Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Φυσιολογικές δεν είναι μόνο οι “γκέλες” της Ρεάλ!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος συγκρίνει αυτό που συνέβη σε Ρεάλ, Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Σίτι, Μπάγερν με αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό του Μίτσελ.   Βλέπεις τι παθαίνει η πανάκριβη Ρεάλ μέσα στο κατάμεστο σπίτι της από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Μια ομάδα που κερδίζει φάουλ και έχει για υποψήφιους εκτελεστές τρεις εκ των καλύτερων του πλανήτη, τον Κριστιάνο, τον Μπέιλ και τον Ισκο χάνει από μια “φθηνότερη” ομάδα και μένει προτού βγει ο Σεπτέμβριος 5 βαθμούς πίσω από την κορυφή.
Νωρίτερα έχεις δει τι έχει πάθει η Τσέλσι του Μουρίνιο, που της βγαίνει η πίστη για να μην χάσει από την Τότεναμ και βγαίνει από το τερέν ανακουφισμένη που ζει 4 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Εχεις δει τι έχει πάθει η Σίτι, που έχασε από την Αστον Βίλα ένα δικό της παιχνίδι, με συνέπεια να μείνει 5 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Εχεις δει κι αυτό που έπαθε η Γιουνάιτεντ, που αυτό κι αν ήταν χουνέρι, μια εντός έδρας ήττα από την Γουέστ Μπρομ, που την κάρφωσε 8 βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση.
Εχεις δει και την απορυθμισμένη, έως και υπνωτισμένη πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν να λαχταράει για περίπου μιάμιση ώρα μέχρι να βρει δρόμο προς τα δίχτυα της Βόλφσμπουργκ και να σώσει την παρτίδα για να διατηρηθεί στην κορυφή.
Τα βλέπεις, τα παρακολουθείς, ή έστω τα ακούς και τα διαβάζεις όλα αυτά και σου φαίνονται φυσιολογικά. Την ίδια ώρα όμως “σταυρώνεις” τον Μίτσελ επειδή ο Ολυμπιακός δεν καταφέρνει να επιμηκύνει τα διαστήματα καλού ποδοσφαίρου, επειδή δυσκολεύεται να “καθαρίσει” ένα εκτός έδρας ματς απέναντι στον Πανιώνιο, επειδή φτάνει το 61’ο λεπτό για να πετύχει, χάρη στον Σαβιόλα, το πρώτο του γκολ και το 75’ο για να καθαρίσει, με τον Σαβιόλα, το παιχνίδι.
Σου συμβαίνει επειδή ζυγίζεις με άλλα μέτρα και σταθμά το ελληνικό ποδόσφαιρο, συγκριτικά με αυτά που έχεις για το ευρωπαϊκό. Σου συμβαίνει επειδή εδώ σου μοιάζουν όλα εύκολα, αυτονόητα, επειδή έχεις μάθει να έχει άλλους νόμους η ελληνική φύση του παιχνιδιού συγκριτικά με την ευρωπαϊκή. Σου συμβαίνει επειδή στην Ελλάδα απαιτείς να βρίσκει πάντοτε εφαρμογή το “η ακριβότερη ομάδα είναι η καλύτερη” θεώρημα, παρ’ όλο που έχεις άπειρες φορές διαπιστώσει ότι συχνά προκύπτουν εξαιρέσεις, που κάνουν το ποδόσφαιρο αυτό που είναι, τόσο απρόβλεπτο.
Ναι, δυστυχώς στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν συμβαίνουν συχνά εκπλήξεις στα παιχνίδια των μεγάλων, όταν αυτοί είναι ισχυροί. Αλλά όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όσο εύκολο σου φαίνεται να συναρμολογηθεί μια νέα ομάδα σε τόσο σύντομο χρόνο και να αποδίδει ποδόσφαιρο με αυτοματισμούς, υψηλές ταχύτητες και αποτελεσματικές δημιουργικές και επιθετικές προσπάθειες.
Ναι, ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έβγαινε νικητής από το τερέν της Νέας Σμύρνης αν δεν είχε τον Σαβιόλα, όμως γι’ αυτό τον πήρε, γι’ αυτό τον πληρώνει και, τελικά, αυτό που του συμβαίνει του Ολυμπιακού είναι ποδοσφαιρικά φυσιολογικό. Συμβαίνει παντού.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: