Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Κι ένας νόμος για τους… νόμους!!

Γράφει ο Βασίλης Μάστορας
Όπως όλα δείχνουν, μετά τη χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή με τους προέδρους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού κ.κ. Μαρινάκη και Αλαφούζο το πρωτάθλημα της SuperLeagueθα αρχίσει και πάλι το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Υφυπουργός σε δήλωση του μετά τη συνάντηση «η βούληση όλων είναι ότι θα πρέπει να καταβληθεί μια εργώδης προσπάθεια για να εμπεδωθεί κλίμα ασφάλειας και νομιμότητα στους αγωνιστικούς χώρους.

Προς τούτο συμφώνησαν σε ένα πλέγμα μέτρων, το οποίο πρότεινε ο Υφυπουργός».

Άρα εκείνο που απομένει είναι να πληροφορηθούμε, σήμερα,  ποια είναι αυτά τα μέτρα τα οποία συμφώνησαν οι δύο άνδρες με τον κ. Κοντονή. Από το πλαίσιο των μέτρων θα συμπεράνουμε εάν περιμένουμε κάτι να αλλάξει μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος και πολύ περισσότερο την επόμενη χρονιά. Βεβαίως κανείς δεν πιστεύει ότι οι παράγοντες έβαλαν μυαλό κάτω από το ενδεχόμενο να πληρώσουν ακριβά τα όσα κάνουν οι οπαδικοί τους στρατοί στα γήπεδα. Και δεν γίνονται πιστευτοί γιατί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν δεκάδες ευκαιρίες στο παρελθόν να κινήσουν τις διαδικασίες, χωρίς την παρέμβαση της Πολιτείας, για την προστασία του ποδοσφαιρικού προϊόντος. Σε μια τέτοια περίπτωση θα προστάτευαν και τα συμφέροντα της ποδοσφαιρικής εταιρείας την οποία διοικούν. Αντί αυτού όμως επέλεξαν μία αδιάφορη στάση, τις κοκορομαχίες και τις αντεγκλήσεις στις συνεδριάσεις της SuperLeague. Hαίσθηση που υπάρχει είναι ότι δημιουργείται μία επίπλαστη ηρεμία, με τα χαρακτηριστικά της λυκοφιλίας, προκειμένου να ξαναρχίσει το Πρωτάθλημα.

Τα μέτρα που συζητήθηκαν προχθές στη συνεδρίαση της SuperLeagueείναι, περίπου, τα ίδια που έχουν συζητηθεί και στο παρελθόν αλλά δεν εφαρμόστηκαν. Το έχω γράψει πολλές φορές σ’ αυτή εδώ τη γωνιά: οι ιδιοκτήτες των ομάδων κρατούν το onτο offτων συνθηκών  διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Κι αυτό είναι που τρομάζει όλους όσοι σκέφτονται λίγο περισσότερο υποψιασμένα. Γιατί η πρόταση-μέτρο να δοθεί αυστηρή εντολή (;) στην ΚΕΔ/Διαιτητές   να διακόπτονται αγώνες όταν εκσφενδονίζονται επικίνδυνα αντικείμενα από τους οπαδούς είναι η πρώτη που θα προκαλέσει σημείο τριβής στο μέλλον. Περίπου το ίδιο προβλέπει και ο νόμος για τα αντεθνικά συνθήματα, αλλά οι διαιτητές αγρόν αγοράζουν. Άρα το θέμα ήταν, είναι και θα παραμείνει η εφαρμογή των νόμων. 

Υ.Γ: Άσχετο: Το σίγουρο είναι ότι η αλλαγή στον πάγκο δεν θα φέρει αλλαγή και στο ασκησολόγιο της  προπόνησης. Απλώς οι ρόλοι αλλάζουν…

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: