μας για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, στηριζόμενοι στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις (Ισολογισμό, Προσάρτημα) των τελευταίων χρήσεων.
Κατά γενική ομολογία, σήμερα η οικονομική κατάσταση της Π.Α.Ε. έφθασε στο απροχώρητο, με άμεσο κίνδυνο ανακλήσεως ακόμα και της άδειας συστάσεως και διαλύσεως της για δύο κυρίους λόγους:
α) για οφειλές προς τους παίκτες και το λοιπό προσωπικό και
β) γιατί το σύνολο των ιδίων της κεφαλαίων (καθαρή θέση), στον ισολογισμό της 30/06/2011, είναι αρνητικό (-) κατά -18.479.801 ευρώ και όπως αναφέρει και ο Ορκωτός Ελεγκτής στην Έκθεσή του, υπάρχει κίνδυνος ανακλήσεως της αδείας συστάσεως και λύσεως της εταιρείας από το Υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με το άρθρο 48 του Ν.2190/20, πλην των άλλων κυρώσεων εκ μέρους των Εθνικών και Διεθνών Οργανισμών του ποδοσφαίρου.
Οι υπογράφοντες την παρούσα μέτοχοι, επαναλαμβάνοντας παρόμοια πρόταση μας που υποβάλλαμε στη Γ.Σ της 2ας/12/201, η οποία αποσιωπήθηκε, στηριζόμενοι στη διεθνή πρακτική εξυγίανσης υπερχρεωμένων - προβληματικών επιχειρήσεων, πιστεύουμε ότι, ο μόνος τρόπος εξυγίανσης της Π.Α.Ε. είναι αυτός της μειώσεως, αρχικά, του μετοχικού κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετόχων και τη διαγραφή εμφανιζομένων στον ισολογισμό ζημιών και στη συνέχεια της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου για να μπουν νέα κεφάλαια στο ταμείο της, με έκδοση νέων μετόχων.
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα γίνει με έκδοση νέων μετόχων, που θα διαθέτουν, με ευρεία διασπορά, σε φιλάθλους της Α.Ε.Κ., σε ενδιαφερόμενους επενδυτές αλλά και στους νυν μετόχους με τιμή εκδόσεως 0,30ευρώ ανά μετοχή που αποτελεί την ελάχιστη επιτρεπόμενη από το νόμο τιμή εκδόσεως, τιμή κατά πολύ μεγαλύτερη αυτής των 0,08 λεπτών που έχει εκτιμηθεί από την εταιρεία "FRS GLOBAL AUDITORS A.E."
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1- μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Π.Α.Ε. με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής στο ελάχιστο όριο που προβλέπει ο νόμος, για την κάλυψη των μέχρι τώρα ζημιών. Δηλαδή η σημερινή ονομαστική αξία της μετοχής θα μειωθεί από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα, στο 0,30ευρώ.
2- Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκ. Ευρώ
α) θα γίνει με την έκδοση νέων μετοχών με τιμή εκδόσεως (διαθέσεως στο κοινό) 0,33ευρώ η κάθε μία (ονομαστική αξία 0,30+10% για τις δωρεάν μετοχές στην Ερασιτεχνική). Η τιμή αυτή είναι εύλογη και δίκαιη, και κατά πολύ μεγαλύτερη αυτής των 0,08 λεπτών που έχει εκτιμηθεί από την εταιρεία "FRS GLOBAL AUDITORS A.E." γιατί η Π.Α.Ε. έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια, συνεχείς ζημίες και δεν έχει ακίνητα.
β) η αύξηση να γίνει με μερική καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου, δηλ. να καταβληθούν άμεσα τα 10 εκ. Και τα υπόλοιπα εντός έτους (άρθρο 12 Ν.2190/20)
γ) οι μετοχές αυτές να διαθέτουν στο ευρύ κοινό φιλάθλων και φίλων της Α.Ε.Κ. με δημόσια εγγραφή, σύμφωνα με τον Ν. 3401/2005
δ) η εφαρμογή της απλής αναλογικής κατά την εκλογή των μελών του Δ.Σ. για να υπάρχει άμεσος έλεγχος της διαχειρίσεως και
ε) να γίνει εναρμόνιση του καταστατικού σύμφωνα με τις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης με την εφαρμογή εσωτερικού ελέγχου και την καθιέρωση εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας
3) Διακανονισμός του Ομολογιακού Δανείου. Από την προτεινόμενη αύξηση Μ.Κ. θα γίνει διακανονισμός του ομολογιακού δανείου της MORGAN STANLEY για αν αρθεί το υφιστάμενο ενέχυρο επί των μετόχων και να απαλλαγούν οι μεγαλομέτοχοι των προσωπικών τους εγγυήσεων για να συναινέσουν στην προτεινόμενη λύση.
Η πρόταση μας απευθύνεται όχι μόνο σε μικρομετόχους αλλά και στους νυν μεγαλομετόχους και σε επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην Α.Ε.Κ. μεγαλύτερα ποσά, προσελκυσμένοι από την προτεινόμενη διαφάνεια και από την εφαρμογή της απλής αναλογικής, γιατί θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στο Δ.Σ. και την διασφάλιση της επενδύσεως τους με μικρό (μειοψηφικό) ποσοστό συμμετοχής.
Επισημαίνουμε ότι, η πρόταση μας αυτή είναι ανεξάρτητη της απαιτήσεως καλύψεως από τους μέχρι τώρα μετόχους των ζημιών που προκάλεσαν στην Π.Α.Ε. και θα πρέπει, με οποιονδήποτε τρόπο, να αποκαταστήσουν."
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: