Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ριέρα, η μετριότητα των 2 εκατομμυρίων

Προβληματισμός επικρατεί στον Ολυμπιακό για το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Αλμπερτ Ριέρα. Την Τετάρτη στον προημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, ο 29χρονος ισπανός χαφ-εξτρέμ ήταν ο χειρότερος του αγώνα. Ιδια γεύση σε όλα τα ντέρμπι του πρωταθλήματος που συμμετείχε. Εναντίον του Παναθηναϊκού είχε 1 σουτ, 3 γεμίσματα, 11 λάθη και 1 κλέψιμο σε 94 λεπτά. Στον αγώνα με την ΑΕΚ τραυματίστηκε στο 23΄ και αποχώρησε έχοντας προλάβει να κάνει 1 σουτ εκτός περιοχής και τίποτε περισσότερο. Με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα είχε σε 94 λεπτά 1 σουτ, έκανε 2 γεμίσματα και υπέπεσε σε 11 λάθη, πολλά από τα οποία μεταφράστηκαν σε αντεπιθέσεις του αντιπάλου.

Ο ισπανός εξτρέμ αποδεικνύει όλο και περισσότερο ότι δεν είναι ο παίκτης που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Ούτε ο ηγέτης που θα κάνει τη διαφορά. Το παιχνίδι πάνω στην πλάγια γραμμή δεν του βγαίνει και αναγκαστικά συγκλίνει προς το κέντρο πέφτοντας πάνω στους δύο σέντερ φορ. Η στατιστική λέει ότι ο Ριέρα έγινε αλλαγή σε 7 από τους 16 αγώνες πρωταθλήματος στους οποίους συμμετείχε. Με δικό του γκολ ο Ολυμπιακός κέρδισε μόνο εκτός έδρας την Ξάνθη και εντός έδρας τον Αρη, παιχνίδι στο οποίο αντικαταστάθηκε στο 80΄ επειδή δεν είχε δυνάμεις να βοηθήσει ανασταλτικά. Κατά τα άλλα, σημείωσε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στον εντός έδρας αγώνα με την Κέρκυρα, το πέμπτο στις καθυστερήσεις τής εντός έδρας αναμέτρησης με τον Πανιώνιο, όπως το δεύτερο και το τέταρτο από πέναλτι και φάουλ αντίστοιχα στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου με τον Πανσερραϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εν ολίγοις, μακριά από τον Πειραιά έχει σκοράρει μόνο μία φορά, ενώ σε όλα τα ντέρμπι πέρασε ουσιαστικά απαρατήρητος.

Εναντίον του ΠΑΟΚ για το Κύπελλο ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε τον αντικατέστησε στο 63΄ και εκεί φάνηκε η δυσφορία της εξέδρας αλλά και του ίδιου του Ριέρα. Βλέποντας τους οπαδούς να μην τον χειροκροτούν, αποχώρησε κατηφής και αν περνούσε από το χέρι του θα πήγαινε κατευθείαν στα αποδυτήρια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ζαουάντ Ζαϊρί που μπήκε στο παιχνίδι στο 84΄ και πήγε αριστερά στη θέση του, επιθετικά σε 10 λεπτά έκανε πολύ περισσότερες και πιο ουσιαστικές ενέργειες από ό,τι σε μία ώρα παιχνιδιού ο ακριβοπληρωμένος (με ετήσιο συμβόλαιο που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ) Ριέρα. Ετσι, η ημέρα που ο κ. Βαλβέρδε θα αφήσει τον Ριέρα εκτός ενδεκάδας μάλλον δεν θα αργήσει. Ισως αυτό συμβεί στον αγώνa της Κυριακής με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: