Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Δίνει Τσάμπι, παίρνει Βίγια


Τη μία μέρα έκλεινε στη Ρεάλ, την άλλη στην Μπαρτσελόνα. Κάπως έτσι κύλησε ο Ιούνιος και ο Ιούλιος για τον Νταβίδ Βίγια, που παρέμεινε τελικά στη Βαλένθια και δήλωσε μάλιστα ευχαριστημένος. Ωστόσο, επειδή μεσολαβεί ακόμη ένας μήνας μέχρι να λήξει η μεταγραφική περίοδος, ο Ισπανός επιθετικός μπορεί να έχει την ευκαιρία να ντυθεί στα κόκκινα της Λίβερπουλ.

Δεν ήταν λίγες οι εφημερίδες που κυκλοφόρησαν χθες ένα καινούργιο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο ο Μπενίτεθ περιμένει να πάρει γύρω στα 35 εκατ. ευρώ από τη μεταγραφή του Τσάμπι Αλόνσο στη Ρεάλ και κατόπιν να κινηθεί για τον Βίγια.

Βέβαια, αυτό το σενάριο δεν είναι εύκολο να γίνει πραγματικότητα ακόμη κι αν όντως η «βασίλισσα» αποφασίσει να ξοδευτεί για τον Βάσκο αμυντικό χαφ. Αφενός επειδή προτεραιότητα θα είναι η απόκτηση ενός άλλου μέσου, αφετέρου διότι το αγαπημένο σύστημα του Μπενίτεθ, που έχει μονιμοποιήσει στη Λίβερπουλ, είναι το 4-2-3-1. Οπότε Τόρες και Βίγια δεν χωρούν στην ίδια ενδεκάδα.

Ακριβός ο Ακουιλάνι

Από εκεί και πέρα, φτηνός αμυντικός μέσος δεν υπάρχει στην ευρωπαϊκή αγορά. Ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι της Ρόμα, που ακούγεται ότι είναι πρώτος υποψήφιος στη λίστα του Μπενίτεθ, κοστίζει -σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Ιταλών- όσο και ο Τσάμπι. Κι αυτό σημαίνει ότι η Λίβερπουλ δεν έχει τις οικονομικές δυνατότητες να πραγματοποιήσει δύο μεταγραφές.

Εκτός αν ο Ισπανός προπονητής θεωρεί ότι μπορεί να «γεννήσει» έναν καινούργιο Τσάμπι εκ των έσω.

Ο... Αγγλος Τόρες

Μπορεί η Ρεάλ να έχει τινάξει την μπάνκα στον αέρα με τις μεταγραφές των Ρονάλντο, Κακά και Μπενζεμά, ωστόσο ο Φερνάντο Τόρες υποστηρίζει πως σαν το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη. «Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι το κορυφαίο όχι μόνο λόγω των παικτών που αγωνίζονται σε αυτό, αλλά εξαιτίας της ιστορίας, της παράδοσης και του πόσο ελκυστικό είναι στο εξωτερικό. Μπορεί η Ρεάλ να διαθέτει τον Κακά και τον Ρονάλντο ή η Μπαρτσελόνα τον Τσάβι και τον Μέσι, αλλά η Πρέμιερσιπ παραμένει πολύ μπροστά» τόνισε ο επιθετικός της Λίβερπουλ.

Οσο για τους στόχους της ομάδας, το πρωτάθλημα παραμένει ο βασικότερος απ' όλους. «Εδώ το να κερδίσεις τον τίτλο του πρωταθλητή έχει την ίδια αίσθηση με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Ισπανία το περασμένο καλοκαίρι. Ούτως ή άλλως, όταν σταματάς το ποδόσφαιρο, αυτά που μένουν είναι οι επιτυχίες, τα τρόπαια και τα μετάλλια. Μπορεί να έχεις ένα φανταστικό αυτοκίνητο και ένα ωραίο σπίτι, αλλά δεν είναι το ίδιο» κατέληξε ο Τόρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: