Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Τέλος η Πορτογαλία για τον Ντέκο μετά το Μουντιάλ


Ο Ντέκο με τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας Την απόφασή του να αποχωρήσει από την εθνική Πορτογαλίας μετά το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής ανακοίνωσε ο Ντέκο. "Θα κλείσω τον κύκλο μου στην εθνική μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κατ' αρχήν λόγω ηλικίας, αλλά και λόγω κούρασης", τόνισε ο 32χρονος στο ραδιοφωνικό σταθμό της Βραζιλίας, "Globo".

Ο Ντέκο ξεκίνησε τη διεθνή του καριέρα σε φιλικό παιχνίδι με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας (όπου έχει γεννηθεί) τον Μάρτιο του 2003. Εφτασε τις 72 συμμετοχές και σκόραρε πέντε φορές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ιβηρικής. Ελαβε μέρος στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2004 και 2008, καθώς και στο Μουντιάλ του 2006.

"Η ευθύνη είναι πάντα προσωπική υπόθεση. Η ομάδα του 2006 είχε περισσότερη εμπειρία από τη σημερινή που διαθέτει αρκετούς νέους παίκτες. Ο άσος της Τσέλσι, ο οποίος έχει κερδίσει δύο Τσάμπιονς Λιγκ, το πρώτο με την Πόρτο το 2006 και το άλλο με τη Μπαρτσελόνα το 2006, παραδέχθηκε ακόμη ότι σχεδιάζει να επιστρέψει στη γενέτειρά του και να παίξει σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, μετά τη λήξη της επόμενης περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: