Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Επιστροφή με ντέρμπι

Σε πλήρη αγωνιστική δράση επιστρέφει το πρωτάθλημα Βελγίου, μετά τη χειμερινή διακοπή και τις αγωνιστικές με τα πολλά αναβληθέντα παιχνίδια, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στην 23η αγωνιστική ξεχωρίζει το πολύ σημαντικό παιχνίδι της πρωτοπόρου Άντερλεχτ με τη Σταντάρ Λιέγης, με τους πρωταθλητές να ψάχνουν νίκη εκδίκηση για την ήττα του πρώτου γύρου με σκορ 5-1. Η Γκενκ φιλοξενεί την Κόρτραϊκ και η Γάνδη τη Λόκερεν με στόχο να διατηρηθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ούπεν-Κλαμπ Μπριζ

Μετά το μεσοβδόμαδο εξ αναβολής παιχνίδι για την 15η αγωνιστική και την ήττα από τη Μαλίν, η Ούπεν έχει μια ακόμα δύσκολη αποστολή, αφού υποδέχεται την Κλαμπ Μπριζ. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από δυο σερί νίκες στο φινάλε του 2010 και βρίσκονται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Ο προπονητής Κόστερ, έχει δεχθεί έντονη κριτική και αν η Μπριζ δεν πάρει τη νίκη είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας.

Βέστερλο-Σιντ Τρούιντεν

Οι γηπεδούχοι έχουν προβληματίσει με την παρουσία τους μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, όμως στο κύπελλο έχουν ήδη προκριθεί στην προημιτελική φάση και ελπίζουν ότι από εκεί μπορεί να φτάσουν στην ευρωπαϊκή έξοδο. Η Σιντ Τρούιντεν βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω, όμως οι εκτός έδρας επιδόσεις της δεν αφήνουν και μεγάλη αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα. Ο απολογισμός της είναι μια νίκη, δυο ισοπαλίες και εφτά ήττες, με παθητικό 23 τέρματα.

Γκενκ-Κόρτραϊκ

Η ομάδα που διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, με 53 γκολ στο ενεργητικό της θέλει μόνο νίκη, ώστε να διατηρηθεί σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Άντερλεχτ. Η Κόρτραϊκ, προέρχεται από την μεσοβδόμαδη ισοπαλία με την Λόκερεν και παρέμεινε στην όγδοη θέση. Η Γκενκ στην «Κρίσταλ Αρένα» μετράει οχτώ νίκες, δυο ήττες και αυτό είναι το μεγάλο της όπλο για να συνεχίσει να διεκδικεί τον τίτλο.

Γκέρμιναλ-Ζούλτε Βάρεγκεμ

Μόλις τρεις βαθμούς απέχει από την επικίνδυνη ζώνη, η Γκέρμιναλ και δεν έχει περιθώριο για νέες απώλειες. Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάζονται αρκετά δυνατοί και έχουν στόχο την είσοδο στην εξάδα, από την οποία απέχουν πέντε βαθμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι δεν έχουν σκοράρει στην έδρα τους από τον Οκτώβριο.

Σαρλερουά-Μαλίν

Μια ακόμα εύκολη αποστολή αναμένεται να έχει η Μαλίν, η οποία αντιμετωπίζει την ουραγό της βαθμολογίας Σαρλερουά. Η μεσοβδόμαδη νίκη στην έδρα της Ούπεν έχει δώσει αέρα στη Μαλίν, η οποία έχοντας και πέντε αγώνες λιγότερους μπορεί να βλέπει την εξάδα. Οι γηπεδούχοι έχουν μόλις μια νίκη σε 21 αγώνες μέχρι στιγμής και είναι φαβορί για τον υποβιβασμό.

Σερκλ Μπριζ-Λιρς

Με νίκες έκλεισαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το 2010 και οι δυο ομάδες. Η Σερκλ Μπριζ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και θα παραταχθεί με το καλύτερο δυνατό σχήμα. Από την άλλη μεριά για τη Λιρς κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα είναι τελικός και ότι μπορέσει να μαζέψει σε κάθε αγωνιστική θα την φέρει πιο κοντά στο στόχο της παραμονής.

Άντερλεχτ-Σταντάρ Λιέγης

Η πρωτοπόρος και πρωταθλήτρια Άντερλεχτ φιλοξενεί την Στανταρ Λιέγης και ψάχνει όχι μόνο νίκη αλλά και μεγάλο σκορ για να σβήσει την ντροπιαστική ήττα με σκορ 5-1 του πρώτου γύρου. Η προϊστορία είναι σίγουρα στο πλευρό της, αφού την τελευταία δεκαετία μετράει πέντε νίκες, μια ήττα, ενώ τέσσερις αγώνες δεν έχουν αναδείξει νικητή. Έχει συμπληρώσει 11 αγωνιστικές χωρίς ήττα και έχει δείξει ότι και φέτος πολύ δύσκολα θα χάσει τον τίτλο.

Γάνδη-Λόκερεν

Την 23η αγωνιστική ολοκληρώνει το παιχνίδι στο «Ζουλ Ότεν». Η Γάνδη βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις εντός έδρας επιδόσεις. Εφτά νίκες, μια ισοπαλία και τρεις ήττες για τα «βουβάλια», με το στόχο της τριάδας να είναι εφικτός. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην πέμπτη θέση και μόνο εύκολος αντίπαλος δεν μπορούν να θεωρηθούν αφού αγνοούν την ήττα εδώ και 13 αγώνες.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 21/01 (21:30)

Ούπεν-Κλαμπ Μπριζ

Σάββατο 22/01 (21:00)

Βέστερλο-Σιντ Τρούιντεν

Γκενκ-Κορτράικ

Γκέρμιναλ-Ζούλτε Βάρεγκεμ

Σαρλερουά-Μαλίν

Σερκλ Μπριζ-Λιρς

Κυριακή 23/01 (21:30)

Άντερλεχτ-Σταντάρ Λιέγης (19:00)

Γάνδη-Λόκερεν

Δεν υπάρχουν σχόλια: