Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ηχηρό χαστούκι στους... χούλιγκαν της Καλλονής!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την απόφαση Κοντονή να «ανοίξει» τα γήπεδα και να «κλείσει» τις εξέδρες, εξαφανίζοντας για (τουλάχιστον) μια αγωνιστική, 100% την βία! 
Ο λαός λέει «καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς». Καμία φορά ισχύει και το «καλύτερα να μιλάς, παρά να παίρνεις αποφάσεις». Μόλις την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα διαφθοράς και βίας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ο Σταύρος Κοντονής πήρε την... ρηξικέλευθη απόφαση να βάλει λουκέτο στο πρωτάθλημα για μια αγωνιστική! Μάλιστα ο Υφυπουργός Αθλητισμού έκανε γνωστή και μια δέσμη μέτρων (ηλεκτρ. εισιτήριο, σύνδεσμοι-λέσχες και κάμερες στα γήπεδα) προκειμένου να ξαναρχίσει.
Οι μέρες πέρασαν, φυσικά κανένα από τα παραπάνω μέτρα δεν έχουν παρθεί ακόμη, αλλά αφού άκουσε... καλές προθέσεις και ευχολόγια από προέδρους και παράγοντες αποφάσισε να ανοίξει ξανά το «μαγαζί». Εδώ έρχεται και η δεύτερη γκάφα! Αφού έγινε φανερό ότι δεν υπήρχε καν plan b, o Υφυπουργός Αθλητισμού αποφάσισε η προσεχής αγωνιστική (ίσως και η επόμενη) να γίνει σε συνθήκες «κεκλεισμένων των θυρών».
Ε, σου λέει δεν γίνεται σε άδειες εξέδρες να γίνουν επεισόδια. Έτσι εύκολα το βράδυ της Κυριακής ή το αργότερο το πρωί της Δευτέρας θα μπορέσει με καμάρι να «επικοινωνήσει» το γεγονός ότι την πρώτη αγωνιστική μετά την λήψη των αποφάσεων του δεν... άνοιξε μύτη στα γήπεδα. Δεν χωράει αμφιβολία ότι κι αυτός είναι ένας τρόπος να εκλείψει η γηπεδική βία.
Κι αν τελικά φανεί ότι το μέτρο ήταν επιτυχημένο για μια ή δύο αγωνιστικές, γιατί όχι αυτό να μην γίνεται για πάντα; Όλα τα πρωταθλήματα, όλες οι εγχώριες διοργανώσεις, σε όλα τα αθλήματα να γίνονται σε... λευκό τοπίο. Ούτε καν μεταξύ «συγγενών και φίλων». Μόνο παίκτες, προπονητές και διαιτητές. Μάλιστα αν θεωρήσουμε ότι και οι διαιτητές είναι μέρος του προβλήματος, θα μπορούσε να υπάρξει μια νέα απόφαση όπου οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς αυτούς. Όπως κάναμε μικροί στις αλάνες. Που ο πιο... δυνατός έλεγε φάουλ και όλοι στέκονταν προσοχή.
Φυσικά εύκολα καταλαβαίνει κανείς το άστοχο της απόφασης αυτής. Κανένα πρόβλημα βίας, πολύ περισσότερο κανένα πρόβλημα διαφθοράς δεν πρόκειται να λυθεί επειδή το... Πλατανιάς-Λεβαδειακός ή το Καλλονή-Πανιώνιος θα γίνουν χωρίς κόσμο. Μόνο δικαιοσύνη χρειάζεται. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Το... τσουβάλιασμα που στην προκειμένη περίπτωση είναι προφανές, σαφώς και δεν είναι η λύση στο πρόβλημα. Ούτε γίνεται να αποφασιστεί μόνιμα να είναι κλειστά τα γήπεδα. Αν νομίζει ο Υπουργός ότι με την απόφαση αυτή θα προκαλέσει μεγάλη οικονομική ζημιά στους «μεγάλους» (που λογικά θεωρεί ως την... ρίζα του κακού) μάλλον λάθεψε.
Ο Ολυμπιακός παίζει εκτός έδρας (Κομοτηνή) και ο Παναθηναϊκός λόγω τιμωρίας δεν θα είχε έτσι κι αλλιώς δικαίωμα να παίξει με κόσμο κόντρα στον ΠΑΟΚ. Με λίγα λόγια η «τιμωρία» αν τουλάχιστον ισχύσει για μια αγωνιστική δεν αγγίζει κανέναν εκ των τριών μεγάλων της Σούπερ Λίγκας.
Ούτε καν την ΑΕΚ, καθώς επειδή πρόκειται για Κύπελλο (τι αστείο κι αυτό, να ισχύει άλλο για το Κύπελλο, άλλο για την Σούπερ Λίγκα και άλλο για την Football League) η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό θα γίνει κανονικά σε κατάμεστο ΟΑΚΑ!
Άρα αν στόχος είναι να τιμωρηθεί η Βέροια, ο Παναιτωλικός (πόσο... χαζός πρέπει να νιώθει ο Κωστούλας όταν μόνος του αποφάσισε από τον περασμένο Δεκέμβριο να κλείσει το πέταλο των οργανωμένων;), ο Πανθρακικός ή οι «οπαδοί» του Πλατανιά και της Καλλονής που είναι γνωστοί σε όλη την Ελλάδα για τα επεισόδια που προκαλούν, σίγουρα ο στόχος επιτεύχθηκε.
Τα είπαμε και τις προάλλες. Όσο κι αν η νέα κυβέρνηση έχει ως στόχο να πετύχει κάτι, με τα μέτρα αυτά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Ή μήπως θεωρεί κανείς τεράστια ζημιά τα... εισιτήρια, όταν στην μέση υπάρχουν τα έσοδα από την Nova, τον ΟΠΑΠ, τις χορηγίες;  Άντε το πολύ-πολύ να ανέβει ο «τζίρος» σε καφενεία και καφετέριες όπου θα μαζευτεί ο κόσμος να δει τους αγώνες ή αν υπάρχουν έξυπνοι διαχειριστές να βγάλουν κανένα «μεροκάματο» από εισιτήρια στις ταράτσες πολυκατοικιών που έχουν... πρόσβαση σε γήπεδα!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: