Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ορφανός: «Κάνει λάθος ο Κοντονής»...!!

Στο «Αθλητικό Μetropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, με αφορμή και την πρόσφατη διακοπή του πρωταθλήματος και τα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας.

Αρχικά ρωτήθηκε για την διακοπή του πρωταθλήματος: 

«Δεν νομίζω ότι πρόσφερε κάτι. Η Κυβέρνηση φάνηκε απροετοίμαστη και προσπαθεί να δώσει λύσεις από τα υπάρχοντα».

Για τη δήλωση του Σταύρου Κοντονή ότι δεν έχει εργαλεία καθώς το νομικό πλαίσιο είναι ελλιπές:

«Το νομικό πλαίσιο είναι ισχυρό και περιέχει τα πάντα. Το θέμα είναι να αποφασίσει ο κ.Κοντονής προς ποια κατεύθυνση θέλει να κινηθεί. Τι εννοεί ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο. Τι κάνουμε δηλαδή να πυροβολήσουμε κανέναν; Εκτός αν εννοεί ότι δεν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο για διακόψουμε το πρωτάθλημα. Το θέμα της ασφαλείας δεν έγκειται στο θέμα του αυτοδιοίκητου. Κάνει λάθος ο νέος Υπουργός και πρέπει να μας πει τι θέλει να κάνει. Νομίζω ότι αναζητά δικαιολογίες. Ας δει το συγκεκριμένο παιχνίδι,  ας βρει τους υπαίτιους, ας στείλει τους ενόχους στα δικαστήρια. Το νομικό υπόβαθρο είναι ισχυρότατο. Υπάρχουν υπουργικά διατάγματα και για τις κάμερες και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Έχει δίκιο ότι για πολλά χρόνια δεν εφαρμόζονταν ή εφαρμόζονταν πλημμελώς. Δεν άκουσα όμως με πιο τρόπο θα κινηθεί. Ποιες θα είναι οι ευθύνες των ΠΑΕ. Άλλο το θέμα του αυτοδιοίκητου και άλλο το θέμα της βίας. Ο Πλατινί δήλωσε  «Διώξετε μερικούς από τα γήπεδα , βάλτε μερικούς από στη φυλακή και θα δείτε τι θα γίνει τα γήπεδα. Πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Δεν είμαι σίγουρος εάν οι ομάδες θέλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Η Πολιτεία όμως θέλει».

Για την επαναφορά του ιδιώνυμου και τη χρήση του από τη δική του θητεία:

«Σημαίνει να μην έχει δικαίωμα αναστολής η ποινή που επιβάλλεται. Από ένα σημείο και μετά λειτουργούσε αποτρεπτικά».

Για το αυτοδιοίκητο:

«Όταν χρησιμοποιείς τα όργανα που έχεις, την αθλητική δικαιοσύνη και τη διαιτησία και καταφέρεις να τα απεμπλέξεις από τον έλεγχο των παραγόντων, όπως επίσης και πώς εκλέγονται οι διοικήσεις του, θα έχεις αποτέλεσμα».

Για τη ρύθμιση των χρεών που αφορά τον ΠΑΟΚ:

«Πρέπει να δούμε πρώτα τη ρύθμιση. Στην εφορία άλλο είναι το πρωτογενές και άλλο το αστικό κεφάλαιο. Ο ΠΑΟΚ έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τη δική μου ρύθμιση. Οπότε ας  περιμένει να δει και την καινούρια ρύθμιση  να τις συγκρίνει και μετά να αποφασίσει».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: