Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Εστογιανόφ: "Δεν φεύγω από τον Πανιώνιο"


Ο Φαμπιάν Εστογιανόφ αποτελεί μία από τις ατραξιόν του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Ουρουγουανός μέσος εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του πέρσι με αποτέλεσμα οι τρεις μεγάλοι να δείξουν ενδιαφέρον απόκτησης του.

Ο Πανιώνιος κατάφερε να ανανεώσει το συμβόλαιο του παίκτη μέχρι το 2013 κάτι που αφήνει όλους ικανοποιημένους στην "πλατεία".

Ο Εστογιανόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Sportday", δηλώνει ευχαριστημένος από την απόδοση του την περσινή σεζόν, ενώ αναφορικά με την ανανέωση του συμβολαίου του και το ενδιαφέρον ελληνικών συλλόγων προς το πρόσωπο του, τόνισε: "Είμαι ικανοποιημένος με την ανανέωση του συμβολαίου μου. Άλλωστε δεν θα υπέγραφα τέσσερα χρόνια αν δεν ήμουν. Μου αρέσουν η πόλη, ο κόσμος και η ομάδα. Αισθάνομαι πολύ καλά εδώ. Όλες οι πλευρές έμειναν ικανοποιημένες και αποφασίσαμε να ανανεώσουμε την συνεργασία μας.

Πλέον, ο Πανιώνιος έχει το 100% των δικαιωμάτων μου. Υπάρχει μία ρήτρα παραχώρησης ύψους 15 εκατ. ευρώ αλλά σε περίπτωση που προκύψει πρόταση θα συζητήσουμε με την διοίκηση και θα αποφασίσουμε από κοινού. Εφόσον έρθει μία πρόταση που δεν θα με ικανοποιεί, δεν πρόκειται να φύγω.

Έχω παίξει σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, όπως η Βαλένθια και η Λα Κορούνια. Ένας παίκτης με φιλοδοξίες θα ήθελε να αγωνιστεί σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Είμαι και εγώ μέσα σε αυτούς. Όμως αυτή την στιγμή ανήκω στον Πανιώνιο και είμαι πολύ χαρούμενος.

Από την απόδοση μου την περσινή σεζόν είμαι ευχαριστημένος. Αυτό που δεν με αντιπροσωπεύει είναι ότι δεν κατάφερα να σκοράρω περισσότερες φορές. Ίσως φταίω εγώ, ίσως οφείλεται στις αποκρούσεις των τερματοφυλάκων. Σίγουρα την δεύτερη χρονιά θα είμαι καλύτερος".

Για τους στόχους της ομάδας τη νέα σεζόν και τον Εμίλιο Φερέρα στον πάγκο του Πανιωνίου, τόνισε: "Πέρυσι είχα στο μυαλό μου ότι θα μπορούσαμε να αναδειχθούμε πρωταθλητές. Δεν αρκεί όμως να έχω μόνο εγώ αυτή την σκέψη, αλλά όλη η ομάδα. Φυσικά για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ ότι οι συμπαίκτες μου δεν έχουν αυτή τη νοοτροπία. Μιλάω προσωπικά. Το κυριότερο είναι να αρχίσουμε με νίκες στο φετινό πρωτάθλημα και μετά όλα είναι πιθανά.

Η βάση του Πανιωνίου δεν έχει αλλάξει. Έφυγε ένας πολύ καλός παίκτης ο Μάκος, αλλά υπάρχουν παίκτες που είναι αρκετά χρόνια στην ομάδα και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Για μένα είναι σημαντικό που ο σύλλογος διαθέτει έναν από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος τον Αλβάρο Ρεκόμπα, που θα βοηθήσει περισσότερο από πέρσι.

Το βασικό είναι να εντοπίσεις τα λάθη και να τα ξεπεράσεις το συντομότερο δυνατό. Δεν θα έμενα στην ομάδα αν συναντούσα τραγικές καταστάσεις. Υπήρξαν ορισμένες άσχημες στιγμές όμως αυτά διορθώνονται.

Δεν έχω πλήρη εικόνα για τον προπονητή, βλέπω όμως ότι είναι θετικός και αισιόδοξος άνθρωπος. Συζητάει αρκετά με τους παίκτες του. Δείχνει ότι έχει "καλό μάτι" με τις επιλογές των μεταγραφών. Του κάνω πλάκα και τον φωνάζω "χατ-τρικ", διότι πέρσι είχα βάλει τρία γκολ κατά του Πανθρακικού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: