Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Εγγύηση ο Σαβιόλα!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη του Ολυμπιακού στη Ν. Σμύρνη που είχε για πρωταγωνιστή τον Σαβιόλα.

Εγγύηση ο Σαβιόλα
Το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη είχε ονοματεπώνυμο. Χαβιέρ Σαβιόλα. Τόσο απλά. Δεν έπαιζε μόνος του, αλλά δίχως αυτόν οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα έβγαζαν άκρη. Το φάντασμα του Αγρινίου έκανε σιγά σιγά την εμφάνισή του, αλλά ο Αργεντίνος δεν είχε διάθεση για νέα παρατράγουδα.

Για να καθαρίζει παιχνίδια ήρθε στο λιμάνι κι αυτό κάνει ως τώρα με μεγάλη επιτυχία. Ο Ολυμπιακός ήταν ανορθόδοξος. Ειδικά στο πρώτο μέρος έπαιζε γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο κανένας. Περιφερειακό ποδόσφαιρο, αλλά δίχως φουνταριστό. Αργή κίνηση και προβλέψιμη. Εβγαλε κάποιες «φασούλες», αλλά δεν σε έπειθε. Κάτι σε χαλάει με τέτοια ανάπτυξη όταν λείπει ο καλός Τσόρι ή η ποιότητα του Ιμπαγάσα ή ακόμη το «ανοιχτήρι» Φουστέρ. Δεν ένιωθες κίνδυνο. Οτι δηλαδή θα κάνει ζημιά ο Πανιώνιος.

Οι γηπεδούχοι αρκέσθηκαν στην άμυνά τους. Χωρίς κανονικές σέντρες και κάθετη πάσα ο Ολυμπιακός θα είχε κι άλλα προβλήματα αν δεν έκανε τις σωστές κινήσεις ο Σαβιόλα. Αργό τέμπο και το μυαλό στις Βρυξέλλες. Από όλους. Ο Μίτσελ ήξερε ότι κάτι θα γινόταν και θα το έπαιρνε το ματς. Ξέρει επίσης (όπως όλοι) ότι στο Βέλγιο παίζονται όλα. Δεν πρόλαβε να μπει σε περισσότερες σκέψεις αφού στα μισά της επανάληψης πρόλαβε να διαλύσει τις όποιες αμφιβολίες ο Σαβιόλα.

Δεν άρεσε ιδιαίτερα ο πειραματικός από τη μέση και μπροστά Ολυμπιακός, αλλά δεν μπορείς και να γκρινιάξεις παραπάνω από τη στιγμή που κέρδισε και μπροστά του έχει τις Βρυξέλλες. Καλά λόγια υπάρχουν για τον Σάμαρη που ανεβαίνει διαρκώς και καλούτσικα για τον Ολαϊτάν που έχει τα στοιχεία για να προσφέρει στους πρωταθλητές. Ο Βαϊς ξέρει καντάρια μπάλα, έβαλε το πρώτο γκολ από την πάσα του «κούνελου», αλλά είχε κι αυτός το μυαλό του στην Αντερλεχτ. Με τέτοια μυαλό όμως όχι μόνο ο Βαϊς, αλλά όλος ο Ολυμπιακός, μέχρι να τελειώσει η ευρωπαϊκή περιπέτεια η γκέλα θα είναι πάντα έξω από την πόρτα.

Ηδη έγινε ζημιά στο Αγρίνιο. Δεν χάθηκε ο κόσμος, αλλά αν δεν μπαίνεις σοβαρός κι αποφασισμένος τότε στο τέλος τρέχεις και δεν φτάνεις. Απλά είναι τα πράγματα. Μέσα στα θετικά πλην της νίκης προσθέτουμε την επέκταση του εκτός έδρας σερί με τα 26 ματς αήττητο, αλλά και 1056 λεπτά δίχως να δεχθεί γκολ ως φιλοξενούμενος στην Σούπερ Λίγκα. Στατιστικές λεπτομέρειες. Βέβαια, αν δεν τρως γκολ, τουλάχιστον δεν χάνεις. Στην Ελλάδα όμως το «Χ» δεν είναι ποτέ αρκετό... Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: