Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Οικονομόπουλος: «Πιστεύω σε Συμμαχία και Αναστασίου»

Ο Τάκης Οικονομόπουλος δηλώνει πως στηρίζει τον προπονητή του Παναθηναϊκού, αλλά και τη συμμαχία.

Οικονομόπουλος: «Πιστεύω σε Συμμαχία και Αναστασίου»
Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» δείχνει πως έχει εμπιστοσύνη στο έργο του Γιάννη Αναστασίου, αλλά και στην προσπάθεια διάσωσης, μέσω της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», όπως υποστηρίζει στο match programme του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Παράλληλα, το «πουλί» κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη συμπεριφορά του κόσμου της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη:
Αν έχει ο Παναθηναϊκός τις προοπτικές να ξαναζήσει ένδοξες στιγμές αρκεί να υπάρξει υπομονή και στήριξη στην ομάδα:
«Μπορεί υπό προϋποθέσεις. Η βασική προϋπόθεση είναι το σωστό χτίσιμο της ''σπονδυλικής στήλης'' της ομάδας, του άξονά της. Όταν ο άξονας είναι στέρεος μπορείς να κάνεις τα πάντα στις υπόλοιπες θέσεις.

Πως αξιολογείτε την προσπάθεια που γίνεται μέχρι τώρα από την ομάδα;
Πιστεύω τον προπονητή, τον Γιάννη Αναστασίου. Έχει εμπειρίες και παραστάσεις από το εξωτερικό και πάνω σ' αυτές θέλει να χτίσει την ομάδα και θα τα καταφέρει. Η ανάπτυξη της ομάδας αρχίζει να βελτιώνεται και είναι σωστή. Η μπάλα περνάει από όλες τις γραμμές και φτάνει σωστά στην επίθεση. Εκεί, στο τέλος, στην αντίπαλη περιοχή, θέλουμε ακόμα δουλειά και πρέπει να δοθεί έμφαση. Επίσης, πρέπει να προσεχθεί η αμυντική λειτουργία για να μην δεχόμαστε εύκολα γκολ. Εγώ πάντως την πιστεύω την ομάδα.

Κι ο κόσμος δείχνει να πιστεύει και να στηρίζει την ομάδα. Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στους φίλους Του Παναθηναϊκού;
Κοιτάξτε: το πιο σημαντικό πράγμα που χρειάζεται μια ομάδα ποδοσφαίρου για να τα καταφέρει είναι αυτοπεποίθηση. Αλλιώς δεν πετυχαίνει τίποτα. Για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση χρειάζεσαι ηρεμία και καλή ψυχολογία. Αυτά είναι τα κλειδιά της επιτυχίας. Έτσι θα αποβληθεί η ηττοπάθεια που μας διακρίνει τα τελευταία χρόνια και θα είμαστε εμείς οι ισχυροί και οι αντίπαλοί μας οι ηττοπαθείς. Εδώ βρίσκεται και η σημασία του ρόλου των φιλάθλων. Με την υποστήριξή τους μπορούν να συμβάλλουν στην ηρεμία και την καλή ψυχολογία της ομάδας. Τα παιδιά το αξίζουν.

Εσείς τι εισπράττετε από την συναναστροφή σας με τον κόσμο;
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι μαθημένος αλλιώς: έχει συνηθίσει τίτλους και πρωταθλήματα και η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να δεχθεί την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Τους έρχεται άσχημα ότι η ομάδα θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή. Αυτό είναι φυσιολογικό. Χρειάζεται όμως υπομονή και στήριξη και ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να ξαναγίνει κυρίαρχος. Και η στήριξη πρέπει να αφορά και τον προπονητή. Το έργο των προπονητών πρέπει να περνά καιρός για να κρίνεται κι όχι λίγες εβδομάδες ή λίγοι μήνες.

Στις περσινές εκλογές της Συμμαχίας συγκεντρώσατε τις περισσότερες ψήφους. Το μοντέλο της λαϊκής βάσης δεν έχει ακόμα προσελκύσει όσους Παναθηναϊκούς θα φανταζόταν κανείς. Εσείς πιστεύετε πως μπορεί να προχωρήσει;
Την πιστεύω τη Συμμαχία. Μπορεί τον πρώτο χρόνο να μην προσέλκυσε τόσο κόσμο, αλλά μπήκαν οι βάσεις για τη λειτουργία αυτού του νέου μοντέλου διοίκησης. Οι Παναθηναϊκοί πρέπει να πιστέψουν στην προσπάθεια που γίνεται και να στηρίξουν τη Συμμαχία. Μ' αυτόν τον τρόπο θα τροφοδοτήσουν και θα βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα''.

Πως πιστεύετε ότι μπορεί να γίνουν περισσότερα τα μέλη της Συμμαχίας;
Πιστεύω πως καθοριστικό ρόλο σ' αυτό μπορεί να παίξουν τα αποτελέσματα της ομάδας στο γήπεδο. Πέρσι οι επιδόσεις της ομάδας δεν βοήθησαν τη νέα διοίκηση να προσελκύσει ενδιαφέρον. Αυτή η ομάδα, η φετινή, έχει τα φόντα να τα καταφέρει και δουλεύει οργανωμένα. Αυτό θα φέρει αποτελέσματα στο γήπεδο και, κατά συνέπεια, περισσότερο κόσμο στη Συμμαχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: