Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Στοίχημα ζωής για Καλαϊτζίδη!!

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης

Γίνεται να μην κάνει κανένα λάθος ο Αρης από το Σάββατο και μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος; Και γίνεται, εκτός από το δικό του… αλάνθαστο, να χάσει κάπου έναν –ακόμη- πόντο ο Πανσερραϊκός εκτός από αυτούς που –ούτως ή άλλως- πρέπει να χάσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης», γιατί διαφορετικά δεν βγαίνει η εξίσωση;

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης πιστεύει πως ναι. Γι’ αυτό και βγήκε μπροστά, αναλαμβάνοντας το σύνολο της ευθύνης.

Τα πράγματα, πλέον, είναι ξεκάθαρα στον Αρη. Ή θα διαψεύσει ο Καλαϊτζίδης όσους υποστηρίζουν ότι είναι… χαμένος από χέρι και θα γίνει ήρωας, ή, θα επιβεβαιωθούν αυτοί που λένε ότι ο χαρακτήρας, η συμπεριφορά του, οι εγωισμοί του, οι εμμονές του, ο συγκεντρωτισμός του, τελικά, θα τον καταστρέψουν.

Εγραφα χθες ότι «παίζει τα ρέστα του», ο προπονητής του Αρη. Θέλω να προσθέσω σήμερα, ότι αυτό που ξεκίνησε για τον Καλαϊτζίδη, είναι το μεγαλύτερο στοίχημα στη ζωή του.

Ξέρω πως οι περισσότεροι δεν το καταλαβαίνουν και, ενδεχομένως, να σκεφτούν ότι είμαι πολύ καλοπροαίρετος με τον προπονητή του Αρη. Ωστόσο, νομίζω ότι είναι άδικη για τον ίδιο η διαδικασία στην οποία υποβάλλει τον εαυτό του.

Είναι άδικο να κρίνεται και, συνήθως, να επικρίνεται, επειδή προσπαθεί να είναι και προπονητής, και τεχνικός διευθυντής, και πρόεδρος. Μόνος του, όμως, το αποφάσισε. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί, όντως, είναι άνθρωπος που δεν εμπιστεύεται εύκολα. Είναι, πράγματι, δύσκολος άνθρωπος ο Καλαϊτζίδης. Είναι αλήθεια ότι πιστεύει πως προπονητικά κανένας άλλος δεν μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά στον φετινό Αρη, παρά μόνο αυτός.

Ετσι είναι ο Καλαϊτζίδης. Οσοι τον γνωρίζουν χρόνια, δεν εκπλήσσονται. Οσοι δεν τον ξέρουν, λένε όσα λένε…

Το ζήτημα, βέβαια, αν θέλουμε να αναλύουμε με σοβαρότητα την κατάσταση στον Αρη, δεν είναι ούτε ο χαρακτήρας του Καλαϊτζίδη, ούτε οι παραξενιές του. Αυτά δεν πρέπει να ενδιαφέρουν κανένα.

Εξάλλου, αποφασίζει αυτός που πληρώνει, έστω κι αν εδώ έχουμε να κάνουμε με μια παγκόσμια πρωτοτυπία, να πληρώνει, δηλαδή, αυτός που είναι… προπονητής.

Συνεπώς, από την στιγμή που δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, ή θα σώσει την παρτίδα ο Καλαϊτζίδης, ή, θα τιναχτεί στον αέρα μια προσπάθεια που ορισμένοι νόμιζαν ότι θα είναι περίπατος.

Όπως, για να μην ξεχνιόμαστε, κάποιοι άλλοι το προηγούμενο καλοκαίρι νόμιζαν ότι ο Αρης μπορεί να παίξει Β’ Εθνική, και κάποιοι άλλοι πέρσι, τέτοια εποχή, φανταζόταν ότι μπορούν να κρατήσουν την ομάδα στην Superleague.

Αν αρχίσουμε, όμως, να συζητάμε για το τι νόμιζαν, τι φανταζόταν, τι θεωρούσαν δεδομένο ορισμένοι στον Αρη τα τελευταία χρόνια, δεν πρόκειται να τελειώσουμε ποτέ, αφού θα χρειαστεί να αποκωδικοποιήσουμε το DNAαυτής της ομάδας.

Οπότε, αν θέλουν στον Αρη να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας, δεν έχουν άλλη επιλογή εκτός από την συσπείρωση δίπλα του. Διότι, αν αποτύχει ο Καλαϊτζίδης, θα έχει χάσει μεν κάποια λεφτά ο αδερφός του, αλλά δεν θα τελειώσει η προπονητική του καριέρα. Για τον Αρη, όμως, άλλη μια χρονιά στην Γ’ Εθνική, δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει…*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: