Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Έχει πολλά να διορθώσει!

Ανέτοιμος εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα γνωρίζοντας φιλική… συντριβή από την ΤΣΣΚΑ με 72-49. Καλοί μόνο στα πρώτα 12 λεπτά οι «πράσινοι», που μετά είχαν πολλά προβλήματα σε άμυνα κι επίθεση.

Έχει πολλά να διορθώσει
Προβληματικό πρόσωπο παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα γνωρίζοντας βαριά ήττα με 72-49 από την ΤΣΣΚΑ για το «Γκομέλσκι Καπ». Οι «πράσινοι» ικανοποίησαν μόνο στα πρώτα δώδεκα λεπτά του αγώνα, όταν και προηγήθηκαν με επτά πόντους, αλλά στη συνέχεια ήταν κακοί σε άμυνα κι επίθεση. Πρώτος σκόρερ των «πράσινων» ο Φώτσης με 11 πόντους, επανεμφάνιση από τον Λάσμε. Την Κυριακή στον μικρό τελικό θα αντιμετωπίσουν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Σοφοκλή Σχορτσανίτη (16:00, Novasports Highlights).

Το ματς

Διαμαντίδης, Κάρι, Μπράμος, Γκιστ και Μπατίστ ήταν η πρώτη πεντάδα του Παναθηναϊκού, ενώ εκείνη της ΤΣΣΚΑ αποτελείτο από Πάργκο, Γουίμς, Μίτσοφ, Χριάπα και Κάουν. Με τρίποντο του Κάρι οι «πράσινοι» πήραν το πρώτο τους προβάδισμα στο τρίτο λεπτό (4-6), με τον Αμερικανό γκαρντ να δίνει τη θέση του στα μέσα της περιόδου στον Παππά και τον τελευταίο με δύο προσωπικά καλάθια να φέρνει την ομάδα του στους τρεις (7-10). Εξίμισι λεπτά μετά το τζάμπολ επανεμφανίστηκε από τον τραυματισμό του ο Λάσμε, ενώ ο Φώτσης συνδύασε την επιστροφή του με δύο γρήγορα τρίποντα που ανέβασαν τη διαφορά στους επτά (9-16).

Οι γηπεδούχοι άρχισαν το δεύτερο δεκάλεπτο με ένα 5-0 από μακρινά σουτ των Γουίμς και Φριτζόν (12-16), αλλά οι βολές του Ματσιούλις και το τρίτο τρίποντο του Φώτση αποκατέστησαν το +7 (16-21). Τα πολλά λάθη στην επίθεση και τα χαμένα ριμπάουντ στην άμυνα του «τριφυλλιού» επέτρεψαν στην ΤΣΣΚΑ να τρέξει ένα σερί 8-0 και να περάσει μπροστά (22-21). Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε προβλήματα απέναντι στη βελτιωμένη άμυνα των Ρώσων και παρά τις λύσεις που έδωσαν Γιάνκοβιτς και Μπατίστ, η ΤΣΣΚΑ πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών πόντων, 31-28.

Με Παππά, Κάρι, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε επέστρεψαν στο δεύτερο μέρος οι νταμπλούχοι Ελλάδας, αλλά η ΤΣΣΚΑ πέτυχε έξι αναπάντητους πόντους ξεφεύγοντας με εννιά (37-28). Ο Αργύρης Πεδουλάκης βλέποντας τη δυσλειτουργία σε άμυνα κι επίθεση έριξε άρον-άρον στη μάχη Διαμαντίδη, Μπράμος και Φώτση διατηρώντας μόνο Ματσιούλις και Λάσμε. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, εξακολουθούσε να είναι αναποτελεσματικός στην επίθεση κι πολύ άστοχος στα μακρινά σουτ. Αποτέλεσμα, η ομάδα του Μεσίνα να ξεφύγει με 17 (52-35) και ο εκνευρισμένος Διαμαντίδης να φωνάζει στον Σέρβο ρέφερι πως… χαρίζεται στον συμπατριώτη του, Κρστιτς.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε κάποιες λύσεις στην επίθεση, αλλά ήταν κακός στην άμυνα στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (58-39). Ο Πεδουλάκης δοκίμασε σχήμα με Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ, Φώτση και Λάσμε και ο αρχηγός με δύο τρίποντα κατέβασε τη διαφορά στους 13 (58-45). Όμως η απόπειρα αντεπίθεσης αποδείχτηκε βραχύβια, καθώς η ΤΣΣΚΑ απάντησε με ένα σερί 10-0, έφτασε στο 68-45 και τελικά ολοκλήρωσε τον αγώνα με 72-49.

Δεκάλεπτα: 9-16, 31-28, 52-35, 72-49.

ΤΣΣΚΑ (Μεσίνα): Μίτσοβ 9, Φριτζόν 6, Πάργκο 10, Τζάκσον 6, Κρστιτς 9, Γουίμς 10, Κάουν 12 (7 ριμπ.), Χριάπα 5 (7 ριμπ.).

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5 (4 ριμπ.), Κάρι 3, Μπατίστ 7 (6 ριμπ.), Φώτσης 11 (4 ριμπ.), Λάσμε 4, Διαμαντίδης 8 (4 ριμπ., 4 ασίστ, 3 κλεψ., 8 λάθη), Γκιστ 2, Παππάς 4, Γιάνκοβιτς 3, Ματσιούλις 2 (δεν έπαιξαν Πινγκ Σανγκ και Γάιος Σκορδίλης).Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: