Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Η πρόκληση του ανέτοιμου (;) Ιωάννη!

Οι φόβοι του Γιάννη Σφαιρόπουλου και του ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού επιβεβαιώθηκαν.

Η πρόκληση του ανέτοιμου (;) Ιωάννη
Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης
Η ομάδα του Πειραιά θα ταξιδέψει στο Μιλάνο ούσα αποδεκατισμένη στη θέση του πάουερ φόργουορντ, όπου θα υπάρχει μόνο ο Γιώργος Πρίντεζης. Και ο Θεός βοηθός…

Τα χέρια του προπονητή του Ολυμπιακού φαίνονται να είναι δεμένα και θα έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο, απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να μην βρίσκεται σε τροχιά πρόκρισης, αλλά έχει ταλέντο και τρέλα που την κάνουν απρόβλεπτη και συνάμα επικίνδυνη. Θα βρει, άραγε, τη λύση ο Έλληνας κόουτς;
Οι αλχημείες, πλέον, δεν κρίνονται απλά αναγκαίες, αλλά είναι απαραίτητες. Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι παλικάρι. Το έχει αποδείξει δεκάδες φορές, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα των τελευταίων ημερών την εμφάνισή του στο ματς με την Μάλαγα, όπου αγωνίστηκε παρότι πριν από μερικές ώρες ήταν στο νοσοκομείο.
Ωστόσο, ο διεθνής φόργουορντ πέραν από παλικάρι και μαχητής, είναι και άνθρωπος. Έχει αντοχές. Κανένας παίκτης στο σύγχρονο μπάσκετ δεν μπορεί να παίζει 40 λεπτά. Ειδικά όταν έχει τραβήξει ήδη τόσο μεγάλο «κουπί» σαν τον «Πρι». Ο Σφαιρόπουλος έχει σίγουρα κάποια πλάνα στο μυαλό του για να τον ξεκουράζει, με βασικότερο υποψήφιο τον Τρεμέλ Ντάρντεν.
Ο Αμερικανός φόργουορντ ξέρει πώς να ποστάρει, αλλά πολλές φορές κάνει «κατάχρηση» στη ντρίμπλα και επιδίδεται σε επιπόλαιες ενέργειες. Σαν περιφερειακός είναι πιο χρήσιμος, όμως ιδιαίτερα στην άμυνα αναμένεται να δώσει λύσεις, καθώς είναι πολύ σκληρός και δεν φοβάται τα ψηλότερα και δυνατότερα κορμιά των μελών της φροντ λάιν της Αρμάνι. Θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στην αντιμετώπιση του Λίνας Κλέιζα.
Από εκεί και πέρα, υπάρχει και η περίπτωση του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος ταξίδεψε στα Τρίκαλα χωρίς να αγωνιστεί και τώρα ετοιμάζεται για το φετινό του ντεμπούτο. Λογικά θα επιστρατευτεί, έστω για λίγο, και θέλει να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση. Ειδικά, αν χρησιμοποιηθεί στο «4» που δεν είναι η φυσική του θέση. Ενδεχομένως να τον δούμε και σε ένα σχήμα μαζί με τον Ντάρντεν, ώστε να καλύπτει την έλλειψη ύψους του συμπαίκτη του σε σχέση με τους ψηλούς της Αρμάνι.
Το μεγάλο στοίχημα για τον rising star του Ολυμπιακού είναι να αντέξει στους ρυθμούς του αγώνα, από τη στιγμή που έχει να πατήσει παρκέ τόσους μήνες, ειδικά σε αγώνα της Ευρωλίγκα. Αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας πως έχει τον τρόπο για να αντεπεξέλθει, γιατί διαθέτει παροιμιώδη ωριμότητα για την ηλικία του και παράλληλα καλές μπασκετικές υποδομές για να ξεπερνάει τις δυσκολίες. Ίδωμεν.
Πιθανότατα ο Σφαιρόπουλος θα αναγκαστεί να τον χρησιμοποιήσει, οπότε ξέρει κι ο ίδιος πως πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμος…


Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: