Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Α1: Άρης-ΠΑΟΚ Θέμα ρυθμού και προϋποθέσεων η νίκη


Για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη στο Αλεξάνδρειο (Σάββατο 06/02, 21:00), μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά», Σούλης Μαρκόπουλος και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως η νίκη είναι θέμα προϋποθέσεων ενώ ο 30χρονος σέντερ χαρακτήρισε «κλειδί», τον έλεγχο του ρυθμού.
Μαρκόπουλος: «Στο τέλος θα γίνει το ταμείο»
«Σ' αυτά τα ντέρμπι δεν έχει καμία σημασία η κατάσταση των ομάδων μέχρι εκείνη τη στιγμή, εκείνο που μετράει είναι πώς θα εμφανιστούν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Άρης έχει καινούριο προπονητή, είναι ομάδα που τρέχει, παίζει επιθετική άμυνα κι έχει και πολλές επιθετικές επιλογές. Θα παίξουμε με μία πολύ καλή ομάδα, σε μία από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης κι εμείς θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό και να μην επηρεαστούμε από την ατμόσφαιρα. Το στυλ που θα προσπαθήσουμε να παίξουμε θα εξαρτηθεί από το αν θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις που ζητάμε, για παράδειγμα, για να τρέξεις πρέπει να υπάρχει καλή άμυνα, ριμπάουντ και να δοθεί η ευκαιρία για το εύκολο καλάθι. Γενικά ο ρυθμός του αγώνα θα εξαρτηθεί από τις καταστάσεις που θα δημιουργηθούν και πώς θα μπορέσεις να τις επηρεάσεις. Όσον αφορά στην ατμόσφαιρα, σίγουρα οι Έλληνες παίκτες ξέρουν καλύτερα τις ιδιαιτερότητες αυτού του αγώνα, αλλά μερικές φορές οι ξένοι αντιδρούν καλύτερα, ακριβώς επειδή έχουν άγνοια της όλης κατάστασης. Εμείς αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι όπως κάθε άλλο και το ταμείο θα γίνει στο τέλος».
Παπαδόπουλος: «Πολλά θα κριθούν από τον ρυθμό»
«Πρόκειται για ένα μεγάλο παιχνίδι, το οποίο πιστεύω ότι το περιμένει όλη η πόλη, αλλά και όλη η Ελλάδα. Έχω παίξει πολλές φορές στο Αλεξάνδρειο, είναι όμως το πρώτο μου τέτοιο ντέρμπι κι ελπίζω να γίνει μέσα σε μία όμορφη ατμόσφαιρα, να κερδίσει αυτός που πραγματικά θα είναι ο καλύτερος κι εύχομαι να είμαστε εμείς. Πιστεύω ότι πολλά θα κριθούν από τον ρυθμό που θα έχει το παιχνίδι, γιατί ο Άρης προσπαθεί να παίξει γρήγορα εκμεταλλευόμενος και την έδρα του, ενώ εμάς μας ευνοεί το κοντρόλ παιχνίδι με αργές επιθέσεις και χαμηλό σκορ. Για αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στο παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: