Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ούγκο Σάντσες και Λόπεθ Κάρο για τον πάγκο του Άρh

Ο Μεξικανός Ούγκο Σάντσες και ο Ισπανός Λόπεθ Κάρο είναι δύο από τις περιπτώσεις προπονητών που εξετάζονται σοβαρά από την διοίκηση του Άρη. Φυσικά δεν είναι και μοναδικοί. Υπάρχουν και άλλα ονόματα στη λίστα, τα οποία έχουν περάσει και θα περάσουν από το «μικροσκόπιο» των «κίτρινων».
Ο Ούγκο Σάντσες γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου 1958 στην Πόλη του Μεξικού. Έκανε μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής τη δεκαετία του ΄80 και στις αρχές του ΄90, ειδικά με τις φανέλες των Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης. Την προπονητική του καριέρα την ξεκίνησε το 2000, αναλαμβάνοντας την αγαπημένη του Πούμας, ομάδας που ξεκίνησε και την ποδοσφαιρική του καριέρα και στον πάγκο της οποίας κάθισε μέχρι το 2005. Ένα χρόνο νωρίτερα, το 2004, κατέκτησε τα πάντα με την ομάδα (Apertura, Clausura, CONCACAF Champions). Το 2006 κάθισε για λίγο στον πάγκο της Νεκάξα, ώσπου ήρθε το κάλεσμα από την ομοσπονδία της χώρας του και ανέλαβε την Εθνική ομάδα του Μεξικού. Στόχος ήταν η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως κάποια άσχημα αποτελέσματα και διαφωνίες με την ομοσπονδία τον οδήγησαν στην απομάκρυνση στις 31 Μαρτίου 2008. Συνέχισε για λίγο στην ομάδα U-23 της χώρας του, για να αναλάβει στις 29 Δεκεμβρίου 2008 την ισπανική Αλμερία, την οποία κατάφερε να διατηρήσει στην Primera Division. Ξεκίνησε και τη νέα σεζόν εκεί, αλλά στις 20 Δεκεμβρίου 2009 απομακρύνθηκε από τον πάγκο των Ανδαλουσιάνων.
Ο Χουάν Ραμόν Λόπεθ Κάρο γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου 1963 στη Λεμπρία, μία μικρή πόλη στην περιοχή της Σεβίλλης. Για πρώτη φορά έκατσε σε πάγκο ομάδας τη σεζόν 1992-93, σε ηλικία 29 ετών, όταν ανέλαβε την τοπική ομάδα της περιοχής, Λεμπριχάνα, ενώ τα δύο επόμενα χρόνια δούλεψε στην Λεμπρία. Μέχρι το 1999 ήταν σε ομάδες χαμηλών κατηγοριών (Λος Παλάθιος, Ντος Ερμάνας, Μελίγια), ώσπου ανέλαβε τη δεύτερη ομάδα της Μαγιόρκα. Έκανε καλή δουλειά εκεί για δύο χρόνια και από το 2001 ως το 2005 δούλεψε στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης με ιδιαίτερη επιτυχία, ανεβάζοντάς τη στη Segunda Division. Στις 5 Δεκεμβρίου πήρε το χρίσμα για την πρώτη ομάδα, αντικαθιστώντας τον Βάντερλεϊ Λουξεμπούργκο μέχρι το τέλος της σεζόν. Το καλοκαίρι του 2006 ανέλαβε το Λεβάντε, όμως απολύθηκε στα μέσα της σεζόν, ενώ τον Οκτώβριο του 2007 αντικατέστησε τον Κρίστο Στόιτσκοφ στον πάγκο της Θέλτα στη Segunda Division, έχοντας θητεία μέχρι το Μάρτιο του 2008. Τη διετία 2008-10 ανέλαβε την Εθνική U-21 της Ισπανίας, ενώ από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα κάθεται στον πάγκο της ρουμάνικης Βασλούι. Αξίζει να σημειωθεί πως έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στη Ρουμανία, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο έναντι 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, συν κάποια μπόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: