Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ο... Βασιλιάς της Τούμπας

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια τείνει να εξελιχθεί στον νέο ηγέτη του ΠΑΟΚ, αφού τα γκολ του έχουν δώσει σημαντικούς βαθμούς στο πρωτάθλημα, πρόκριση στην Ευρώπη και προβάδισμα στο Κύπελλο Ελλάδας. Το sport24.gr θυμάται πως ξεκίνησε και που βρίσκεται σήμερα
Το πιο σημαντικό πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή που ξεκινάει την καριέρα του σε μία ομάδα είναι ένα. Να έχει εξέλιξη μέσα από τους αγώνες της ομάδας και να μπορέσει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της βασικής ενδεκάδας.

Βλέποντας την καριέρα του Βιεϊρίνια στην Ελλάδα από το ξεκίνημα του στον ΠΑΟΚ μέχρι και σήμερα, το συμπέρασμα είναι ένα. Ο Πορτογάλος άσος είναι ένα από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά προϊόντα που έχουν έρθει ποτέ στη χώρα μας.
Πως βρέθηκε ο Βιεϊρίνια στον Δικέφαλο του Βορρά; Ο Φερνάντο Σάντος τον έφερε από την Πόρτο, εκμεταλλευόμενος τις καλές σχέσεις που έχει με την διοίκηση της ομάδας, με την μορφή δανεισμού και ο Πορτογάλος άσος με το καλημέρα έδειξε πως άξιζε τα χρήματα που δαπανήθηκαν στο τέλος της σεζόν.

Βέβαια η πρώτη του σεζόν δεν ήταν ονειρεμένη, αφού είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, ενώ το μεγαλύτερο του πρόβλημα ήταν το τελείωμα των φάσεων. Το ταλέντο του όμως έκανε "μπαμ" και έτσι ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποφάσισε να επενδύσει στον νεαρό άσο.

Συνολικά τη σεζόν 2008-2009 ο Βιεϊρίνια είχε 21 συμμετοχές και ένα γκολ στο ματς με την ΑΕΚ στον Τούμπα (3-1 για τον ΠΑΟΚ).

Βελτίωση στο κατακόρυφο

Από την επόμενη σεζόν κιόλας ο (τότε) 23χρονος ποδοσφαιριστής άρχισε να δείχνει σημάδια βελτίωσης στο παιχνίδι του. Καταρχάς συμμετείχε στην επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, σκόραρε πιο συχνά, ενώ έκανε ένα καλό δίδυμο με τον Μουσλίμοβιτς.

Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι μπήκε στο πετσί της ομάδας. Άρχισε να γίνεται ένα με την ομάδα και την νοοτροπία της, γεγονός που τον βοήθησε στο να εξελιχθεί. Η παρουσία του Φερνάντο Σάντος επίσης έπαιξε μεγάλο ρόλο, αφού δούλεψε πολύ με τον Βιεϊρίνια και αυτός από την πλευρά του δούλεψε πολύ σε ατομικό επίπεδο.
Ηγέτης...

Τι άλλαξε φέτος στον Βιεϊρίνια σε σχέση με την περσινή σεζόν; Ο Πορτογάλος έχει την φυσική εξέλιξη που περιμένουν όλοι. Βλέποντας πως ο Ίβιτς και ο Γκαρσία έχουν αρχίσει και μεγαλώνουν, άρχισε να παίρνει επάνω του τα παιχνίδια και με κρίσιμα γκολ χάρισε σημαντικές νίκες.

Συγκεκριμένα έχει σκοράρει γκολ στο ματς με την ΑΕΚ (2-1 γκολ στο 88'), στο ματς με τον Ηρακλή (1-0), γκολ με την Φενέρμπαχτσε και την Βιγιαρέαλ για την Ευρώπη (1-0 έληξαν και τα δυο), όπως και στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη.
Φέτος λοιπόν ο Αντελίνο Βιεϊρίνια δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Δείχνει να έχει αντιληφθεί τον ρόλο του μέσα στην ομάδα και έχει αποδεχθεί να ηγηθεί του ΠΑΟΚ στα δύσκολα. Το κακό για τον Δικέφαλο όμως είναι πως την εξέλιξη του έχουν εντοπίσει και αρκετές ομάδες του εξωτερικού.

Το αν θα αποφασίσει γίνει σύμβολο του ΠΑΟΚ ή θα αποχωρήσει το καλοκαίρι είναι πλέον στο δικό του χέρι, γιατί για την αξία του είναι βέβαιο πως σε λίγους μήνες οι προτάσεις θα πέσουν βροχή...Πηγη sport24
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: