Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Τελικό Ιταλίας-Αγγλίας επιθυμεί ο Λίπι


Ο Μαρσέλο Λίπι στον πάγκο της Ιταλίας Ο Μαρτσέλο Λίπι αποκάλυψε ότι ελπίζει η εθνική ομάδα της Ιταλίας, στην οποία είναι προπονητής, να αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Αγγλίας, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται ο συμπατριώτης του, Φάμπιο Καπέλο, στον τελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου της Νότιας Αφρικής.

"Ονειρεύομαι, όπως έκανα και την περασμένη φορά. Θα επιθυμούσα έναν τελικό ανάμεσα σε Ιταλία και Αγγλία", τόνισε ο Λίπι, ο οποίος οδήγησε την Ιταλία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006, και συνέχισε: "Θα ήθελα να δω πώς θα αντιδράσει ο Φάμπιο Καπέλο, όταν ακουστεί ο εθνικός ύμνος της Ιταλίας. Πολύ θα ήθελα να το δω αυτό".

Ο Λίπι στη συνέχεια υποστήριξε πως ο Καπέλο έχει κάνει σπουδαία δουλειά ως προπονητής της Αγγλίας, μετατρέποντας μια ομάδα, η οποία απέτυχε να προκριθεί στο EURO του 2008, σε μια από τις βασικές διεκδικήτριες του Μουντιάλ του 2010. "Είναι φυσιολογικό να περιμένουμε θετικά αποτελέσματα από μια ομάδα που προπονεί ο Καπέλο. Έχει συνεισφέρει με την προσωπικότητά του, το χάρισμα του, αλλά και τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια ομάδα συμπαγή".

Ο Ιταλός τεχνικός αποκάλυψε πως έχει στο μυαλό του τους περισσότερους παίκτες που θα καλέσει στη Νότια Αφρική: "Στο μυαλό μου έχω περίπου το 70% της ομάδας, 16 ή 17 σίγουρους παίκτες. Υπάρχουν περίπου έξι θέσεις, που είναι ανοιχτές, για να συμπληρωθεί η ομάδα".

Πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου κυπέλλου (στις 11 Ιουνίου), η Ιταλία θα αντιμετωπίσει το Καμερούν στο Μόντε Κάρλο στις 3 Μαρτίου και την Ελβετία στη Γενεύη στις 5 Ιουνίου, όπως επιβεβαίωσε σήμερα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας. Μάλιστα, υπάρχουν και σκέψεις για φιλική αναμέτρηση με το Μεξικό στις 3 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: