Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Έλα, Απόλλωνα, έλα!!

Μέρες 2001 ζουν στον Απόλλωνα Σμύρνης! Όπως και τότε, η ιστορική αθηναϊκή ομάδα πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά -αν και ομάδα δεύτερης κατηγορίας- χάρη στο 3-1 επί των Χανίων!

Έλα, Απόλλωνα, έλα!
Κάτι από τα παλιά θύμισε ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος ρίχνοντας στο καναβάτσο τα Χανιά πήρε σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά από 14 χρόνια!

Ανγκούλο (40’), Φαρινόλα (60’), Σουάνης (66’), αλλά και ο Λαγός με δύο ασίστ, υπέγραψαν το θριαμβευτικό 3-1 στο «Γ. Καμάρας», που σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα τους έδωσε μια θέση στην επόμενη φάση!

Πάλεψαν όσο μπορούσαν οι φιλοξενούμενοι, που ισοφάρισαν προσωρινά με τον Κρητικό (43’) και τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Παπουτσογιαννόπουλου (82').

inner

Το ματς:

Η πρόκληση ήταν τεράστια και για τους δύο. Και το 1-1 άφηνε ορθάνοιχτη την πόρτα των ημιτελικών τόσο για τον Απόλλωνα, που το ‘χε ξανακαταφέρει το 2001 και τότε ως ομάδα δεύτερης κατηγορίας, όσο και στα Χανιά που δεν είχαν ποτέ τέτοια επιτυχία στην ιστορία τους.

Ο Απόλλων μπήκε με διάθεση να πιέσει, γρήγορα όμως …αναπροσάρμοσε τα πλάνα του, με τους Χανιώτες να προσπαθούν να απειλήσουν από στημένες φάσεις, μάταια όμως. Οι συνεχείς διακοπές, δεν βοηθούσαν το παιχνίδι ν’ αποκτήσει ρυθμό. Και όση δράση δεν υπήρξε στα προηγούμενα 40 λεπτά, ξετυλίχτηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους.

Μετά από φάση διαρκείας (που ξεκίνησε από στημένο), ο Ανγκούλο επωφελήθηκε από τις κόντρες και ανενόχλητος από το δεύτερο δοκάρι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα 1-0 στον Απόλλωνα! Δεν πρόλαβε όμως να το χαρεί για πολύ, ούτε αυτός, ούτε οι συμπαίκτες του αφού ήρθε η ισοφάριση. Ο Ρένια έκανε επιθετικό φάουλ (που δεν καταλογίστηκε) και στην εξέλιξη της φάσης ο Κρητικός με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το 1-1.

inner

Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια ο Απόλλων έδειξε πως όχι μόνο το θέλει πιο πολύ, αλλά έχει και την ποιότητα και το σχέδιο για να το πετύχει. Ο Βοσνιάδης έκανε κίνηση ματ, περνώντας τον Λαγό στον αγωνιστικό χώρο κι ο άλλοτε διεθνής μπακ-χαφ έδειξε την κλάση του, βγάζοντάς τον ασπροπρόσωπο! Με δυο ασίστ πάρε-βάλε, σε πανομοιότυπες φάσεις, Φαρινόλα και Σουάνης σκόραραν με κεφαλιά καθαρίζοντας το ματς (3-1) και την υπόθεση πρόκριση.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Αθηνών (Αλέκος Βοσνιάδης): Πίτκας, Βασιλαντωνόπουλος, Γεωργίου, Κοτσώνης, Γκόλιας, Ηρακλής (53' Λαγός), Ψιάνος (85' Χατζής), Πινέιρο, Φαρινόλα (64' Σουάνης), Ανγκούλο, Τζιώρας.

Χανιά (Τίμος Καβακάς): Μαρκαντωνάκης, Παπουτσογιαννόπουλος, Κοντέων, Γανωτής, Γκότοβος, Σιλιγαρδάκης, Νύκταρης (54' Σακελαρίου), Ρένια (69' Αλέκου), Πάγκαλος (89' Εσόνο), Γκονσάλεζ, Κρητικός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: